Dagens dramatiska naturupplevelse!

För de allra flesta är detta en arbetsfri dag. Inte för oss.... Kan dock säga att det är ganska segstartat och att vi börjar väldigt lugnt och försiktigt för att inte ta ut oss direkt efter ledigheten.

Nu till dagens dramatik som utspelade sig på en öde Västra Torggata på väg tillbaks efter lunchen. När vi svängde in på gågatan märkte vi att allt inte stod rätt till utanför PEAK. Ett mindre gäng gråsparvar hade nämligen beslutat sig för att samlas och spöa skiten ur en mindre lyckosam fågelbroder.
Vi tog ett snabbt beslut att agera fågel-kisare och prata vett med mobbarna och kastade oss in i ansamlingen. De mindre kaxiga sparvarna flaxade snabbt iväg, och kvar var endast offret och hans antagonist som kopplat ett bastant näbbnackgrepp. När vi var ett par decimeter lyckades vi dock avstyra bråket.

Då kom nästa oväntade vändning. Ett par kajor, som bevittnat hela scenariet från första parkett, dök in i matchen och beslutade sig för avsluta den stackars sparvens lidande. Och i numerärt och storleksmässigt underläge hade den lilla kraken inte en chans.

Vi har förgäves sökt inblandade fåglar för en kommentar utan resultat. Om offrets anhöriga kommer att anmäla det inträffade är för tidigt att säga i nuläget.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0