Dagens låtval!

Den är inte så ny längre, men det är fortfarande en bra låt...

Bakstuga med Tryck!

Bristen på tävlingsbidrag i vår pepparkakshusutmaning i nuvarande nummer (kanske var det för tidigt, kanske för beige förstapris eller så var våra läsare helt enkelt för slöa) gjorde att vi valde att lägga ned oss lite extra på våra egna kreationer.
Som ett wild card tog vi in den ärrade pepparkaksveteranen Jesper Löfvenborg, med flera imponerande byggnationer på sitt samvete, samt kristyrspecialisten Stephanie, som fick äran att garnera Tryck-stugan.

Här ser ni resultatet (rätt hyfsat blev det...):

Kreatörerna med skapelserna...


...Tryck-bilen...


...räven...


...stôga...


...& Palles smaskiga pizza!

Vad blir det för maaauuut?

Vi är inne på vår franska matlagningsvecka på kontoret nu. Lite knivigare än förra veckans köttfärsvariant, men inte alls i klass med kommande, med Cajun-tema... Har ännu inte riktigt kollat upp något skönt sydstatsrecept, men har hyfsad koll vad jag ska göra till fredagens matlådor.

Idag blir det dock de här grymt smaskiga marockanska köttbullarna....

Husbygge!

Vi utlyste en tävling i nuvarande nummer där vi utmanade våra läsare i pepparkaksbygge. Tanken var att vi denna onsdagskväll skulle skrida till verket och baka loss å det grövsta. Men eftersom vi inte satt degen än lutar det åt att söndagen ligger bättre till hands.

Sedan är ju ritningen av byggnaden grymt viktig. En vanlig liten fyrkantig stuga med kristyr och nonstop är ju inte att tänka på. Globen eller Ullevi vore en mer passande utmaning....

Eller något i den här stilen:

Jag är en blåval...

Biiiiooong! The Soundtrack Of My Friday:


Gillar Laleh!

Best of 2009...?

Har just börjat knåpa med 2009-års "bästa-lista". Bästa låtarna, filmerna, tv-programmen, personerna och händelserna ska ned på papper. Går väl sådär. Fruktansvärt svårt att göra hela året rättvisa och inte enbart de senaste tre månaderna.
Hjärnan har en tendens att filtrera bort stora delar av det man tyckte om eller störde sig på för ett halvår sedan eller mer. Att lyfta fram några enstaka låtar, plattor och film är som vanligt ett aber. Sedan vill ju gärna pressa fram något mer originellt än svininfluensa och lågkonjunktur...

Gaah! Någon som har några tips på kul, tråkiga eller minnesvärda saker som hänt i år???!!!

Göran letar gran!

Ibland får man rätt kul pressutskick från kommunen:

Gran till Stora torget efterlyses

Göran Öhman är produktionsplanerare på teknik- och fastighetsförvaltningen. I tio år har han försett Stora torget i Karlstad med vackra och ståtliga julgranar. Nu letar han med ljus och lykta efter årets gran. En gran som blir hans sista innan pension.

Göran har alltid fått granar från allmänheten.
- Det är ett ypperligt tillfälle om man har en gran hemma som man vill bli av med. Kommunen står för all kostnad och hämtning av granen.

Granen ska vara 6-10 meter hög och stå bredvid en körbar väg. Hör av dig till Göran senast den 18 november, då granen ska vara redo för resning på Stora torget den 24 november. Julgransljusen kommer tändas den 26 november.

Det är inte bara Stora torget som förses med en gran av Göran, utan även Haga torget och Kanikenäs torget rustas inför julen med granar. Även de granarna efterlyser Göran.

Samma kriterier gäller för de granarna, men de behöver inte vara lika stora.
- Så varför inte ta tillfället i akt och skänk en gran och sprid lite glädje, uppmanar Göran.

Har du en lämplig gran?
Kontakta Göran Öhman, 054 29 83 89, 070 329 52 89.

Lars hugger i sten


Bloggblockering...

Fruktansvärt dåligt på bloggfronten på sistone. Flytt kombinerat med presstopp och tidningsutdelning är väl bidragande orsaker till ointresset att logga in. Det dröjde också tills gårdagskvällen innan jag installerade datorn i den nya lyan också.
Kartongerna börjar så smått försvinna, möblerna står på hyfsat rätt plats (även om det lutar åt en del byten och nyinköp) och man börjar se fragment av hur det kommer bli. Trivs dock väldigt bra även om det kommer finnas att göra under ett bra tag framöver. Men det hör ju till...

Kul helg med inflyttningsfest hos Leran i lördags också...

Kan dyka upp en liten filmsnutt från i onsdags på bloggen inom kort.

RSS 2.0