Varför?

Har lagt märke till det på diverse matförpackningar, men kan inte riktigt förstå anledningen:

Varför i h-e måste man ha med texten "Serveringsförslag" bara för att man tagit ett foto på ett glas och ett äpple??? Samma gäller för alla andra billiga märken där man t.ex. lagt några svampar bredvid en skål med champinjonsoppa. Tror verkligen folk att man måste servera ett äpple till äpplelättdrycken eller några råa champinjoner till soppan om inte tillverkaren klargör att det bara är ett "serveringsförslag"?!
Rätt roligt är det hur som helst...

Vinyllördag

Dammade av den gamla skivspelaren för att lyssna igenom några Gengåvan-fynd idag.

Mmmmm, det är något visst med vinyl....

Inte bitter...

Tänkte att det vore trevligt att slippa skriva om ännu en uddamålsförlust, men icke. Rätt tråkig match med tveksamt spel från båda lagen. Det mest rättvisa resultatet hade varit oavgjort, men som så många gånger tidigare drog FBK det längsta strået. Ännu tråkigare att de gjorde det med hjälp av två riktiga skitmål. Men, men det är väl så det ska vara antar jag...

Funderar på att klämma in lite reggae under kvällens pass på Drott. Känns som en sån kväll...

Kul nyhet

Satt och kollade lite på nwt.se och hittade den här nyheten om en norsk bedragerska i Arvika. Sjukt rolig text och beskrivning av kvinnan...

8 dec 2005

En rolig dag som Luleåsupporter. Det var nämligen då som björnarna från norr senast spöade Färjestad i LLA. Således har man i strax över tre år fått bita i det sura äpplet efter tveksamma domarbjudningar och nedriga uddamålsförluster. Det är snarare regel än undantag att det blir så när laget kommer till Karlstad.
Men jag har en bra känsla i magen idag. Tänker dock inte spela på något resultat, men vinst blir det... hehe!

Semmeldags igen

...och jag kan fortfarande inte förstå storheten i detta tråkiga bakverk. Jag menar hur roligt är det egentligen med en massa grädde och kletig mandelmassesmet i en enkel vetebulle?! Var är det där lilla extra? Finns det ingen som skulle vilja spajsa upp den lite, typ som jag skrev ifjol?

Stel!

En sträckning (i ena skinkan av alla ställen...) på tisdagens innebandy hänger envetet kvar. Morgonens badmintonpass var därför något stelare än vanligt, men borde väl ha mjukat upp musklerna i alla fall.
Känns grymt skönt att man äntligen kommit igång med en kul träning som man lyckats upprätthålla. Är fast övertygad om att gym nog aldrig kommer bli min grej...

Det närmar sig

...ettårsfirandet av denna oansenliga och opretentiösa lilla blogg. På onsdag nästa vecka har jag, som sällan har orken att hålla på med något längre än max någon månad innan man hittar något annat kul, lyckats plita ned mer (eller ofta mindre) intressanta inlägg i ett helt år. En fjäder i hatten till mig!

Nu återstår bara att komma på något rimligt och värdigt sätt att fira denna fantastiska händelse. Smörgåstårta och cigarr till alla som tittar förbi kontoret kanske...?

Nån som vill skänka en biljett?

Eller rättare sagt två, till torsdagens match mellan FBK och Luleå? Tänkte om det var någon som hade två som bara ligger och skräpar. Vore riktigt hyvens! Är bara att kila in på innergården på V:a Torggatan 12 och droppa dem i brevlådan... Tack på förhand!

OBS! Funkar även med Springsteen-biljetter till sommarens spelning på Stadion... Det väljer ni helt själva!

Mobilmissar

Christer i P3 dammar av ett gammalt favorit-i-repris-ämne i dagens program, mobilmissar. De flesta borde ha råkat ut för, mer eller mindre pinsamma, sms som gått till fel mottagare eller halvjobbiga felstavningar. Jag är inget undantag... Kan hur som helst bli ett kul program.

Längtar efter MNK som kör igång igen i februari. Klarar inte av de överjobbiga Cirkus Kiev och Borderline City som P3 envisas med att sända varenda j-la eftermiddag...

Det finns hopp!

Ännu en sjukt bra musikvideo (och låt) signerad Jason Diakité:

Puh!

Idag var det segt att kliva ur sängen... Det var en sån där morgon när man bara var tvungen att trycka på snoozeknappen några extra gånger bara för att det är är så skönt att somna om. Men det gör en inte piggare direkt...

Upp i topp

Rockbjörnen kändes på förhand som en av de knivigaste galorna. Mycket p.g.a. att man inte alls vet hur svenska folket röstar. Man borde ju insett att en artist som Ola skulle ta hem priset för Årets låt, och inte Krunegård som man själv röstade på. En skräll var också att Duffy blev Årets utländska artist och inte Katy Perry, Rihanna, Britney eller Pink. Lyckades dock pricka in  åtta rätt och tog därmed över ledartröjan...

Tabell efter Deltävling 5

 1. Pål                    37p
 2. Palle                 36p
 3. Tobben & Alex  29p
 4. Leran                25p

Mycket musik

...blir det i nästa nummer av Tryck. Bristen på evenemang, spelningar och annat kul i februari kombinerat med att många värmländska band släpper nytt material har lett till att det blir fokus på just detta i det kommande numret.
Molotov Jive-intervjun avklarades förra veckan och nu ska sätta tänderna i gårdagens intervju med barndomskompisen Andreas "Whiplasher Bernadotte" Bergh från Deathstars. Eller ja, blir nog imorgon bitti förresten. Nu ska jag lufsa hemåt.
Tjo!

Missa icke!

De har inte gått ut med det på sin hemsida än, men ni har väl inte missat att den här snubben spelar på Nöjesfabriken den 4 april?!

Dagens låttips

Har precis fått upp ögonen för den här låten med Adiam Dymott och hennes band bestående av Thomas Rusiak, Mattias Bärjed (TSOOL), Harri Mänty (Kent) och Fredrik Okazaki (I Are Droid). De körde den här på P3 Guld också.

Are we human?!

Hultsfredsfestivalen presenterar idag sin senaste bokning. Tydligen var The Killers den hetaste gruppen bland kidsen just nu. De fick välja sin drömbokning bland samtliga band i världen och väljer...The Killers?!

Deltävlingarna i Trycks galatävling duggar tätt, igår Idrottsgalan. Ett rätt sämre än senast men en bibehållen andraplats blev resultatet.

Tabell efter Deltävling 5:
 1. Palle                31p
 2. Pål                   29p
 3. Tobben & Alex 24p
 4. Leran               19p

Under gårdagens gala visade det sig med skrämmande tydlighet att det finns ett bäst-före-datum även för Robert Gustafsson...

Igelkott is the shit!

Såg denna hos Hanna och var bara tvungen att sprida den vidare. Har man tråkigt på jobbet är det bara att slänga ett getöga på denna så blir man garanterat på bättre humör...


Tabellförändringar

Deltävling 4, P3 Guld, var (som beräknat...) inte speciellt svår. Kammade hem flest rätt och avancerade till en andraplats i tabellen. Lite besviken att jag valde Kleerup framför Lykke Li på "Årets Nykomling"...

Kvällens Sportgala känns otroligt intressant, speciellt efter ett så fantastiskt sportår som 2008.... Svårt att välja mellan alla odödliga klassiker och stora prestationer...

Tabellen efter Deltävling 4:

 1. Palle       26p
 2. Pål          24p
 3. Tobben   23p
 4. Alex        18p
 5. Leran      16p

Jag vet vilka som vann...

...Elle-galan! Har fått inside-information från Emma som varit på pressfrukosten där vinnarna presenterades...

Årets mål!

Det blir inte mycket snyggare än så här:


Tråkigt att han bjöd på Timrås vinstmål efter det här konststycket...

Badmintonmorgon

Började dagen med en rafflande dubbelmatch i badminton. Målet är att detta ska bli starten på en torsdagsmorgontradition, som förhoppningsvis kommer att pågå fram till sommaren. Skönt att få en bra start på dagen (vann gjorde vi också, hehe) även om man börjar bli rätt hungrig redan nu. Får klämma i mig lite mer frukt...

Vad ska man säga om gårdagens supporterskandal? Igen! Boltic Blues - naturligtvis. Klubben kan, förutom missat play-off, nu även räkna med dryga böter. Så, mina vänner, stöttar man sitt lag!

Nu börjar det likna något!

Se där ja! Manchester City är uppenbarligen ganska sugna på Kakà, enligt Aftonbladet. Två miljarder kronor(!!!!!!!) - för EN spelare! Ynka 1,2 miljarder till Milan och mediokra 800 miljoner till Kaká själv om han sätter en kråka på pappret och spelar de kommande fem åren i Manchester, vilket motsvarar en nätt veckolön på tre miljoner svenska kronor.

Här är några exempel på vad han kan köpa - varje vecka:

600 st Begagnade Audi 100, -92 års modell, 28.000 mil
ca 500.000 burkar med Filbunke
300.000 ex av DVD'n med första säsongen av Hey Baberiba (på Ginza)
ca 10.000 st kaniner (OBS! Pris för bur och andra tillbehör tillkommer)
ca 12.000 kg gravad lax
6 villor i Deje
2.740 årskort på Sunne Vattenland (3.755 st om han betalar innan 1 maj)

Observera att han dock inte kan köpa allt detta på en och samma månad.

Intressant, verkligen...

Fick påhälsning och kommentar av nån på 1000 apor som kallade sig för "Näthataren" häromdagen. Läser aldrig den sidan och hade således aldrig hört talas om människan, som tydligen spenderar stora delar av sin vakna tid med att surfa runt på nätet, leta upp och sprida skit på personer och bloggar han stör sig på.

I mitt fall var det jag använt ordet "mumma", ett ord som tydligen låg i topp på den här personens hatlista. Just därför spenderade han en hel dag med att leta upp bloggar som använt ordet och skrev syrliga kommentarer på deras inlägg. Kreativt och givande? Nja...jag vet inte. Det känns i alla fall som att han har ett riktigt intressant liv.

Rud Innebandy-Army

Första träningen på innebandysäsongen 09 startar inom ett par timmar. Henke Larsson ringde och tackade nej, men annars blir vi hyfsat många. Nyårskrassligheten gör sig fortfarande till känna hos vissa i truppen, och själv blir det nog att gå ut lite halvlugnt (om det nu går...) eftersom man har en liten förkylning som ligger och gnager....

Oförändrat

Gårdagens sega, men rätt roliga Guldbaggegala (Glans & Gustavsson glänste vid några tillfällen) ledde inte till några placeringsändringar i tabelltoppen. Jag och Tobben vann denna, Deltävling 3, med föga imponerande fem rätt vardera. Luckan upp till Palle minskades med två, så nu har man häng igen.

Tabellen efter Deltävling 3:
 1. Palle          22p
 2. Tobben      19p
 3. Pål            18p
 4. Alexander 14p
 5. Leran        13p
Nu följer några dagars gala-vila innan nästa, P3 Guld, går av stapeln på lördag.

Curling-barn

Dagens roligaste hittills var curlingpasset efter lunch. Blir ett reportage om den nya hallen i nästa nummer, och givetvis var vi tvungna att testa en av de nya banorna. Jäklar vad roligt! Och svårt...

Har bara spelat en gång tidigare, som en del av firandet av en 30-åring, och kan därför inte säga att jag har någon större erfarenhet eller is-, kvast- och stenvana. Svårast är, förutom att hålla balansen på ett väldigt vingligt ben, att släppa stenen i rätt hastighet. Lyckades dock med en fin rensning... Får väl leva på den ett tag....

Lag Tryck Rockers in action. Här skippern Peja som är lite av lagets stöttepelare.

Liten förbättring

Deltävling 2 är avslutad och gick hyfsat. Varken speciellt bra eller dåligt, rätt medel med nio inprickade rätta svar och en ny tredjeplats. Återigen var det Palle som lyckades bäst med 11 rätt.

Tabellen efter två deltävlingar:
 1. Palle         19p
 2. Tobben     14p
 3. Pål            13p
 4. Leran        11p
 5. Alexander 10p
Analys:
Palle drygar ut sin ledning. Kvällens Guldbaggegala kommer antagligen inte leda till några större skrällar och placeringsändringar, men förhoppningen är att i alla fall kunna knapra in några poäng.

Deltävling 2

Andra deltävlingen i kontorsmästerskapen närmar sig med stormsteg. Och om Grammis kändes lite halvknivig, så känns Golden Globe som ett lotteri. Speciellt som att man inte har sett hälften av filmerna och serierna som är nominerade...

Hyfsat med folk på Drott igår. Kul att det går åt rätt håll.

Betonggrädde

Tjo, len! Den här gamla reklamfilmen går inte av för hackor:


Softish!

Influensatider

Tycker att nära nog ALLA går (eller har gått) runt och snörvlar just nu. Och jag trodde i min enfald att jag skulle slippa undan denna gång, trots att flickvännen åkte på en monsterförkylning för någon vecka sedan. Garderade mig, i vanlig ordning, med en massa frukt, multivitamin, omega 3 och vatten.
Men, i onsdags, när man ställt in sig på ännu en morgonpromenix, kände man de där välbekanta symptomen komma krypande. Fimpade därför promenaderna under dessa dagar för att istället ge förkylningen en riktig match.
Och pillertrillandet, vattendrickandet och fruktätandet verkar, i alla fall hittills (peppar peppar...) ha stoppat det riktiga utbrottet. Tror jag....

"Nya" Morgonpasset i P3 var en positiv överraskning. Gillade detta program innan också, men trion Martina-Kodjo-Hanna är guld värd när man ska försöka kliva ur sängen och vakna till framför datorn. Skönt avslappnat, med glimten i ögat och humor.

Summering

Placering & poäng efter deltävling 1:
 1. Palle              8p
 2. Alexander      6p
 3. Pål & Tobben 4p
 4. Leran             3p
Analys:
Delad tredjeplats är något sämre än beräknat, men framförallt är poängen en missräkning. Men som alltid krävs en viss startsträcka innan man kommer upp i full kapacitet. Till de kommande Golden Globe (11 jan) och Guldbagge-galan (12 jan) är det bättre fokusering och tajtare tippning som gäller.

Inte ens hälften!

Jag är grymt besviken. Dels för att man fördrev två timmar med att kolla på skit och dels för att jag endast lyckades pricka in fyra (FYRA!) av sjutton rätta vinnare. En gigantisk missräkning... Tröstar mig med att jag i alla fall föll på målsnöret på en handfull.

Men, EMD?! Årets låt?

Och vad är det med pausunderhållningen på alla galor? Verkar vara omöjligt att skriva ROLIGA sketcher och inslag till dessa. Ulf Elwings mellansnack (för det var väl han?) var bland det pinsammaste jag sett på länge.

Bäst: Timo & In Flames
Roligast: Håkans tacktal

...och vinnaren är:

Det är, som nog ingen har missat, galatider. Grammisar, guldbaggar, rockbjörnar, P3 Guld-medaljer, Idrottsgale-statyetter och Golden Globar ska delas ut inom de närmaste veckorna. Och, i likhet med fjolåret, så kör vi på jobbet en intern batalj om vem som lyckas pricka in flest vinnare på dessa galor. Stor prestige och enorm ära till vinnaren. Och som regerande mästare har jag en hel del att leva upp till.

Här är mina tips inför kvällens Grammis-gala (OBS! Det är de jag tror vinner - inte de jag hoppas ska vinna):

Årets album
Kleerup - Kleerup

Barnalbum
Bröderna Knäck - Meka med knäck ett

Årets dans/hiphop/soul

Lazee - Setting Standards

Årets dansband/schlager
Charlotte Perrelli - Hero

Årets folkmusik/visa
Detektivbyrån - Wermland

Årets grupp
The Hellacopters - Head Off

Årets hårdrock
In Flames - A Sense Of Purpose

Årets jazz

Esbjörn Svensson Trio - Leucocyte

Årets klassiska
Anne Sofie Von Otter & Göteborgs Symfoniorkester - Boldemann/Gefors/Hillborg

Årets kvinnliga artist
Lykke Li - Youth Novels

Årets liveakt
Håkan Hellström

Årets låt
Kleerup ft Titiyo - Longing For Lullabies

Årets manliga artist
Kleerup - Kleerup

Årets nykomling
Kleerup (men håller en tumme för Detektivbyrån el. Afasi & Filthy)

Årets kompositör
Frida Hyvönen - Silence Is Wild

Årets producent

Kihlen - ...och vinnaren är...

Årets textförfattare
Annika Norlin - More Modern Short Stories From Hello Saferide

...så nu vet ni hur det kommer gå! Storslam för Kleerup, med andra ord.

Vilken början!

Jobbåret 2009 fick en rätt hygglig start. Militärisk disciplin om inte annat. (Sen får man se hur länge man orkar hålla i det här, men just nu känns det super)

06.15 - Klockradion drar igång. Masar mig med stor möda ur den varma sängen.

06.30 - Beger mig, iklädd underställ, träningskläder och största mössan jag kunde hitta, ut i vinterkylan på den första morgonpromenaden på hur länge som helst. Beckmörkt och 10 minus (grov gissning), men rätt skönt ändå.

07.10 - Tillbaka hemma. Pressar ur mig några situps och skivstångslyft. Så här i efterhand är jag lite besviken att jag inte körde några armhävningar också, men det är farligt att gå ut för hårt...haha.

08.00 - Dusch och frukost är avklarade.

08.10 - På plats på jobbet. Luktar fortfarande lite suspekt efter firmafesten innan jul (inte jag utan kontoret...). Var ett och annat glas öl och vin som hamnade lite på sniskan den kvällen.

09.00 - Nu ska jag ta mig an årsslutets mailskörd. Var bara 105 nya, så det borde ju gå rätt så fort...

En dag kvar...

...av ledigheten från jobb, texter och datorer. Känns som att man har varit ledig mycket längre än två veckor.

Några dagars katt- & husvakt ute på öa var också mumma. Lite jobbigt att komma hem till berg av disk, pappershögar och diverse bråte som samlats i lägenheten under julveckorna dock.... Har lyckats beta av en del idag, men kommer väl trots allt få spendera sista lediga dagen med dammsugaren. Jihoo.

Nu blir det den dagliga dosen Rock Band....

RSS 2.0