Wohoo!

Fotbollskväll i dubbel bemärkelse igår. Först uppvärmning av de egna pjucksen på SEMIS (hörde att planen bakom gamla Vårdgymnasiet kallades så...) - gick förvånandsvärt bra. Tio pers dök upp också, så det gick att spela. Även om det alltid är kul med fotboll, så förtar det lite av charmen att lira två mot två.

Och vad säger man om kvällens andra stora bollevent, Barcelona-Chelsea?! Spel mot ett mål hela matchen, men ändå snöpliga 0-0. Lider med Barca, men det är ju inte helt lätt att forcera igenom ett kompakt försvar på 11 personer i straffområdet...

Och vad är det för löjligheter "rikemansklubbarna" i Elitserien håller på med?! Visst, säkert jättelukrativt och häftigt att möta Dynamo Moskva, Kazan & CSKA, men ärligt hur många av fansen bryr sig? De pengastinna ryska hopköpen kommer säkert locka några nyfikna under de första matcherna, men sen tror jag att intresset dör rätt snabbt. Det är ju bara att kolla på hockeyns motsvarighet till Champions League (vet inte vad den kallas), som ju varit en stensäker förlustaffär för samtliga svenska lag och spel inför nästintill tomma läktare. Tror ett samarbete med KHL kommer bli exakt likadant.

Men det är klart, om vi nu slipper dessa lag i Elitserien så kan det ju bli rätt kul ändå. Och Luleå får ju i alla fall en säsong att spöa skiten ur dem innan de försvinner...

Bröllops-DJ

Tackade ja att lira plattor på flickvännens kompis bröllop i augusti för några veckor sedan. Och idag blev det klart med ännu ett...om ett par veckor. Kanske kan bli min nya nisch?

Blir en knivig utmaning att få ihop en bra musikmix som ska passa för såväl mor- och farföräldrar som hårdrockare och allätare. Någon som har några tips på låtar man bör ha med sig?

Så...

...då var det snart iväg, majnumret av Tryck. Och, kristiderna till trots, så går vi mot strömmen och utökar antalet sidor till 56 sidor. Extra mycket nöje åt värmlänningarna med andra ord!

Fullt upp...

Nu försvinner jag in i den berömda textkoman under några dagar. Tidningen ska iväg på måndag morgon och det finns fortfarande luckor att fylla. Parallellt med detta blir det festplanering, möten, presentinhandling och, förhoppningsvis, lite sollapning. Finns att göra med andra ord...

Boka: 5 juni

När vi ändå är inne på fester så måste jag ju slå ett slag för Trycks egen hejdundrande baluns fredagen den 5 juni på Nöjesfabriken.

Utan att avslöja för mycket, då allt inte är 100% spikat, så kommer det bli en fest som inte direkt följer Karlstadnormen för ett party; dvs modevisning, coverband och streetdance med Dansstudion. Visst, jag kan erkänna att det förvisso blir en dansuppvisning - men på ett annat och förhoppningsvis rätt kul sätt. Men detta blir bara en liten del av vad kvällen kommer att erbjuda.... Återkommer med mer info inom kort.

Men sätt ett kryss i kalendern redan nu! 60 ynka pix kommer det kosta...

Rykande färsk nyhet från Tryck-pressarna....

Alla ni som tycker att sommaren inte är det samma utan Sommarplaza får ert lystmäte fredagen den 29 maj. Fast enbart denna kväll. Efter detta är det tokslut på allt vad nattklubb heter på det stället.
Under sommaren kommer hela restaurang- och nattklubbsdelen byggas om och stället kommer att få en helt ny inriktning, koncept och utseende. Tror att det kan bli riktigt bra. Beskrivningen lät i alla fall riktigt intressant.

Och just det, för den som tycker att det är kul så kommer undertecknad (med största sannolikhet) att lira lite finfina plattor ute i Franklin Bar den 29:e.

Hehe...

Ett bedårande gitarrsolo till lunch har ju aldrig skadat.Klockrent! Uppmärksamma även Ozzys taktfasta handklapp...

800 grader...

...var det i kranen hemma i lägenheten i morse. Man fick i alla fall ett bryskt och snabbt uppvaknande, när man skulle peta in linserna. Skållade händer fick man också, som ett litet sött brev på posten. Är dock rätt nöjd att jag inte ställde mig i duschen och drog på maxvärme...finns en överhängande risk att det kan ha blivit ännu smärtsammare för känsligare delar av kroppen...

Passande nog skippade man handskarna också när man hojade mot jobbet. Vår = handskfritt, men det kan också vara = svinkallt kom man på rätt snabbt...

Lätt match

Östersund bjöd inte på något större motstånd på Tingvalla IP idag, United vann med betryggande 3-0.
Var rätt gôtt att sitta i solen och glassa och kolla på lite boll. Var ett tag sen sist. Och på tisdag börjar den "egna" säsongen på planen vid Mariebergsskolan...najs!

Fotboll & glass

Glasstest och snack inför säsongen med spelare i Carlstad United avslutade gårdagen. Målet var att 3-4 spelare skulle kunna ställa upp - det blev nästan halva laget inklusive huvud- och assisterande tränare. Väldigt kul!

Kändes även som de har en bra stämning och känsla i laget, som fullt av unga talangfulla spelare. Medelåldern ligger på 21-22 år. De ville inte avslöja någon direkt målsättning, men det känns ändå som att det kan bli en riktigt intressant säsong. Ska försöka komma iväg på så många matcher jag kan, orkar och hinner i år.

Det vore hursomhelst väldigt roligt om det går bra för fotbollen och att folk börjar gå på matcherna i den här stan. Karlstad behöver verkligen en motvikt till hockeyn.

Apropå årets glassnyheter så var de fruktansvärt ointressanta och tråkiga. Några nya Magnumar, en Sandwich med lite krossad choklad, nån ny Solero med bärsmak, två Ice Age-glassar och en ny Nogger med mintsmak. Det är det verkligen jättesvårt att revolutionera glassbranschen. Men ett försök till något nyskapande vore ju rätt kul...

Snorkig

Hur mycket snor kan en ynka näsa producera egentligen? Verkar inte finnas någon gräns eller stopp överhuvudtaget. En smula fascinerande, men det känns ändå som att det får räcka nu. Det finns ett tak även för hur kul det är att sitta och snörvla hela dagarna.
Har av princip alltid dissat nässpray, men nu är jag beredd att göra ett undantag...

Svennebanan

Mårten Eds nya svängiga och träffsäkra singel:


Fisljummen grill

Såg en repris av programmet "Grillad" häromdagen. Första gången jag såg det faktiskt. Efter allt man läst och hört kan jag inte säga att man varit speciellt sugen att ens bilda någon egen uppfattning.
Och ja, jag kan inget annat än att stämma upp i kritikerkörens enhälliga klagosång. Om jag förstår programidén rätt så ska det bygga på den amerikanska motsvarigheten "roasting" som, om den görs av duktiga, pålästa och intelligenta komiker, kan vara riktigt kul emellanåt. Den svenska, ruskigt krystade versionen, kändes enbart pinsam, trött och plump, då "komikerna" bara upprepade det den föregående personen redan sagt och hela tiden spann på samma ämnen.

Mmmm.....

En vecka har gått och fortfarande förkyld... Blev dock några soliga vårdagar ute på landet under påsken så man har i alla fall lyckats ladda batterierna hyfsat.

Annandag påsk-kvällen spenderades, på bästa tänkbara sätt, på Scalateatern med Marit Bergman och en piano. Ok, det var några till där också, men det är av underordnad betydelse.... Intimt och avskalat. Och bra! Håller inte med den relativt svala responsen på de tidigare spelningarna på turnén.


(Det är skrämmande vilka grymt bra bilder man tar med mobilen... Skärpa, fokus, kvalitet - allt är toppklass!)

MEN återigen, och nu börjar det bli tjatigt, borde inte några fler Karlstadbor kunnat leta sig ner till teatern en kväll som denna?! Skulle gissa på att det var omkring 150 pers där (men jag är jäkligt dålig på att uppskatta sånt).

Ungefär så här...

...kul är det att vara hemma och försöka bli av med förkylningen:


Känns i alla fall skönt att vädret är på min sida. Hade varit tre resor värre att sitta inne och uggla om det var strålande sol...

Nu får man sysselsätta sig med att botanisera i Spotify och bland vinylhögarna. Alltid något.

Är fortfarande lite besviken på att fördrev en hel kväll med att kolla på en match som man redan innan visste hur den skulle gå. Man har ju liksom lärt sig att FBK alltid kvitterar (och oftast petar in vinstmålet) någon minut före slutsignalen - hur utspelade de än må ha varit under matchen. Det är bara så det är, har varit och kommer förbli...
Men jag ska inte sticka under stol med att det var en väldigt bra match, även för en likgiltig iakttagare.

Och nu kan väl inte alla FBK-anhängare klaga på media och kommentatorer längre. Tycker att, i alla fall Kanal 5, är väldigt vargvänligt. Annars tycker jag att det är ett ständigt gnäll bland dessa supportrar att tidningar och tv alltid rackar ned på deras lag. Konstigt nog hör man enbart detta från denna del av landet. Men det är klart, vill man vara på toppen får man ju räkna med att det blåser lite.
Detta är lyckligtvis inget som vi Luleå-supportrar behöver bry oss om. För oss är det roligare att fokusera på och glädjas åt en och annan seger under serielunken istället....

Övertorneå Connection till Dynamo Moskva alltså...hmm, ok!

Förkylt!

Jag klarade vinterns förkylningskavalkad (när alla gick och snörvlade), men i natt sprack den sjukdomsfria sviten. Feber, huvudvärk och tjock i halsen. Blev väl inte så överdrivet mycket sömn.

Så den här dagen har fördrivits med te-, echinacea-, c-vitamin- och vattensörplande och slappande i soffan. Inte så produktivt, men säkert välbehövligt... Räknar dock kallt med att det blir en kort session och att man kan vara fit for fight redan imorgon.

Nåt att bygga på?

Så här i Silly Season-tider hittade jag den här spelaren (ett riktigt guldkorn), som nog borde vara intressant för de flesta Elitserielag till nästa säsong... Färjestad har ju en lucka att fylla efter "Jôjjôjj" Jönsson....

Thåström

...gjorde en väldigt bra turnéavslutning på Fabriken igår. Självklart låg tonvikten på de två senaste plattorna, kryddat med gamla godingar från förr. Hans karaktäristiska kroppsspråk var lika påtagligt och kul som alltid och ljusshowen var grym, minst sagt.

Lite tråkigt att det inte var lapp på luckan igår. Men det är klart, varför betala 275 spänn för en av Sveriges bästa artister när man kan lägga 100 i inträde på en vanlig hederlig nattklubbskväll....

Utdelad & utmattad

Den största delen av tidningarna har nu lämnat innergården. Riktigt bra förstarespons på detta nummer också. Kul som fanken! Är hyfsat trött i kroppen och huvudet just nu. Det tär mer än man tror att sitta i en bil och bära tidningar en hel dag...

Nu blir det hem och vila innan kvällens DJ-pass på Drott. Inget D-A-D för min del alltså, men med största sannolikhet lite Thåström och ett glas rött innan man kliver upp i båset i morgon.Snart!

Den var inte i Norrköping denna månad. Puh! Så om en halvminut rullar 25.000 rykande heta exemplar av Värmlands bästa nöjestidning in på vår innergård.

Nu blir det utdelning!

Tjo!

Aprilskämt?

Man blir tveksam till allt en dag som denna, men låter inte detta som ett aprilskämt?! Hursomhelst var det en rätt kul artikel...

NWT's pranks var dock lättare att upptäcka. Den här var rätt kul, den här var rätt trött och denna lär nog ha fått några jägare att sätta morgonkaffet i vrångstrupen.

Har än så länge lyckats undvika att bli lurad, men det är ju en stund kvar av dagen än...


Årets lirare...

Han har gjort det igen! Alla som såg landskampen eller sporten igår vet vad jag menar. Listan över årets (och tidernas) snyggaste mål har fått en ny ledare. Känns ruggigt tråkigt att Elitserien och Luleå förlorar en av de största lirarna på många år... Är väl bara att önska lycka till och hålla tummarna att han återkommer till rätt lag när NHL-äventyret är över (...om tio år).

RSS 2.0