Smart drag!

...av Arvika att flytta festivalen så att den ligger parallellt med Roskilde. Artist-lineupen är tack vare detta i mångt och mycket identisk. Kul för Arvikafestivalen, som säkert kommer slå nytt rekord även i år. 
Men för en annan väger dock Roskilde aningen tyngre, och blir nog årets utflykt tillsammans med Way Out West.

Apropå Arvika så kommer vi denna månad att jobba med två tidningar samtidigt. Förutom Tryck, så står även tidningen "Sommar i Arvika" på programmet. Tidningen kommer att tryckas i 165.000 ex och distribueras till hushåll i hela västra och mellersta Värmland samt östra Norge fram till Oslo.  Totalt kommer tidningen kunna läsas av omkring 400.000 personer. Känns lite maffigt faktiskt!
image45

Här är dom!

Visserligen inte samma märke och ask som man minns från barndomen, men ändå. Puh! Är det nån som kommer ihåg dem nu då?! Annars lägger jag ner detta, haha.
image44 
Mmmmumma!

SMS-roulette

Är det nån som har testat det? Är nog för mycket kyckling för att våga prova på det, men det skulle naturligtvis vara intressant och fruktansvärt kul att utsätta någon annan för det. Som alltid.

Hur det går till?! Jo, man är ett gäng som lägger sina mobiler i en hög. Sedan tar alla en slumpvis vald lur ur högen, dock ej sin egen. Skriv därefter ett mer eller mindre pinsamt, suspekt eller snuskigt sms, och vänta. Det är därefter upp till ägaren att säga stopp medan du bläddrar runt i adressboken. Till personen man stannar på ska man sedan skicka sms'et. Kan bli hur kul som helst, förstår ni nog. Hur kul är det inte att skicka "Jag vill sova sked med dig" (eller bättre upp något ännu mer intimt) till nåns chef och sedan invänta svaret? För man kan ju ha som regel att man inte får skicka ett uppföljnings-sms förrän efter en kvart eller något. 
Testa och få ett gott skratt!

Ett annat kul mobilpractical joke är att byta ut namnen i kompisens adressbok, så att älsklingens nummer egentligen går till mamma. 
image43

Garderobsstädning

Smaka på det ordet. Känns det inte otroligt fräscht och exotiskt? Perfekt sysselsättning för en tisdagskväll med andra ord. För jävlar vad mycket skit som, av nån konstig anledning, har en förmåga att hamna inne i den ljusskygga garderoben.
Och då snackar jag inte bara gamla, mer eller mindre använda kläder (även om dessa tar upp den största platsen i dessa små utrymmen). Nej, här samlas även en lång rad andra prylar som man vet, redan när man lägger in dem, att man förmodligen aldrig kommer att använda. Ändå ska man envisas med att spara dem. Gamla trasiga badmintonrack, de utnötta gamla dojjorna, favorittröjorna som definitivt har sett sina bästa dagar, men som trots detta förtjänar en plats i den redan överfulla garderoben. Varför?
Ska bli ruggigt skönt att bli av med lite grejer i alla fall...
image42

Puh!

Bilresan och mötet gick som smort och nu är man tillbaka på ett syrefattigt kontor igen. Snömodd can´t beat the feeling!

Fan, ingen verkar ha nåt bestående minne av minipizzan konstigt nog. Har genomfört lite studier i den närmaste vänskapskretsen, men ingen har lagt någon större tankekraft vad gäller det lilla kaksnacksets försvinnande från butikshyllorna. Om det nu är helt borta. Jakten går vidare.

Dagens fråga: 
Finns det någon som orkar med en hel dag med kommersiell radio?  (OBS! Gäller i lilla Värmland där vi har två ynka och precis identiska kanaler) Varför detta eviga tjat om att man lyssnar på just deras kanal? Och detta plus tråkig, och lika tjatig, reklam och låtar som upprepas till förbannelse. Ännu ett mysterium...
image41
En radioapparat av senaste modell, med tillhörande och matchande blomma. 


Ja, se det snöar!

Det var väl åt helvete, hurra! Tråkigt att man måste köra bil till Arvika i det här....urrk!

Svårt att såga nåt man gillar!

Varför har folk (och jag med ibland) så svårt att såga något som man gillar eller har en bra bild av sedan tidigare? Man ser det som sin plikt att försvara det eller den, trots att det kanske är värdelöst eller genomruttet. Det kan handla om någon artist, konstnär, kompis, tv-serie, hockeylag, författare etc. Ja, vad eller vem som helst som man gillar för något de gjort.
Det kan ju faktiskt vara så att personen, artisten eller författaren, trots att den gjort mycket bra, faktiskt levererar, säger eller skriver något uruselt nån gång. Ett avsnitt av favoritserien kan ju faktiskt vara katastrofalt dålig. Och varför ska det då vara så svårt att erkänna det?! Varför måste man försvara även om man någonstans i bakhuvudet håller med om att det sög?
Vet inte om ni är med på resonemanget, men jag tycker att det är lite fascinerande....

Vad hände med minipizzan?

Finns den kvar? Är det i så fall någon som köper dessa små välsmakande pizzaimitationer till kakor idag, eller snacks kanske det var? Eller har de helt fallit i glömska efter den enorma framgången på 80-talet? Fast så enorm kanske den inte var dock, men ändå... Jag minns i alla fall smaken och känslan när man satt och mumsade dom. Tror faktiskt jag även minns känslan att sticka ner handen i kartongen. För man åt dem alltid direkt ur denna.

Pommes pinnes då? Är det nån som äter dessa förkrympta, märkliga och torkade strips nuförtiden? Har sett att de finns kvar där i hyllan hos de välsorterade livsmedelsbutikerna, men faktiskt aldrig sett nån som köper dem. Och är det inte lite skum smak på dem...?

2099 spänn!!!

Flygresa tur och retur till Goa i Indien! Hutlöst billigt. Jag vill dit nuuu.... Hade jag kunnat hade jag tagit ledigt och dragit direkt. Är trött på snöslask, kyla och svensk skitvinter. Behöver en stor portion sol och bad känner jag. Och varför inte Goa...? Hur länge är deras säsong tro, känns som att det kan vara på slutklämmen....gaah, måste hinna!
image40

Glad Påsk!

Ut i kylan! -8 grader ute på landet hos päronen... Är bara att bita ihop och kasta sig ut i snön med systerbarnen.

Ha en riktigt glad påsk!
image39


Snacka om maximal otur

Var precis uppe på Nöjesfabriken och käkade lunch. Trött som ett djur nu, men det är en annan historia... Fick i alla fall då höra att även Turbonegro ställt in (Neverstore bangade ju spelningen imorgon av personliga skäl). Euro Boy hade tydligen fått cancer. Surt, både för honom och gruppen samt Fabriken som pumpat ut en hel del marknadsföringspengar för dessa spelningar. 
Hoppas verkligen de hittar fullgoda ersättare, vilket säkert inte kan vara det lättaste med så här kort varsel...
image38
Kommer inte. 

Annorlunda arkitektur

...är alltid kul. Hittade det här huset i söndags när jag var ute och gick. Schysst med folk som tänker utanför boxen. Sen om det blev så jäkla snyggt spelar ingen roll. Lite roligt var det i alla fall...
Roligt hus

Skottpengar på varghatare

De pratar om rovdjurens vara eller inte vara på radion nu. Och är det någon debatt som irriterar och upprör mer så är det just denna eviga vargdebatt. Jag menar, hur kan de ynka få vargstackarna väcka så mycket känslor hos folk!?

Allt beror på att Sveriges jägare vill kunna skjuta ihjäl sina älskade älgar varje år. All annan skrämselpropaganda, , klyschiga och rent ut sagt dumma argument är bara tandlöst pladder från trångsynta människor. De vill gärna få det att framstå som att det finns miljoner vargar som äter allt de kommer över och håller på att ta över samhället. Sanningen är ju att det finns några få inavlade krakar som absolut inte är farliga för människan. 
Väljer man att bo på landet eller att vara ute och jaga måste man ju för f-n räkna med att det finns vilda djur i skogen. Vi ska ju inte bestämma vilka djur som förtjänar att leva och vilka som ska utrotas enbart för att en massa myter och historier gjort folk livrädda för en art.

Kanske lösningen vore att införa skottpengar på varghatarna istället för att minska den lilla vargstammen?! 
image36
En snäll liten varg.

Försmak

...av nya numret av Tryck. Snart sitter hela på väggen. 

Ta chansen att läsa det före alla andra! Ganska häftigt va!? Bilden kommer bara ligga på bloggen under en begränsad period, så passa på innan det är försent....
Tryckvägg
Imponerande!? Ja, jag vet....

Häftiga fenomen

Kolla in den här länken. Rätt fräckt faktiskt.

http://www.pcworld.com/article/id,134186-page,2-c,mapping/article.html

M.I.A. till Roskilde

Så ja, nu börjar det likna nåt. Nu är det nämligen klart att sköna tjejen M.I.A kommer till årets Roskildefestival. Kryddat med lite Streets och Neil Young så är det snart värt tågresan ner. 

Men jag vägrar dock att krävla runt i decimeterdjup lera ett år till. Frågan är om inte bil är att föredra denna gång. För att gardera sig lite. Man har ju fyllt gubbe också...
image34
Snygg och bra på samma gång!

Presstopp...igen!

Känns inte så länge sen. Men nu är det dags igen. Presstopp. (stör mej på att inte det stavas "pressstopp". Hade varit fräckare..) Texter ska bli klara, bilder ska skickas eller tas, medarbetarnas texter ska korras.... Men jag börjar dock se ljuset i tunneln. På ett bra sätt, och inte på ett "nära-döden-sätt".

Nedan skulle det följt några bilder hur mitt kära skrivbord ser ut just nu, men datorn vill inte riktigt vara med just nu. Insidan på mitt huvud ser nog hur som helst ungefär likadant ut, även om det inte har samma fina struktur som röran på bordet och datorn...

Oj, nu funkade det visst...
Skrivbordsröra
Ordning är A och O.

Mer röra
...annars är det svårt att ha koll! 

Vilken fajt det kommer bli!

För den svenska schlagervinnaren i Belgrad. Läste just att motståndet bl.a. kommer vara två serbiska rappare som tävlar för Estland, gubbrapparen 75 Cent (hahaha) från Kroatien och en irländsk kalkon....jo det är sant!

Är det nu inte dags att Sverige slutar ta den här pajastävlingen på så stort allvar? Alla andra länder verkar ju skita gött i den. Det är ju heller inga andra länder som röstar på oss, hur mycket vi än lägger ner oss.
Varför inte utöka den svenska festivalen med minst dubbelt så många delfinaler och fokusera ännu mer på den? Ingela Pling Forsman har säkert låtar så det räcker för flera säsonger till...urrrk! Spott på Perelli?

Jag tänker inte skriva om skitvädret som är på andra sidan fönstret idag. Orkar inte, men visst blir man inte förvånad?! Är ju samma sak varje år. Man tror att det är vår och så kommer snön igen som en fet käftsmäll. 

Hörde jag rätt i morse när jag låg och försökte kravla ur sängen? Sa inte klockradion att någon hade spottat på Charlotte Perelli när hon skulle gå upp och sjunga vinnarlåten? Jag kan vara ute och cykla, eftersom jag kl.7.15 på måndagsmorgnarna inte är den mest allerta hamstern i buren. Men om så vore fallet är det ju frågan om någon som tar lite för hårt på hela schlagerprylen. Eller ogillar Perelli å det grövsta. Lite humor är det ju i alla fall...

Vilken dag!

Damn, vilket väder. Det är sällan man blir glad när man drar upp persiennerna. En molnfri himmel och gassande sol = långpromenix.

Känns riktigt skönt att schlagerhelvetet är slut för den här gången. I alla fall de svenska uttagningarna. Fattas bara att man gör om ESC också, så att vi kan pinas med 75 olika deltävlingar och "andra chanser" till den stora tävlingen också. Det vore väl drömmen!? Tänk att aldrig behöva vara utan schlagermusik, vilken dröm. När man än slår på tv'n eller öppnar en tidning så möts man av lite skönt plastig "musik"underhållning. Mmmm, året runt....

Lirade skivor nere på Drott igår igen. Mest för oss som jobbade faktiskt. Stan var nämligen helt död. Schlager och hockey är tydligen mer intressant av nån konstig anledning. Men vad gjorde det, det var kul i alla fall.
image31
OBS! Inte jag på Drott igår. Nån annan som försöker vara lite ball i keps.

Glass och fredagsunderhållning

Det har varit en riktigt tung arbetsdag. Glasstest med medarbetarna stod på schemat efter lunch. GB's nyheter stod på menyn. Smaskigt, men en smula mäktigt efter ett tag. Men det finns ett gäng verkliga godbitar i den nya line upen.

En klassiker från en riktig favorit och tillika en av landet i västs bästa komiker, Dave Chappelle. Spana in fler klipp om ni missat hans "Chappelle's Show", som sänts på ett gäng kanaler de senaste åren. Klockrent!


Märkligt

Det var en helt ok spelning, trots lite ljudproblem och halvtaskigt med folk. Kort men intensiv spelning. 

Men vad är det med fest på vardagar och Karlstadbor? Det verkar omöjligt att få folk att gå ut någon annan dag än lördagar i den här stan. Visst, fredagarna har blivit bättre och bättre, men de går ändå inte att jämföra med de heliga lördagarna. Själv tycker jag att det är att föredra att gå ut på fredag än lördag. 
Men vardagar är som sagt rena döden. Nej, man ska gå ut en dag i veckan (=lördag), supa sig redlös och ha ångest hela söndagen. Då är helgen gjord liksom. Att gå ut mitt i veckan, ta ett glas vin, kolla på konsert etc är helt otänkbart för de flesta av nån konstig anledning.

Allt kretsar kring löningen också, speciellt inom krogbranschen. Enda "bra" helgen verkar vara löningsveckoslutet. Sedan är det alltid lite folk p.g.a. att det är "en, två, tre veckor kvar till lön". Bränner verkligen folk HELA lönen på en utgångskväll?! Skumt.

Du var full på Liseberg

...och du har knarkat i Flemmingsberg. Ikväll blir det turnépremiären med Hästpojken på Koriander. Ska bli jäkligt skoj att se!
image30

Radio Värmland är det nya svarta

...i alla fall på kontoret. Skönt sävlig och långsam lokal radiounderhållning är det som har strömmat ur kontorets stereo de senaste dagarna. Men oavsett vad man lyssnar på har man en gräns för hur länge man orkar. För kommersiell radio nås denna gräns redan efter några minuter medan man vid P4-lyssnande kan stå ut upp till en halv dag.

Annars är det P3 som är kanalen som gäller. Speciellt om man vill ha en chans att höra lite ny musik. Att de sen lanserat det sämsta programmet; Mitt P3, runt lunch på vardagar gör inte så mycket. Eller ja, det är väl mest programledaren som är bland det sämsta jag har hört i en radiostudio. Se om ni kan uthärda ett helt program av detta. Är en riktig utmaning!

Vad är det som är så ballt med engelska?

Ärligt talat, är det så jäkla fräckt att använda engelska uttryck? Vi bor ju i Sverige. Ändå verkar det som att det fräckaste man kan göra, om man vill piffa till något, är att sätta ett engelskt namn på grejen, klubben eller företeelsen. Trots att det bara är svenskar som använder och/eller köper saken.
Jag trodde att detta hade förlorat lite av sin lyster och charm och skulle försvinna efter 80-90-talet, men nix. Det känns fortfarande kännas lika fräscht och tufft med "Shopping downtown", "we will colour you" och "You look great" mm mm.

Ja, det kanske bara jag som börjar bli gubbe och fortfarande föredrar, och faktiskt tycker att det blir fan så mycket häftigare med en svensk text, namn, slogan eller vad det nu handlar om. Eller så är det helt enkelt ballast på engelska. Beats me!

Festplaner

Tryck - Värmlands Nöjestidning fyller 6 år i vår. Och eftersom vi inte hade någon femårsfest ifjol, hade vi tänkt slå på stort i maj. Förhandlingarna och planeringen är i full gång. Var ska vi vara, artist, gäst-dj, underhållning, bjudmat & dryck etc etc? Rätt många bitar som måste falla på plats. Men det är ett kul jobb....

Övertygande seger

Vi kammade hem matchen med 4-2. Hur stabilt och enkelt som helst, hehe.

Vilken fin start av Färjestad. 0-2 efter 35 sekunder är en fjäder i hatten. Måste vara nån typ av rekord. Men hockeysäsongen är som sagt redan slut för i år efter Luleås respass. Totalt ointressant. Men heja Frölunda (det är väl de som har flest Luleåspelare just nu).

Över två veckor utan snus. Abstinensen kommer och går, men nu känns det ganska skönt. Kroppen känns piggare på nåt sätt. Hoppas och tror att det är snusbristens förtjänst. Men i skrivande stund vore det mumma med en liten prillrackare.

Här är en rolig hund med scarf.
image29

Äntligen match!

Det ser äntligen ut att bli motstånd i Företagscupen i bowling i kväll. Var på tiden, efter två raka WO-matcher. Men vi ser nu ut att stöta på en riktig värdemätare denna vecka. Det skräckinjagande laget Karlstad Byggaluminium (bara namnet ger rysningar...) har i det närmaste radat upp segrar och ser därför ut att bli en svår nöt att knäcka. 

Så nu är det bara att börja värma upp, stretcha högerfingrarna och dra på sig matchdräkten.

Inter-Liverpool i kväll också! Dags för Zlatan & Co att äntligen börja bekänna lite färg i Champions League...

Nachos till lunch

Utopi för vissa - verklighet för undertecknad.

Jag kan idag stoltsera med en texmexbuffé modell mindre i matlådan. Jo, det är sant. Jag kan knappt tro det själv. Ska dock bli intressant att se hur grönsakerna har reagerat på en natt tillsammans med salsan, osten, crème fraichen och guacamolen. Var däremot ett klokt drag att låta köttfärsen övernatta i en separat behållare. Vet nämligen inte om micrad gurka och sallad skulle ta sig upp på min kulinariska topplista. Allt detta avgörs om cirka 20 minuter.

Vad som däremot är värt att testa på dina tacos och tortillas är skivad banan. Joho, det funkar visst. Så till den milde grad!

Du är vad du röker

Möttes nyligen av det chockerande avslöjandet att Du är vad du äter-kvinnan (vad hon nu heter, hon som är programledare. Vet inte för jag ser inte på skiten) röker som en borstbindare. Det sista kan dock vara en överdrift, men likväl HON RÖKER!
Är inte det hyckleri? Stå i tv och pracka på överviktiga personer nyttig mat och propagera för ett sunt leverne när man själv bolmar ett par paket cigg om dagen. (Där kan jag dock åter ha kryddat lite, men så blir det lätt när man befinner sig i ett chocktillstånd). Gaaaah, hur ska man kunna gå vidare efter en sån här grej?! Kan bli svårt...
image28
Hycklerska!


Plågsam TV-underhållning

Finns det något program som får nackhåren att resa sig av obehag så är det Singing Bee på TV3. Ändå är det förvånansvärt svårt att byta kanal när man väl zappat dit. Som nån konstig form av självtortyr.
För er som missat programmet så är det en "sångtävling" där mer eller mindre karismatiska och/eller pinsamma personer gör upp i vilken som kan flest låttexter. Och de behöver inte kunna sjunga. Och just detta är det mest plågsamma för tittaren. För vissa saknar verkligen allt vad taktkänsla heter, vilket gör det extra plågsamt för tittaren. Men ändå väldigt underhållande, på ett ruttet sätt.

Söndagsfrisyr

Jag kan nu presentera den senaste, och framförallt hetaste, frisyren just nu; söndagsbarret eller Le sunk de luxe. Ordnas lättast i horisontellt läge.
image27

Såååå lätt!

Haha, allt för spänningen heter det ju. Luleå anammade talesättet och gjorde det som krävdes för att hänga kvar. Med samma poäng som Mora, men med två måls bättre målskillnad var Elitseriekontraktet ordnat. Ännu en tagg i ögat på alla som räknat ut laget och sagt att de skulle åka ur i år. Tji fick dom, även om jag också tror att de hade fått det svårt i en kvalserie med hungriga allsvenska lag och Brynäs....
Men men, nu gick det vägen i alla fall och man kan ju alltid hoppas att de ser detta som en väckarklocka och börjar rensa upp och ordna föreningen nu. Detta, plus att de får behålla stommen i laget kryddat med några "riktiga" nyförvärv, behövs för att de inte ska hamna i samma sits nästa år.

Ett lag som däremot inte hade marginalerna på sin sida var Boltic, som kryssade i gårdagens måstematch mot Kungälv. Surt som fanken eftersom de spelade riktigt bra under matchens andra hälft och var förtjänta av ett vinstmål. Nu väntar ännu ett hundår i Allsvenskan, innan laget förhoppningsvis tar steget upp i eliten igen.

Nu blir det Drott!
Fridens liljor!

Sär skrivningarnas hel vete

Vad är det som hänt med svenskarna? Helt plötsligt är det som om alla har glömt det de lärt sig på svenskan, gammal som ung. Jag pratar givetvis om de förbannade särskrivningarna. Brukar inte vara nån besserwisser eller rättstavningsnazist, men just detta fenomen sticker lite i ögonen.
Jag menar, vad är det som är så jävla svårt? Det är ju bara sunt förnuft, uttalar man ett ord som ETT ord så stavas det som ETT ord och inte TVÅ. Det är verkligen inte svårare än så, jag lovar.
Hmm, vad ska jag äta idag? Blir det kött färs sås med band spaghetti, en sallad med feta ost, röd lök, oliv olja och cocktail tomater eller kanske grill korv med pulver mos? Tror jag kör på nypon soppa och stark öl.

Trevlig helg på er!

Forza fredag!

En tidningsrundtur i ett Värmland i gassande sol var fredagens begivenhet. Vet inte om det var vädret, att det är fredag eller att folk bara var väldigt nöjda med att se oss igen som gjorde att alla var på så bra humör. Kan dock varit kombinationen. Bättre fredag är ju svår att få! 

Testade det kära återseendet Lakritspucken igår. Var precis så smarrig som man kom ihåg. Nu är det bara åtta glassnyheter kvar att prova.

Liket lever! Luleå gjorde allt för att spänningen ska vara ända in till slutet. Nu är det "bara" att spöa Timrå hemma, medan Mora kammar noll borta mot Linköping i sista matchen. Borde väl inte vara en omöjlighet...? Kvalserien vore ju tack och god natt.

Måstematch även för Boltic ikväll. Men för dem gäller det att gå upp och inte kämpa för att inte ramla ned.

Jajemen!

Ännu ett nummer av Sveriges bästa nöjestidning har nått värmlänningarna. Nja, i alla fall Karlstadsborna, resten får vänta tills imorgon... Blev exakt så bra som vi hoppats på, och våra läsare blivit vana vid. ;-)

Ruggig huvudvärk blev dagens resultat. Urrk! Lite sömn och vatten borde dock göra susen...
image26
Dagens iakttagelse:
Man slutar aldrig att förvånas över hur skrupelfria och fantasilösa vissa personer är. Vissa livnär sig verkligen på att kopiera andra rakt av och sno deras idéer. Märkligt och tråkigt.

Björns dikt

Såg det som min förbaskade skyldighet att publicera Björn Gustafssons dikt i Melodifestivalen:
image25

Inget motstånd!

Det blev ännu en match utan motstånd; WO-seger med 6-0 igen med andra ord. I min frånvaro måste tilläggas. Jag lämnade nämligen också WO, till förmån för Champions Leauge och film. 
"The Reapers" och "I Now Pronounce You Chuck & Larry" stod för tisdagsunderhållningen. Helt okej filmer, perfekt för en helt vanlig marskväll. 
Intressant möte med Boltic var denna morgons begivenhet. Stora, och framförallt positiva, grejer på gång....mer säger jag inte. Välbehövligt för klubben om inte annat.
Apropå bandy så är det dags igen ikväll när Frillesås (ärligt, vad är det för namn på en ort/lag?) står för motståndet på Tingvalla. Lär (och måste) bli en lätt munsbit. Säsongens två viktigaste matcher är dock på fredag hemma mot Kungälv och på söndag då Gripen ska piskas på bortais. Sedan har man svaret om det blir en comeback i Elitserien eller ännu en säsong i Allsvenskan.

I'm bowling the night away

Företagscupen i bowling ikväll. Tryck ligger på en inte alltför imponerande placering på tabellens nedre hälft, efter en W.O-förlust  och en W.O-seger. Denna vecka kanske vi får något motstånd om vi har tur.

Tjejen på bilden är hon som brukar värma upp vår bana och spexa lite för publiken.

image24

Kul sätt att fördriva tiden!

Alla ni som har lite tråkigt på jobbigt så här i veckans ingemansland, tisdagen, kan här få ett litet trevligt tips som nästintill garanterat livar upp stämningen på kontoret. 
  1. Välj ut den som ska börja.
  2. Denne väljer sedan en låt, utan att berätta vilken.
  3. Personen skäller eller voffar sedan låten.
  4. Det är nu upp till de övriga att spetsa öronen och gissa rätt. 
  5. Den som lyckats lista ut rätt låt tar över stafettpinnen och får voffa nästa låt.
Kul va?! Livar garanterat upp vilken trög arbetsdag på vilket företag som helst. Om inte, tänk över vart du jobbar...

Jag skäms...

...för mitt lag. Har det funnits något lag som med små medel alltid kämpat och visat hjärta in i det sista så har det varit Lule Hockey. Ständigt nedskrivna och nederlagstippade har man ändå levererat och tagit sig till slutspel. I år finns  inget av hjärtat och kämparglöden där. Känns som om spelarna redan börjat fundera på nästa säsong i något av de andra Elitserielagen.
För som det ser ut nu kommer inte Luleå spela i högsta serien nästa år. Om inte, så krävs en j-la upplyftning och ett smärre mirakel.

Varför ska allt listas?

Varför måste man alltid lista allting? Är det inte årets bästa artist eller film så är det årets bästa kallskänka med funktionshinder eller årets mest välrakade rottweiler. 
Varför denna fascination och besatthet att lista saker och berätta för folk vad de ska tycka och tänka? För visst är det lite det listorna handlar om? Några få, eller i vissa fall fler, utser en film, artist, platta, restaurang eller ogräsfri rabatt som ska få skina lite extra just för stunden.
Själv tycker jag att det är extremt svårt att enbart välja EN av någonting, oavsett om det är fråga om favoritfilm, favoritmat eller dylikt. Inom musiken finns det hundratals plattor som är hur bra som helst. Det är oftast frågan om vilket humör man är på. Du slänger liksom inte på en Smiths-platta när du är på värsta partyhumöret (mer om man är sugen på rödtjut) eller Rage Against The Machine om du ska softa i soffan med en god bok. Det är ju väldigt sällan man endast kan välja en enda av vad det än handlar om. Håller du med?

Aftonbladet ska nu (med anledning av och lagom till den Internationella Kvinnodagen nu på lördag, tror jag) utse Årets Kvinna. Är inte det lite humor? Det finns ju bara 4,5 miljoner kvinnor i Sverige, så det borde ju räcka med en kategori. Eller hur?

Här är dagens lista:
  1. Solen - Dra på trissor. En hel dag med sol. När hände det senast? Tråkigt att man tillbringade den på ett kontor bara.
  2. Inget kött - Har ännu inte ätit någon form av kött (eller 'likdelar' som veganen skulle uttryckt det) denna veckan. Att det sen bara har gått 16 timmar är något vi kan tala lite tystare om. 
  3. Ingen snus - Efter en prillfri helg är det nu dags för ännu ett "sluta-snusa-försök". Jag är hoppfull och extremt fylld av tillförsikt inför utmaningen.

Sverige laddar inför EM

Här kommer en liten video från svenska fotbollslandslagets träningsläger inför EM i sommar. Lars Lagerbäck har äntligen förstått vikten av att spela teknisk och trevlig fotboll och satsar nu stenhårt på en rad nya specialövningar, som ni kan se på filmen. 
Eller ja, man kan ju alltid drömma i alla fall....


Jag mötte Lassie (eller Bossie)

Varje gång man är i Stockholm kan man inte undgå att se nån "kändis", något som var väldigt spännande när man var yngre. Jag vet inte varför, men det känns inte lika fräckt idag att se Ulf Elwing flanerandes på Hötorget som det var när man var tio. Man går ju heller inte direkt igång på att se nån avdankad dokusåpafreak eller halvtaskig skådis av nån konstig anledning. Eller inte så konstig förresten...
Denna vistelses "Jag mötte Lassie" var under hotellfrukosten i morse då jag satt vid samma bord som ingen mindre än den gamle naturfilmsprofilen Bo Landin. Kan det bli mycket större?! Shit, känns så otroligt overkligt. Blir svårt att hämta sig från en sån upplevelse...
image23

Ännu en schlagerfri helg!

Har tillbringat helgen i en blöt huvudstad som verkligen inte visade upp sig från sin bästa sida. En genomgrå, molntäckt himmel som verkligen vägrade att släppa igenom den minsta strimma sol. Ett skönt strilande duggregn blandades med mer hardcore hällregn. Men vad gjorde det, när man slapp både schlagerfestival och Kent?!
Lite jobbigt var det dock att traska Kungsholmen runt i jakt på en najs bar klockan tolv på natten. Vi famlade i blindo i iskallt vinterregn, men hamnade till slut på Skrattande Ankan vid Centralen....också en upplevelse.
image22

RSS 2.0