Inget slår vällagad svensk blue cheese


Fredag

Trivs som fanken med den nya ommöbleringen. Sover bättre också, i alla fall de här två första nätterna.

Måste ordna lite ny musik tills ikväll också. Glasvegas, MGMT, Kristian Anttila och Johnossi är de senaste tillskotten som saknades i samlingen. I alla fall på cd.
Vet inte hur snacket har gått bland folk och om det blir nån uppslutning på Håkan-spelningen ikväll. Lite inside är väl att de har sålt halvdåligt med förköpsbiljetter (i förra veckan). Men det säger i och för sig inte så mycket eftersom det antagligen rullat på denna vecka samt att många säkerligen köper biljett på plats. Hursomhelst blir det nog en kul kväll!

Nu är det nya numret snart ivägskickat till tryckeriet i Estland. Blir ett rätt bra nummer - som vanligt! Haha...

Din store japan

Ibland blir det helt rätt. Covers på uttjatade gamla låtar blir sällan särskilt intressanta. Men Ane Bruns version av Alphavilles 80-talsklassiker "Big in Japan" är precis hur bra som helst. Knäcker orginalet med hästlängder.

Ingen video men väl en bra låt.

Ommöblering

Har aldrig riktigt fått någon struktur på mitt vardagsrum hemma i lyan. Ett väldigt svårmöblerat rum. Det tråkiga är att jag inte har någon separat sovdel, utan måste ha ett kombinerat vardags- och sovrum. Jävligt jobbigt när jag dessutom envisas med att ha en dubbelsäng. Det, och att fönster och balkongdörr sitter där de sitter, gör att ommöbleringsalternativen är relativt begränsade.
Men igår fick jag återigen ett ryck och körde en ny ommöblering. Och denna gång blev det faktiskt bra. Skärmade av "sovdelen" med de hederliga Billy-hyllorna och fick på så sätt två små rum i ett. Nu återstår bara lite finpustning så kommer det nog bli riktigt najs...

Nu börjar det bli mycket

Tryck skickas på fredag och Jul i Arvika inom ett par veckor. Känns som att det är lite för mycket just nu. Blir lite korvstoppning. Känner väl tyvärr också att kreativiteten blir lidande när det blir såna här flaskhalsar. Måste få bort lite texter innan helgen för att inte stressen ska ta över på allvar.
Är dock med i matchen gällande den förstnämnda, så nu gäller det väl bara att borra ner sig i Arvika och allt som hör julen till. Tyvärr tackade Kenny Bräck nyss nej till att vara med, vilket leder till ytterligare huvudbry. Behövde inte det också just nu känner jag...

Andra passet avklarat

Den andra innebandyträningen är avklarad. Inbillade mig att det gick lite lättare idag. Man blev nästan lika trött, men det fanns ändå krafter kvar. Kan bero på att vi var nio personer idag, istället för fem som vi var sist.... Och ett pass i veckan känns nästan lite torftigt, två hade varit perfekt.

Såg första avsnitti SVTs nya "Dom kallar oss artister", denna gång med Håkan. Skön programidé, kanske lite kort, men ett helt ok sätt att fördriva en tisdagskväll. Och med kommande artister som Lykke Li, Marit Bergman, Nicke Andersson och In Flames kan det bli riktigt intressant.
Blev lite sugen att flytta till västkusten också. Det är något med den delen av landet, speciellt sommartid. Tänkte sikta stenhårt på att vinna lite deg på tipset så att man kan köpa sig en stuga vid havet. Borde ju inte vara så svårt... I helgen kanske....

Toppenkväll

Luleå - FBK: 1-0! Det behöver inte vara svårare än så...

Var och såg Tomas Alfredssons "Låt den rätte komma in" igår. Riktigt snyggt gjord romantisk vampyrfilm(!). Ni har säkert läst hyllningskören på såväl hemmaplan som i Staterna, och jag kan inget annat än att hålla med. Har dock inte läst John Ajvide Lindqvists bok, som filmen baseras på, så jag kan inte avgöra hur mycket rättvisa filmen gör den. Men hursomhelst var det en helt klart sevärd rulle.

Det visade sig dock, till mitt stora förtret, att det var en bluff att man fick halva priset i rabatt om man var medlem i Hyresgästföreningen. Man får dock billigare biobiljetter om man först sätter in pengar på ett konto och meddelar hur många biljetter man vill ha under en period. Och det orkar man ju sällan...  Så nu föll hela min intalade fördel att vara med i Hyresgästföreningen. Attans!

Äldst & yngst

Inslaget "Äldst & yngst" i dagens Christer i P3 var riktigt underhållande. Många sköna karaktärer som ringde in. Det är kul med bra radio.

Inget kaffe!

Nu var vi där igen. Inget kaffe på kontoret. Fick bli en förmiddagskopp grönt te istället. Säkert mycket bättre för kroppen, men man saknar ändå den där obligatoriska koffeindosen för att kicka igång veckan...

Bra after work

Legends var riktigt bra, blir definitivt fler fredagsafterworkar där. När en flaska champagne bara kostar 200 pix kan man ju faktiskt unna sig det nån gång emellanåt. Känns dock fortfarande inte helt ok att sitta med en ishink med skumpa på bordet...

Väntar fortfarande att turen ska vända för Rögle, Brynäs och Skellefteå, som ju hör hemma nere i botten hos Luleå. Verkar ju tyvärr inte så. Känns lite tufft att behöva tampas med Frölunda, HV71 och Timrå... 

Skumpa

Något glas champagne på Legends blir dagens after work. Jag antar att det bara är att fixa till backslicken, dra på sig den ljusblå skjortan och knyta den rosa slip-overn lite käckt över axlarna....

Tonfisk till lunch

Det är inte varje dag någon restaurang har grillad tonfisk på lunchen. Det blir oftast fläskytterfiléer, korv stroganoffer, kycklingar eller laxkotletter. Men idag lyxade faktiskt Score till det med grillad tonfisk med ratatouille och ris. Perfekt fredagslunch.

Nytt på Arena

Började dagen med en intervju med nya kocken på Arena, som nu lanserar en ny meny och ett helt nytt koncept. Verkar definitivt vara värt ett besök framöver.

Rimmad skinka i pajen?

Ikväll blir det paj. Kanske med smak av thai. Och samuraj. Skulle ju sett en av filmerna igår, men that was a lie. Aj aj, kockmössan på svaj. Får ta mig i kragen och knäppa min kavaj. Hälla upp en dry, bjuda in till partaj, börja kalla mig Kaj....

Kanske var dumt att avsluta hiphopkarriären, när jag tänker efter. Bäva månde Markoolio och Mange Schmidt.... Jag känner hursomhelst att grötrimmen kommer bli riktigt vassa i år.

Jag har syndat

Jag brukar, i den mån det går och om jag anser mig ha råd, dra mitt lilla klimatstrå till stacken och köpa svenska eller hyfsat lokalt producerade matvaror. Och när det finns goda svenska äpplen så ska man f-n köpa det. Men det gjorde inte jag, utan föll pladask för frestelsen att köpa krispiga kinesiska nashipäron (kallas väl äpple-päron också tror jag) istället. Men jag tröstar mig med att jag sparar in på andra sätt. Tänkte bl.a. byta ut alla "vanliga" glödlampor i lägenheten mot lågenergivarianter. Borde väga upp ett och annat kinesiskt eller argentinskt äpple...

Men visst är det jäkligt skevt att frukt från Skåne kostar 5-10 kr/kg mer än de från andra sidan klotet? Någonting är ju väldigt fel när en sak som transporteras tusentals mil är billigare än något lokalproducerat. Visst, vi har högre löne- och omkostnader här, men ändå.

Veckans bondecitat!

"...trots att hon var knubbig och hade glasögon"

 - bonden Magnus om att en av tjejerna var rätt trevlig trots dessa "minus" i hans värld. Känns som att det kan komma fler minnesvärda citat ur den munnen under denna säsong av "Bonde söker fru".

Samuraj-afton

Puh! Man börjar hamna mer och mer i fas med nästa nummers texter. En hyfsat kreativ dag resulterade i handfull avklarade notiser och artiklar.

Ikväll blir det samurajfilm. Några boxar från Njutafilms damp ned på kontoret i förmiddags och jag tänkte därför beta mig igenom två av filmerna i boxen "Samurai Cinema Classics".



...400 besökare nu. Jag blir nästan lite höjdrädd, får skrivkramp...

Shit, pommes frites!

Från 57 till 262 besökare (and counting) på mindre än ett dygn. Nytt besöksrekord för denna oansenliga lilla blogg. Stort!

Antingen har besöksräknaren på bloggen ballat ur eller så har någon rackare länkat till den. Kräver lite detektivarbete. Kul är det hursomhelst...

Sätesbjudning!

Visst väntade man bara på att detta skulle hända? Att det sedan var Black Army som stod för det spexiga tilltaget var väl heller ingen överraskning... Men lite humor var det i alla fall.

Första passet avklarat

Det blev lika kul som man hade hoppats på. Flåset var dock tyvärr också precis lika dåligt som man fruktat. Konstigt vore kanske annars. Men nu är vi igång i alla fall. Blev bara fem speldugliga på plan under premiären, vilken kan ha bidragit lite extra till att det blev snäppet jobbigare. Men nu har man ju äntligen ett roligt sätt att förbättra kondisen... 

Premiär!

Första landbandy(!)passet närmar sig med stormsteg. KL 19.00 är det äntligen dags. Har laddat upp i bästa elitidrottsanda med mycket pasta, både under gårdagskvällen och på lunch. Vätskebalansen borde också vara i hyfsad fas. Den gamla klubbans blad var något rakare än förväntat och fick sig därför en välbehövlig tillböjning (eller "hookning" som man kanske säger om man är nere med IB?).
Konditionen är dock precis lika usel som vanligt. Men kul ska det bli...

Ny chans...

...att se både Detektivbyrån och Backyard Babies (för jag vet inte vilken gång i ordningen...) i Karlstad. De förstnämnda kommer spela upp till dans på UNO lördagen den 8 november och BB kommer till (gissa!) ja, Nöjesfabriken den 20 februari.

Visst känns det som att vissa grupper/artister blivit lite av husband på fabriken nu?! Därmed inte sagt att de inte kan bjuda på minnesvärda spelningar ändå.

Tvättchock!

Hade den sena tvättstugetiden igår, vilket oftast sätter sina spår. Eftersom just tvättning inte finns med bland mina favoritsysselsättningar blir det lätt ganska mycket kläder när man väl lyckas masa sig ner och boka in en tid. Detta leder också till att det blir en hel del plagg som inte hinner torka i tid. Mina dryga 40 kvadratmeter är därmed minst sagt indraperade av lakan, skjortor och t-shirts just nu. Det luktade gott när man vaknade i alla fall...vanilj, tror jag.

Extremt god skolmat?

Vad jag minns var inte skolmaten den godaste man visste när man växte upp. Den var väl inte alltid äcklig, men heller ingen smaksensation. Rätt slätstruken. Liljaskolan i Vännäs verkar inte ha det problemet. De måste helt enkelt laga för god mat, eftersom de nu infört både fingeravtrycksavläsning och kod, för att förhindra gratisätarna.
Nästa steg borde väl rimligen vara beväpnade vakter och kroppsvisitation när eleverna lämnar matsalen. Allt för att förhindra att maten säljs vidare till de forna gratisätarna på svarta marknaden...?

Frälsaren!


Måndagsångest

Vecka 43 startade lika segt som förra veckan avslutades. Nu börjar man väl bli lite piggare, men det var ingen lek att kliva ur sängen i morse. Vädret gör ju sitt bästa för att man helst ska vilja ligga kvar och dra sig. Kan väl inte direkt säga att man blev jättesugen att sätta sig på hojen och trampa mot jobbet. Passande nog har jag ju inte heller investerat i några stänkskärmar än, vilket är väldigt passande när det regnar varje dag. Får nog bli en sväng ut till Biltema innan snöslasket börjar komma.

Seg söndag

Inte många knop gjorda den här dagen. Några rätt hektiska, men roliga, dagar tog väl ut sin rätt. Noll ork och kreativitet just nu. Kan alltid hoppas att det vänder till imorgon. Hyfsat många texter som måste bli klara under den kommande veckan.

Kunde vara med på hockeyn och den efterföljande middagen hos Öhrlings igår. Trevligt som fanken. Rätt bra match också, även om vi spenderade den mesta tiden i VIP-baren. Det blir ju aldrig samma sak att kolla på en match där man inte håller på något av lagen.

Blev en sväng till Röda Rummet efter DJ-passet igår också. Verkade helt ok, och chansen är väl stor att det kan bli några svängar dit under hösten och vintern.

Och just det, ÖIS är tillbaka i fotbollens finrum!!!! Gôtt!

Helgkrock

Det är ingen vågad gissning att det antagligen kommer bli något färre besökare på Drott 21.30 ikväll. Premiär för Röda Rummet, Eldkvarn på Koriander och Hellacopters på Nöjesfabriken - allt på samma kväll. Själv kommer man stå i båset och vända plattor vilket känns lite sådär en kväll som denna. Men med lite tur kanske man hinner upp och se de sista ackorden från Nicke & Co.
Imorgon blev vi medbjudna av Öhrlings till en heldag/kväll med hockey, bowling, Wii-spelande, middag och eventuellt en eller annan bira. Tråkigt nog lirar jag även imorgon, men ska nog kunna hänga med en sväng i alla fall...

Så lätt!

6-2 mot SSK var ju hur lätt som helst. Nu har resan upp mot säkrare mark börjat. 11:a nu...

Såg att kungen blandat sig i "den oändliga" vargdebatten. Varför?! Enligt honom kommer vargstammen "explodera" och ge sig in i mer tätbebyggda områden nu när de blir så många. Allt för att två ynka vargstackare skrämt iväg de älgar han hade tänkt ta livet av i nån skog i Skinnskatteberg. Och då hade hans jaktlag (eller "kungajakten" som det så fint kallas) redan haft ihjäl 23 älgar. 23 stycken! Och han säger att det nästan inte finns några kvar p.g.a. att vargarna "äter så mycket"...
Kan man aldrig låta de få vargarna vi har kvar få vara i fred? Tydligen inte.

Heldag i Arvika

Det blev en heldag i Arvika och jobb med "Jul i Arvika"-tidningen. Lite mör i benen och grymt hungrig. Det ständiga dilemmat vad man ska äta börjar göra sig tillkänna också. Får nog bli morgondagens tänkta matlåda kyckling i lergryta med couscous som ligger och väntar i kylen....
Detta avnjuts till fördel med Sportradion. Södertälje bör bli en munsbit för Luleå som nu har två(!) raka matcher där man tagit poäng...

DM-hysteri

Det har väl inte undgått någon att Arvikafestivalen lyckats boka Depeche Mode och att de sålde imponerande 3.000 biljetter på fem minuter. Alla (och då menar jag verkligen ALLA) tidningar har skrivit om det och de flesta bloggar också för den delen. Visst, det är en av de största bokningarna i festival-Sverige någonsin.
Men JAG är inte speciellt exalterad. Kan bero på att jag aldrig varit någon stor anhängare av det bandet. Inget ont om dem, för de har gjort en lång rad bra låtar, men det är något med deras musik som aldrig tilltalat mig. Lite som med Kent, ett band jag genom åren haft ruggigt svårt för.

Ärligt talat...

Personerna som skrivit Britney Spears nya singel "Womanizer" måste vara grymt nöjda med sitt jobb. Här har man verkligen satt huvudet på spiken vad gäller att skriva en påfrestande jobbig låt med en extremt tjatig refräng. Guldstjärna till er!

Tid bokad!

Äntligen! Rudskolans gymnastiksal är "the place to be" varje tisdagskväll mellan kl. 19-20 under hösten och vintern. Skorna är snörade, t-shirten struken och klubban nyhookad. Nu kör vi!

R.I.P gamle vän!

Tisdagen den 14 oktober kl. 21.35. En gammal god vän tar farväl. Fyra månader har vi varit tillsammans, dag som natt. Vi har haft mycket kul ihop och tanken var att han skulle stannat ytterligare två månader. Men vi tröttnade helt enkelt på varandra. Allt har sin tid, liksom, och vi kände att det var dags att gå vidare på egen hand.

Nedan följer en kortfattad resumé av vad som egentligen hände den här kvällen:
   

   

Det har varit kul, men fyra månader skäggapa var nog...

Bonde söker fru

Kollade just på ett klipp från första programmet av "Bonde söker fru". Magnus hade sett att Trycks gamle Broby-praktikant Gunnar skickat brev till en av tjejerna. Och jajamen, största brevet i programseriens historia kom från just honom. Stor lunchunderhållning!
Nu måste man ju se på onsdag för att se om han kom vidare...

Nostalgi

Tänkte kompensera vuxenheten i förra inlägget med lite barndomsnostalgi jag letade fram i lådorna uppe hos föräldrarna. Funderar på att göra nåt kul med dem.

Fotbollskort från VM i Mexico 1986. Hittade tråkigt nog inga fler. Men Platini, Sokrates, Völler, Boniek, Littbarski, Edinho & Falcao är med i alla fall.


Stora S - de mest attraktiva manicklarna.

Andra, mindre spelbara men minst lika roliga, manicklar.

En given favorit på skrivbordet.

Vuxen

Jag gick visst med i Hyresgästföreningen. De tog mig med garden nere. Plingade på när man som minst anade, laddade med välsmorda argument och hot om 20-procentiga hyreshöjningar i attraktiva områden under nästa år. Om inte de sätter käppar i hjulet för Evil-KBAB & Co. Aj då, tänkte jag och svalde det listigt inlindade betet med hull och hår. Man måste ju vara solidarisk i kampen mot de giriga bostadsbolagen.
77 kr fattigare varje månad, men så ofantligt mycket mer vuxen.....

Och sen får man ju gå på bio för halva priset. Bara en sån sak....

Först på jobbet

...för första gången på länge. En hel timme innan nästa Tryckare infann sig på kontoret. Känns gôtt att få en bra start på veckan. Måndagar brukar ju av tradition vara segaste dagen på veckan, men idag var det faktiskt inga större problem att kliva ur sängen. Och nu har man ju börjat knapra både omega 3 OCH rosenrot, så det vore ju själva f*n om man inte orkade masa sig upp tidigare än vanligt. Lägg därtill att man börjat röra på sig lite lätt så kan det ju inte gå snett.
Hojade ut till syrran på ön i helgen också, givetvis med den obligatoriska monstermotvinden på Hammarö-leden. Kan man cykla där utan att ha motvind? Har inte hänt många gånger i alla fall...

På håret

...att skägget rök idag. Igen. Men, men några dagar till blir det trots allt...

Annars har det varit en lugn och nostalgisk söndag uppe hos mor och far. Gick igenom mina gamla kartonger med playmobil, lego, bilar, manicklar, gosedjur, teckningar, skolböcker och allt annat som passerat revy genom åren. Sjukt mycket minnen for genom skallen på kort tid.
Efter det blev det "Don't mess with the Zohan". Helt okej faktiskt, inte hans bästa men väl en rolig stund om man gillar Adam Sandler. Och det gör man ju. 

Surt för räven!

En aggresiv räv har tydligen härjat i Västmanland.

Ledig helg!

Har lite halvdåligt samvete att man missade både Detektivbyrån och premiären av torsdagsklubben "I love K" på Koriander igår. Men jag var helt enkelt för seg. Idag blir det dock en sväng till premiären av Tables (tidigare Biljard 9:an). Blir kul att se hur det har blivit efter ombyggnationen och testa deras nya meny (som jag kan avslöja kommer att gå i spettens tecken...). En och annan kall kan säkerligen slinka ned också...
Jag är också ledig hela helgen, vilket känns helrätt just nu. Ganska så najs helt enkelt!

Äntligen!

Det blev en kombinerad Bartecko- och ketchupeffekt ikväll. Äntligen lossnade det lite! Luleå-Frölunda: 8-2. Gôtt, nu kör vi!

Här är den!


En öring till lunch

Tog en promenad längs Älvgatan på lunch. Tyckte att det plaskade till i vattenbrynet och kikade ner. Det visade sig vara en öring på 5-7 kg som låg och sprattlade vid kanten. Såg dock inte så aptitlig (eller frisk) ut eftersom den var full av svampliknande utslag på fenorna och huvudet och låg på botten och kippade efter luft. Vi stod och funderade på om vi kunde vara barmhärtiga samariter, agera veterinärer och avsluta dess lidande men kom fram till att vi inte hade vad som krävdes.
Men, om det är någon som har "the tools & the guts to do it" så ligger den nedanför Länkarna...

Gôtt!

Vinst i första omgången av cupen i det nördiga men grymt underhållande fotbollsmanagerspelet Hattrick. 7-0 mot Vallstena IF borta bådar gott. I brist på riktig fotboll får man nöja sig med att coacha påhittade spelare på nätet....

Robinson - igen!?

Såg att "Expedition Robinson" ska börja sändas igen, denna gång på 4:an. Minns när programmet började sändas för 100 år sedan. Jag sökte faktiskt, utan att veta bättre, till första upplagan av programmet. Tyckte att det verkade vara en kul utmaning och en intressant programidé. Föga visste man ju vad det skulle utmynna i. Men jag sållades bort redan i brevstadiet och slapp komma på intagningstester och intervju. Tacksam för detta idag. Robinson-Pål är ju dessutom redan upptaget, så nu är det ju ingen idé...
Har dessutom blivit misstagen för att vara Robinson-Klas (a.k.a. Klas Granström a.k.a. K-Laz) vid några tillfällen, när det begav sig. Jag var väl tydligen rätt lik honom vid den tidpunkten. Folk kom fram och undrade hur det hade varit på ön. Rätt kul faktiskt. Nu är han mer känd(?) genom hiphop/soulgruppen The Last Days Of Disco.

Fullsmäckat

Arvika eller Tryck, Tryck eller Arvika? Det får bli texter till novembernumret av Tryck idag, kanske lite jultexter efter lunch. Måste göra en lista över allt jag måste beta av under de närmaste veckorna. Tjoho, finns lite att göra i alla fall...puh!

Ey yo, det spökar!

Skrev ju en artikel om värmländska platser det spökar på i det senaste numret av Tryck. Har alltid fascinerats av ämnet och tycker att det är kul att höra om folks erfarenheter i detta ämne. För det verkar verkligen engagera många. Antingen tror man inte på andevärlden, att det finns en annan dimension eller ett liv efter döden (eller så vågar/vill man inte bry sig om det). Men något som är fascinerande är att ALLA (eller väldigt många) har någon erfarenhet av ämnet, antingen själva eller genom anhöriga/släkt/vänner som varit med om något oförklarligt.

Visst, många avfärdar allt sånt som osanna, kryddade spökhistorier som folk bara berättar för att skrämma andra. Själv har jag svårt att tro detta. Självklart finns det människor som bara snackar skit, men det är för många som har varit med om för mycket för att man enbart ska kunna avfärda det som tomt prat. För egentligen, vad tjänar man på att ljuga om en sak som man upplevt?  

Men om man, som jag, ska tro på det spökar det lite varsomhelst. Bl.a. i byggnaden där vi har vårt kontor. Inget mer än steg på övervåningen och i trapphuset sent på kvällen när det inte var någon där, men ändå. Svårt att bortförklara såna grejer med att det knäpper i golvet och att gamla hus låter.

Hotell verkar annars vara en guldgruva. Förutom Bilan så spökar det tydligen på både Drott och Stadshotellet. Får se om tanten på Drott kommer och önskar en låt på fredag... 

Se där!

En gammal hederlig tisdagstexmexbuffé:

Kittlar dödsskönt i kistan...

Beach 2009

Vägen mot stranden -09 är påbörjad! Eller nja, första steget mot en mer aktiv fritid är i alla fall taget. Blev en timmes runda ut till öa och tillbaks igår. Gick förvånansvärt lätt, även om man inte höll något monstertempo. Nu återstår bara att samla ihop ett gäng som kan tänka sig att lira lite inomhusfotboll eller innebandy någon gång per vecka så kanske (jag upprepar: kanske) man kan upprätthålla detta en längre tid.
Jag har gjort många försök att börja träna på gym, men det går bara inte. Hur många gånger jag än går dit så kommer jag aldrig tycka att det är kul. Känns det som i alla fall. Visst, det är säkert häftigt att känna att man blir starkare och orkar mer. Och detta är nog en motivation så gott som någon för många. Men det är ju så jäkla tråkigt att sitta i de där maskinerna. Nej, jag springer hellre efter en boll, och kanske (om jag är på humör) masar mig till att göra några situps eller armhävningar. That's it! Så, om det är någon som behöver en (ännu) otränad skäggapa med halvtaskig kondis men hyfsad bollkänsla i sitt lag är det bara att höra av sig.

Slutslappat

Tror att jag ska chocka kroppen rejält ikväll med en långpromenad. Var ett tag sedan jag rörde på mig och har under de senaste veckorna haft en gnagande ångestkänsla efter alla slöa slappkvällar framför tvn. En promenix längs älven borde råda bot på detta...

Insomnia

Helgens enda kopp kaffe intogs, opassande nog, vid niotiden under gårdagskvällen. Det märktes när man skulle försöka somna några timmar senare. Trött som fanken, men det gick inte. Blev timmar av försök att hitta den optimala sovställningen istället för lite skön, välbehövlig sömn.
Att det blev rätt sent i lördags efter DJ-passet kanske också spelar in...

Nu pratar de skägg på P3 också...kanske blir kvar ett tag till trots allt. Nu när man så "rätt", haha!

Tack för kaffet!

Under några veckor har den här sköna låten etsat sig fast och blivit en given favorit. Kul konstellation och visst behövs det mer progg åt folket?!
 

Såg just årets snyggaste, kaxigaste och häftigaste mål signerat Zlatan Ibrahimovic. Jösses! SÅ ska fotboll spelas...

Tidningsbud

En hel dags tidningsutdelande och jag är helt slut i kolan. Hem och vila och sen Drott. Pust! Har dock kirrat lite ny (gammal) musik som jag ska testa, så det blir nog skoj. Men just nu är jag trött som en bäver!

Fridens!


De är här!

Äntligen har de kommit till butikerna! De "riktiga" clementinerna (kallas väl även satsumas)! Julafton för en frukttorsk som mig. Sommartid finns ju bara såna där, grymt svårskalade blandrasrackare som inte på långa vägar når clementinens nivå. Men nu finns alltså "da real shit". Får dock passa sig så att man överdoserar så här i början...


Citrusfrukternas citrusfrukt!

Smygläs!

För alla er som känner att det är fullkomligt omöjligt att vänta tills imorgon med att läsa det nya numret av Tryck - Värmlands Nöjestidning ligger det sedan igår ute på nätet. Ta chansen och läs det innan alla andra! Som en liten fjäder i hatten...

Lira lite gura

Tänkte äntligen ta tag i gitarrspelandet under de kommande månaderna. Lära mig vill säga. Lirade under mellanstadiet för hundra år sedan och har väl sedan dess mest klinkat en handfull gånger. Men nu vore det skoj att äntligen få tummen ur och lära sig spela lite hjälpligt. Går i valet och kvalet om man ska köpa sig en billig el-gura eller om man ska nöja sig med att pilla lite på den befintliga akustiska ett tag. Hmmm, svårt val!

Vill ha sol!!!

7 av 10 Thailandsresorna med Fritidsresor i vinter är tydligen uppbokade enligt Metro. Och övriga vinterresmål går också som smör.
Efter ännu en usel svensk sommar och den minnesvärda Lefkas-vistelsen känns det som ett måste att komma iväg någonstans i vinter-vår. Känns dock som att man inte kan vänta alltför länge på att boka med den åtgång som är just nu. Och någon sista-minuten-resa känns ju ganska uteslutet. I alla fall med den finfina arrangören Airtours....

Apropå det, om det finns någon som känner sig sugna på att köpa presentkort på 400 kr med nyss nämnda företag så är det bara att säga till...

Hektisk höst

Dagen har gått åt till att strukturera upp årets tre sista månader. Fyra tidningar som ska bli klara på 2,5 månader kräver lite planering. Blir en hel del skrivande under den närmaste tiden med andra ord. Men det kommer bli en spännande höst hur som helst...

RSS 2.0