Fredagsmys

Tidningen ligger i startblocken för att fara iväg i riktning Estland och korrläsningen är i full gång. Vad passar då bättre än att lyssna på lite skön musik och låta den rätta fredagskänslan infinna sig.



Rigo körar

Rodde, a.k.a. Rigo eller Rodrigo Pencheff, är tydligen klar för TV4's program Körslaget (ett program som i likhet med högkvalitetsproduktioner som Let's Dance och Stjärnor på is gått mig i det närmaste obemärkt förbi).

Men river han och Rinkebykören av någon av följande låtar kan jag faktiskt tänka mig att slänga ett getöga på programmet:




Bästa reklamfilmen

Tôrr å bra! Här kan man se hela.

Ultimate pleasure for the audience...

Huslig kväll

Blev en kväll framför spisen idag... Kycklingfiléer fyllda med fetaost, soltorkade tomater, vitlök, dijonsenap, lite honung, färsk timjan och salt & peppar. Serverades med quinoa och en kall crème fraiche-sås. Blev rätt bra faktiskt...mmmm!

Parallellt var jag tvungen att höfta ihop en jordgubbs- & rabarbermarmelad, för att göra lite plats i den bär- och svampöversvämmade frysen....

Puh!

Way Out West & Back Up North...

Puh, så var sommarens mest hektiska helg avslutad... Lite stressig, men framförallt väldigt kul och händelserik. Att gårdagen därför främst bestod av återhämtning är väl ingen överdrift.

Götet visade upp sig från sin absolut bästa sida så det gjorde inte direkt ont att sitta i solgasset med en kall och njuta av mängder av bra musik. Var dock en del otrevliga krockar i spelschemat som gjorde att man var tvungen att dissa vissa akter som man velat sett på förhand. Sedan blir det ju alltid lite kompromissande på festival och ibland smakar ju ölen helt enkelt för bra...

Vad var då minnesvärt under fredagen?
Hade höga förväntningar på Anthony & The Johnsons med Göteborgs Symfoniorkester, men blev lite besviken. Platsen och ljudet var helt enkelt fel för att göra musiken rättvisa. Visst var det bra, men jag tror att en konsertlokal hade varit optimalt.

Det är också ett j-la tjat om att Glasvegas är det nya U2 eller den nya tidens arenarockband...och detta efter en enda platta (för de har väl inte släppt fler?!). Det intrycket fick i alla fall inte jag efter deras spelning. Det blev lite drag i slutet av spelningen när de rev av singlarna "Geraldine" och "Daddy's Gone", men i övrigt låter de förbannat slätstrukna och intetsägande...

Då var Band of Horses (trots halvkasst ljud), Arctic Monkeys, Florence And The Machine och Robyn desto bättre. Robyn hade dessutom bjudit med sig den gamla tandläkarräven Dr Alban och duetten på "No Coke" var nog det som lockade fram flest skratt under dagen....

....och sen då?

Efter i runda slängar fyra timmars intensiv soffsömn bar det åter tillbaks till Karlstad. Kan dock säga att jag har varit piggare än när jag vid elvasnåret klev av på K-d station. Lägg därtill att den senaste veckans förkylning också hade beslutat att det var dags för halsen att få sin beskärda del, vilket lett till att man inte direkt hade någon sammetslen stämma. I själva verket inte mycket till stämma överhuvudtaget. Men efter en dusch, en stor kaffe och (nästan lika stor) whisky bar det så ut mot bröllopet.
Blev faktiskt piggare ju längre dagen led och jag lyckades väl föra (eller i alla fall väsa fram) hjälpliga dialoger under middagen. Spelningen senare på kvällen gick som en dans i dubbel bemärkelse. Fullt ös och dansgolv från början till slut och det verkade som alla, inklusive brudparet, hade en grymt kul kväll. Mission accomplished!

Lite humor...






En mille!!!

Eller närmare bestämt 965.000 svenska riksdaler fick byrån Happy Forsman & Bodenfors för att utforma Göteborg & Co's nya grafiska profil. Avgör själva om ni tycker att det var väl investerade pengar här.

Det är bara att inse att, trots att vi sysslar med samma saker (vi, eller närmare bestämt Magnus, har bl.a. gjort den grafiska profilen till det här stället), så lever vi i väldigt skilda världar...

WOW, liksom...

Det ser ut att bli ett hyfsat hektiskt veckoslut. Fredag morgon bär det av till Götet och Way Out West i Slottskogen (ingen sommar utan WOW...). Tråkigt nog blir det bara en dag för mig detta år... Morgonen efter bär det nämligen åter av hem till Karlstad och bröllop, med tillhörande DJ-pass. Blir i och för sig skoj det med, även om det inte kommer bli en lugn stund innan söndag...

Tråkigt nog råder det just nu total anarki i skivsamlingen med plattor över i stort sett hela lägenheten, så det lutar åt att kommande kvällar kommer att fördrivas med strukturering, samlingsbrännande och en hel del detektivarbete...



Hyfsad firre...

Några värmlänningar lyckades kroka det här monstret vid Lofoten häromdagen. Rätt häftigt att det finns linor som klarar fiskar på över 200 kg...

Ursäkta....

...att jag varit helt ointresserad av att blogga på ett tag... Semester betyder datafritt. I alla fall vad gäller annat än inläggning av musik i ipoden (2000 låtar i skrivande stund. Och då har jag knappt börjat beta av hyllorna...puh! Kommer ta lite tid det här...)

Första dagen efter semestern är i alla fall avklarad. Känns som tre rätt skumma veckor man lagt bakom sig. Tidigare år har jag i alla fall haft någon liten resa inplanerad, men denna var helt blank. Nada planerat, ingen sista-minuten (priserna och upplevelsen från ifjol var alltför läskiga...) vilket ledde till tre veckor helt lämnade åt slumpen. Väldigt skönt faktiskt.
Det blev lite Västervik, lite Liseberg, lite landet, lite svensexa, lite svamp- och bärplockning, lite Kolmården, lite Koriander, lite fiske och väldigt (VÄLDIGT) lite med sol och bad (tråkigt nog). 100 procent svenskbarnfamiljssemester med andra ord. Helt ok för mig även om man känner att behovet av några fler soltimmar nog måste stillas med en utlandstripp längre fram i höst-vinter.

En bildsummering av ovanstående FANTASTISKA händelser kan ploppa upp i bloggen under dagarna som kommer...

RSS 2.0