Transformer

Den mystiska vitkålsvarelsen lever vidare. Efter en sväng i rumstemperatur har den nu ändrat färg, från blek till grön.


Rätt tuff, men nu får den flytta ut på balkongen...

Nytt & fräscht

Ännu ett rykande hett och sprillans nytt nummer av Tryck ligger uppe för allmän beskådan här! Måste än en gång säga att man blev väldigt nöjd med resultatet. Hoppas att ni tycker detsamma.

Pappersvarianten kommer nu på fredag, för er som vill ha the real deal...

Dagens låttips:

När man ändå är inne på tipsarstigen kan jag ju lika gärna passa på att lyfta fram en låtrackare som satt sig under de senaste veckorna. Beklagar att jag inte hittade någon video till den, men håll tillgodo...



Syster Sol - jag gillar hennes vibe...och ett extra plus för ett skönt namn!

Dagens filmtips:

Är....biiiiooong!... The Wackness med bl.a. Ben Kingsley och Famke Janssen.



En väldigt positiv överraskning på söndagskvällen. Skönt lojt tempo och bra musik (en nostalgisk tripp för en gammal hiphopare) kryddat med en hel del skratt...

Det drar ihop sig

Tidningen är i det närmaste ivägskickad och nu bär det av upp till fabriken. Ska hjälpa till att bära grejer och bygga scen åt de här killarna:
 

Textmos!

Hockeyslutspelet är verkligen jätteintressant just nu...sitter som på nålar varje match. Spel mot ett mål är ju kanske den mest spännande spelformen. Känns också hysteriskt kul att Färjestad är i final också, det var ju jättelängesen det hände. De förtjänar verkligen ännu ett guld efter allt slit i dessa tre år...

Själv lägger jag allt fokus på de sista texterna just nu....och ser fram emot VM-kvalet på lördag...

Undskuld!

Visst, det har trillat in några roliga akter, nu senast Kanye West (som jag såg på WOW -07). MEN, jag väntar fortfarande på bokningen som ska få mig att vilja styra kosan, och i värsta fall kräla runt i leran (nej, det kan inget få mig att vilja göra igen förresten), till Roskilde i år igen.

Nej, WOW är fortfarande min ohotade favorit... Och nu är Anthony & The Johnsons bokade också...blir bara bättre och bättre.

Dagens efterrätt


Stearinljusgrillade marshmallows. Snabbt, enkelt och jättenyttigt! Hela kostcirkeln i en liten godisbit - fantastiskt....

Golden hits of P4

Det är rätt intressant att höra hur vissa låtar lever sina egna liv (och aldrig tas bort från spellistan) på vissa radiokanaler. Artister som Mauro Scocco, Tommy Nilsson, Niklas Strömstedt, Dilba, Nanne Grönwall, Mike & The Mechanics, Eric Gadd, Cue, Lisa Nilsson, Jan Johansen, Shania Twain m.fl. m.fl. kommer ALLTID kännas lika fräscha för musikproducenterna på P4 exempelvis. Vi har spelat den varje dag i nära nog 20 år, men vad fasen känns inte den där "Runaway Train" med Soul Asylum jävligt rätt just nu?!

Det känns som att man sällan eller aldrig riktigt kan lägga slutet på 80-, början på 90-talet till handlingarna. Eller så har man helt enkelt själv missat att denna period var musikens absoluta guldålder, speciellt för Svensktoppslåtarna. Det blir inte bättre än det var då, liksom... Men man måste ju glädjas med ovanstående artister i alla fall som, trots att storhetstiden flytt, ändå kan inkassera lite sköna STIM-pengar på sina odödliga klassiker...

Här är mitt kylskåp

Jag vet inte, men det känns som att detta kan vara ett tecken på att just den här vitkålen har passerat sitt bäst före-datum....

Den verkar hur som helst ha trivts rätt hyfsat inne i sin lugna lilla bortglömda vrå bakom syltburkar, limefrukter och morotspåsar.

Måste dock poängtera att den inte ger en rättvis bild av hela kylskåpet... ;)

Våff våff!

Det är visserligen två dagar kvar...men va fan!

Lite blek, men god!

Firmafest

Puh! Ännu en hyfsat händelserik helg... Fredag och lördag DJ-pass på Drott i vanlig ordning. Hyfsat välbesökt trots helg innan löning och en hel del kul folk.
Gårdagen bjöd på en riktigt kul personalfest med Nöjesfabriken, med dels brädåkning uppe i Sunne och femkamp i Leklandet. Är ingen överdrift att säga att man blev som ett barn på nytt bland alla rutschbanor, studsmattor och bollkanoner... Benen känns en aning sega just nu...

Glad!

Intressant vad lite sol gör för humöret. Svårt att vara annat än glad efter flera soldagar i rad.....

Har allvarligt börjat fundera på att få tummen ur och göra min första tatuering. Känns som att det är dags nu. 31 års väntan och velande får vara nog. 30-årskris skulle man kunna tro, men det är mer att det bara inte blivit av innan. Känns dock som att jag nu hittat ett motiv som kan stå för och trivas med.
Var rätt kul häromdagen när vi var på möte med Exclusive Tattoo och fick se pärmen med folks egenhändigt ihopknåpade teckningar på tatueringar. Var alltifrån överkörda ödlor och konstiga hästar till skakigt ritade svärd, apor och rosor. Väldigt roligt!

Pest eller kolera?

Morgonpasset hade ett skönt pest eller kolera-tema i morse. Var några år sedan kompisgänget roade sig med att leverera mer eller mindre äckliga, roliga eller uppfinnelserika "antingen eller-vitsar". Ju mer svårvalt och förödmjukande - desto bättre. Alternativen i morse var dock av förståeliga skäl mer radioanpassade...

Heldag på stan

Är rätt mör i benen just nu. Gårdagens innebandysession (med ynka fyra deltagare, vilket inte är det optimala i en lagsport) följdes upp med en hel dags kringflackande bland butikerna på stan för ett reportage till kommande nummer.

Dagens fem koppar kaffe har också satt sina spår... Java-trippar är inte att leka med. Men man får saker gjort i alla fall.

Stôlen lista

I ett desperat försök att hitta nåt kul att skriva hittade jag denna lista hos Mari. Så jag snattade den....

Håll tillgodo!

Ord-Lek, du får BARA använda dig av bokstaven i ditt förnamn! hehe....Inte så j*vla lätt faktiskt...
1. Vad heter du? Pål
2. Ett ord på fyra bokstäver: Pirk

3. Flicknamn: Petronella

4. Pojknamn: Povel

5. Yrke: Parkeringsvakt

6. Färg: Purpur

7. Klädesplagg: Poncho

8. Mat: Paella

9. Sak i badrummet: Push up-bh....?!

10. Plats/stad: Pennsylvania

11. En orsak att vara sen: Pyspunka

12. Något man skriker: PSORIASIS/PORMASK!

13. Film: Power Puff Pinglorna

14. Något man dricker: Passionsfruktsjuice

15. Band: Pink Floyd

16. Djur: Puma
17. Gatunamn: Pensionsstigen

18. Bil: Pontiac

19. Sång: Papa don't preach

20. Aktivitet med mer än en deltagare: Pajkastning

Kreativ svacka

Får återigen be om ursäkt för ett grymt ointressant och bristfälligt bloggande under den sista tiden. Motivationen och kreativiteten finns helt enkelt inte nu och fokus har legat på andra saker. Ska verkligen försöka ta mig i kragen vad gäller detta... Någon som har några tips på hur man tar sig ur kreativa svackor?

Hoppas inte att ni missade "Ballar av stål" på femman igår. Måndagskvällarna har potential att bli rätt kul framöver.

Hektisk helg

Några dagars bloggtorka igen. Det är svårare än man tror att blogga under helgerna. Speciellt efter ett hektiskt veckoslut med tidningsutdelning, Guldvargen-gala, nya klubb Rough Diamond på Blå (grymt bra musik och mycket folk), en sväng upp till mor & far och ett traditionsenligt DJ-pass på Drott under lördagskvällen.

Förra veckans fynd: Komplett kostym på Magasin 61 för ynka 499 pix.

Norrköping!?

Tidningen är återfunnen - efter många om och men och samtal fram och tillbaks. Inte i Karlstad eller Örebro, som man skulle kunna tro (och hoppas), utan i Norrköping! Norrköping!?

Men det är klart, det är ju väldigt lätt att blanda ihop Karlstad och Norrköping. Namnen både ser och låter otroligt likt. Att det sedan står Värmlands Nöjestidning på tidningarna gör ju heller inte saken enklare...

För er som inte orkar vänta tills imorgon kan ni sedan någon dag tillbaka läsa numret här.

Nu är det motvind

Brukar aldrig vara speciellt långsint eller gräma mig särskilt länge när favoritlaget förlorar. Håller man på underdogs i de flesta sporter så har man blivit rätt van vid snöpliga förluster och motgångar. Men förlusten igår var något annat... Det är inte säkert att Luleå hade haft någon chans även om domaren inte förstört matchen, men nu blev det inte ens spännande. Omspel borde ju vara det enda rätta, men det går ju tydligen inte, även om domaren erkänner att han gjort fel. 0-3 är en avsevärd skillnad från 0-2 i hockey.

Men detta är inte det värsta just nu (eftersom vi förhoppningsvis spöar skiten ur Frölunda ikväll). Samtalet för en timme sen att fraktfirman som skulle levererat våra tidningar imorse kl. 8.00 hade slarvat bort våra tidningar. HUR I H-E SLARVAR MAN BORT TRE PALL MED TIDNINGAR???? Så nu sitter man och väntar på att de ska ringa och meddela att de hittat dem.... Kan säga att man inte har speciellt långt kvar till kokpunkten just nu...

Vargmorsan

En av favoriterna på Rock Band just nu. Intro-riffet ger sig till känna lite titt som tätt under dagarna, så jag var bara tvungen att bjussa på den här låten. Inte världens bästa, men ändå en rätt skön låt.


Insomnia

Jag är trött. Jättetrött. Har haft grymt svårt att somna de senaste kvällarna. Om det beror på fullmåne, en lägenhet som börjar kännas tråkig och liten eller att det är mycket som snurrar i min skalle just nu vet jag inte. Är bara jävligt trist att ligga och vrida sig 30 gånger innan man äntligen lyckas somna...

Nei så tjukk du har blitt!

Det var P4 Värmland och Ole Ivars som mötte en när man stegade in på kontoret imorse. Och vem blir inte på bra humör av den här låten?


Norsk dansbandsmusik när den är som allra bäst....

Camparijuice!

Just det, jag såg ju Schyffert i helgen också. Kort resumé; kul, men det blir aldrig detsamma när man ser något för andra gången.
Kan ändå bli imponerad över personer/komiker som kan turnéra med en och samma show under flera år och ändå få skämten att låta fräscha och nya. Att inte tröttna på sig själv när man t.ex. går upp på scen för 35:e gången och ska leverera exakt samma repliker som dagen innan. Visst, upplägget och skämten varieras och utvecklas säkert under resans gång, men ändå.

Illa!

Måste erkänna att det inte alls såg speciellt bra ut igår. Spelar de så i fortsättningen är nog slutspelsäventyret till ända efter torsdag tyvärr... Kan dock redan nu säga att Färjestad kommer ta hem guldet. Allt annat skulle vara mer oväntat än en regnlös svensk sommar.

Storstädning på kontoret i väntan på nya numret som kommer på torsdag (ska ligga uppe på nätet inom kort). Finns roligare saker att göra...


Danska kungar

Har bevittnat en av de bästa konserterna på Nöjesfabriken någonsin. Volbeat i fredags var verkligen något i hästväg. Gåshud...

En extra fjäder i hatten är att vi, som enda tidning (och media) i Värmland, lyckades knipa en intervju. Ambitionen var att få en med hela bandet, men vi fick nöja oss med gitarristen Thomas Bredahl eftersom resten av gruppen med sångaren Michael Poulsen i spetsen avböjde. De hade tydligen meddelat att de inte skulle göra några intervjuer under hela Sverige-turnén, men eftersom det blev ett missförstånd mellan managers och turnéledare så blev vi lovade en intervju. Och som tur var löste det ju sig till slut. Läs hela intervjun i aprilnumret av Tryck.

Fin fredag

Jag tänker inte gotta mig för mycket i gårdagens match, men kan de få till det spelet i fler matcher kan det bli ett riktigt kul slutspel för en gångs skull. Känns skönt att ingen av spelarna körde ett citat à la "Jonathan Hedström", som efter 2-0 i matcher mot DIF för snart 10 år sedan, sade att Luleå "pissade på dem". Kanske inte den mest genomtänkta kommentaren i ett slutspel. DIF vann sedan tre raka....

Tidningen lämnar inom de närmaste timmarna V:a Torggatan 12 i Karlstad för sin resa tur och retur till Estland. Känns som att det kan bli ett helt ok nummer med mycket läsning. Precis som det ska vara.

Ikväll blir det Volbeat, imorgon en favorit i repris, Schyfferts "The 90's - Ett försvarstal" och på söndag en sväng upp till mor & far. Kan bli en finfin helg!

4-0

Det är klart att Kanal 9 visar den minst intressanta matchen ikväll....
Det är dock kul att vi som dissat Canal + ändå får en chans att se slutspelet.

Torsday

Möte med VärmlandsOperan fick inleda dagen. Blir nog lite samarbeten och reportage om dem och deras kommande uppsättningar under året.

Blir mycket musik- och sportinlägg just nu. Upptäckte precis ett helt nytt, ambulerande festivalkoncept som går av stapeln i Hultsfred veckan efter den "riktiga" festivalen. Är väl ingen vågad gissning att tro att denna kommer sälja slut långt före och snabbare än "fjortisfesten".... Känns som rockorkestern Metallica kan dra några fler personer än The Killers, Franz Ferdinand och Takida.

WOW -09

Bara ledaren kvar nu... Känns rätt gott att kunna börja korrläsa två dagar innan presstopp.

Första bokningarna till Way Out West är klara. Verkar lovande. Band Of Horses ser jag gärna igen, Arctic Monkeys blir säkert svängigt, Lily Allen och The Bronx blir väldigt intressant och Jenny Wilson har jag faktiskt inte sett live ännu. Yes box, det får bli en sväng till Götet i år igen...nuff said!

Rocky!

Gjorde ett riktigt klipp på Fejjan (känns så jäkla rätt att skriva det och inte Facebook...) idag. En bunt Rocky-tidningar letade  ny ägare och jag nöp till direkt. Så förhoppningsvis dimper det ned ett paket i postfacket inom kort.

Tjoho!

Skräll!

Det blev ju inte alls HV71...utan Frölunda! Lite oväntat, men kul. Sedan är det ju närmare (och roligare) att åka till Götet än Jönköping. Mycket prestige på kontoret under de kommande två veckorna nu....

Färjestad - Brynäs: 4-0 i matcher....
Linköping - Skellefteå: 4-2
HV71 - Timrå: 4-3
Frölunda - Luleå: X-X (Tänker inte tippa den. Har visat sig att det oftast går åt h-e när jag gör det...)

Första vårtecknet

Trots i en ihållande snöstorm på andra sidan kontorsfönstret är det ganska skönt med sådana här nyheter. Årets glassnyheter tyder ändå på att våren är i antågande, hur svårt det än kan vara att tro det när man kikar ut.

Var väl inte några som verkade superintressanta, men några kommer man nog beta sig igenom under den kommande glass-säsongen. Lite fascinerande att glassbranschen är såpass konservativ vad gäller smaker. Det har ju inte hänt så jättemycket sedan man uppfann den känns det som. 90% av alla glassar består fortfarande av vanilj, choklad och i viss mån jordgubb. Ska det vara så svårt att hitta på nåt nytt?!
Nej, fram för mer innovativa och spännande glassar och smaker!

Full fart

Det blev en kul helg i Gävle. Att Färjestad mötte Brynäs i sista Elitserieomgången märktes redan under fredagen, då de första personer man träffade på puben var ett gäng bekanta ansikten hemifrån... Rätt kul det där, att man lyckas stöta på folk man känner i stort sett var man än är.

Allt annat än att det blir HV71 för Luleå i kvarten vore en skräll. Vågar och vill inte tippa resultatet... Vi vann ju i alla fall det senaste mötet....

Presstoppsvecka igen, så man får väl se hur mycket tid och kreativitet man har över till bloggandet...

RSS 2.0