Riktig barnmusik!

Om och när jag får barn ska jag bara mata dem med musik av den här sorten. Enbart.


Har lyssnat sönder den här plattan. Kanske är därför man, av nån anledning, alltid kommer in på denna låt när man hör den där fredagsmysreklamlåten.

Can I get a witness?!

Blev påflugen av en dam utanför Pekås imorse. Hörde inte riktigt vad hon sa eftersom Ice Cube just då var i full färd med att lägga några "feta rim" i mina öron. Men när den klassiska miniatyrfoldern av världens tunnaste papper sträcktes fram i min riktning förstod jag vad det handlade om.
Jehovas Vittnen verkade för dagen ha övergett dörrknackningstaktiken för istället vara lite vilda och galna och prova nya grepp. Återstår att se om det blir en hit. Måste varit kallt i alla fall. Men det är klart, har man Jesus vid sin sida fryser man aldrig, eller hur är det? Hursomhelst kan man inte annat än att tycka lite synd om dem...

Old chaps!

Tog en sväng till London under förra veckan, och hade för ont i fötterna för att orka blogga nåt. Eller ja, kände inte för det helt enkelt. Därav uppehållet.

Denna gång fick vi sällskap på resan av mor och far som gjorde sin första resa över Nordsjön. Så det blev lite guidande och sightseeing bland tunnelbanestationer, dubbeldäckare och några av stans turistmål. En välbehövlig och kul minisemester.

Gillar den stan, och det känns fortfarande bara som att man naggat lite på ytan när man varit där. Man hinner ju liksom inte med så mycket när man är där, även om man hattar runt som en vettvilling. Nu har man i alla fall bunkrat upp med en packe nya plattor att förkovra sig i under en hyfsat lång tid framöver. 40-50 kr/st är ett helt lagom pris för ett nytt album.

Sen kändes det sådär att komma tillbaks till vintern efter att ha fått en försmak av våren. 5-6 grader varmt, snö- och isfritt och folk som knallade omkring i shorts och linne (löparna i Hyde Park tyckte iaf att det var hög tid att plocka fram sommarskruden). Lite halvjobbigt att vi har knappt tre månader kvar av skön kyla...

Flight of the conchords

Varför har jag missat den här Nya Zeeländska duon fram tills nu?! Hur roliga som helst...


Pomelotorsk!

Har fastnat rejält för den här rackaren:


Grymt god citrusfrukt som kallas Pomelo. Stor som fan (väger 1kg/st), lite skum, väldigt tjockt skal. Hade missat den helt fram tills i höstas när jag tokspontanköpte mitt första exemplar. Lite märkligt kan tyckas eftersom jag klämt en hel del frukt i mina dagar och betat mig igenom de flesta av sorterna i både den vanliga och den exotiska frukthyllan...
Hursomhelst var den en väldigt trevlig ny bekantskap och den slog sig direkt in på topp 3 över de mumsigaste frukterna. Smaken är lite svårdefinierbar, intressant och inte besk som man skulle kunna tro.

Så när Netto rear ut rackarna för 12 kr/kg var det bara att köpa på sig ett lager...

Testa vettja!

Dagens låtvalGillade debutplattan också, men det här är snäppet bättre.

Solokvist...

...på kontoret idag. Två tredjedelar av redaktionen åkte nämligen till England i fredags för att kolla in matchen mellan Liverpool och Tottenham. Håller inte på något av dessa lag så jag passade. Tråkigt nog, för dem, är det värsta vintern i mannaminne även på de brittiska öarna vilket resulterade i att matchen sköts upp... Tydligen första matchen på 30 år som ställs in i Liverpool p.g.a. vädret.  Blir kul att se hur de aktiverat sig när resans huvudmål snöpligt gick upp i rök, hehe.

Själv har helgen fördrivits i syrrans hus ute på öa. Kattpassning och botning av årets första förkylning stod på programmet. Inte så mycket rock'n'roll, men rätt gôtt ändå. Och kallt som satan. Så det var soffläge framför öppna spisen som gällde.

Nu, frågeångest inför två intervjuer med artister som jag har noll koll på....


2-1

Just det, har ju glömt att skriva om att den positiva FBK-trenden håller i sig. Luleås 2-1 i måndags var rejält i underkant. 4-1 hade varit ett mer rättvisande resultat. Men huvudsaken är ju att det blev vinst.

Och inte nog med att det var tandlösa vargar som stod för motståndet. Det var ju knappt halvsatt i arenan. Den officiella publiksiffran på drygt 5.800 pers var nog kryddad med både en- och tvåtusen denna kväll. Konstigt att klubbarna alltid envisas med att räkna med säsongsbiljetterna istället för att krypa till korset och erkänna usla siffror. Eller ja, det kanske inte är så konstigt förresten... Men dumt.


Dagens dramatiska naturupplevelse!

För de allra flesta är detta en arbetsfri dag. Inte för oss.... Kan dock säga att det är ganska segstartat och att vi börjar väldigt lugnt och försiktigt för att inte ta ut oss direkt efter ledigheten.

Nu till dagens dramatik som utspelade sig på en öde Västra Torggata på väg tillbaks efter lunchen. När vi svängde in på gågatan märkte vi att allt inte stod rätt till utanför PEAK. Ett mindre gäng gråsparvar hade nämligen beslutat sig för att samlas och spöa skiten ur en mindre lyckosam fågelbroder.
Vi tog ett snabbt beslut att agera fågel-kisare och prata vett med mobbarna och kastade oss in i ansamlingen. De mindre kaxiga sparvarna flaxade snabbt iväg, och kvar var endast offret och hans antagonist som kopplat ett bastant näbbnackgrepp. När vi var ett par decimeter lyckades vi dock avstyra bråket.

Då kom nästa oväntade vändning. Ett par kajor, som bevittnat hela scenariet från första parkett, dök in i matchen och beslutade sig för avsluta den stackars sparvens lidande. Och i numerärt och storleksmässigt underläge hade den lilla kraken inte en chans.

Vi har förgäves sökt inblandade fåglar för en kommentar utan resultat. Om offrets anhöriga kommer att anmäla det inträffade är för tidigt att säga i nuläget.

God fortsättning & grrrrr...!

Medvetet bloggfritt under julledigheten. Hyfsat utvilad trots att det har en tendens att alltid bli mycket man ska hinna med under dessa dagar...

Nyårsfesten hemmavid blev en succé. God mat, trevliga vänner och minst sagt skön stämning. En perfekt avslutning på 2lax9 med andra ord. Enda smolket i glädjebägaren var en småirriterad granne som på småtimmarna gjorde att vi fick avsluta festen hos M&E inne i stan, för att undvika besök av störningsjouren.

Nu är man kittad för vinterfiske också. Isborr, pimplar och andra fiskegrejer låg i 2009 års presenter och julklappar, så nu är det bara fixa skoterkängor och ge sig ut på isarna...

Och jag orkar knappt kommentera regeringens konstigaste beslut hittills... Men jag gör det ändå. Kan fortfarande inte förstå hur man kan rädda en redan inavlad vargstam på 200 djur genom att skjuta av över 10% av beståndet? Det blev folkfest i skogarna och tusentals människor hoppades att det skulle vara just de som fick döda sig en skön liten skräckinjagande varg. Vid närmare eftertanke: Är det inte lika bra att låta dem utrota alla rovdjur vi har i Sverige när de ändå är igång? Så att jägarna får ha sina älskade älgar ifred och att folk vågar bo på landet (där det fullkomligt kryllar av livsfarliga vargar idag).
Eller vad fan, utrota alla djur som folk inte tycker om vet jag. Grävlingen känns ju jävligt onödig, och ekorren, för att inte tala om alla fåglar som bara flyger omkring till ingen nytta!? Och fatta hur många som stuckit sig på igelkottar genom åren...

Och om knappt tre timmar fortsätter vargslakten i LLA... Fast i detta fall är det självklart ENBART positivt!

RSS 2.0