DJ-kväll von Hell

Gårdagskvällen var utan minsta tvekan den mest otrevliga upplevelse jag haft i ett DJ-bås under de år jag kört. För det första kunde vi inte släcka ned i nattklubbsdelen (av någon outgrundlig anledning), så det var på tok för ljust vilket med största sannolikhet  skrämde iväg en hel del. Sedan krånglade den felplacerade rökmaskinen, men det är egentligen bara en parentes.
 
För jag har aldrig varit med om så många otrevliga människor på ett och samma ställe någon gång. I och med att det från början var tänkt att jag skulle spela i bardelen (till vilken jag vet att jag har musik som funkar) så har jag inte hunnit eller kunnat uppdatera skivorna till det som folk förväntade sig av Plazas nattklubbsgolv, dvs. ny house, techno & r'n'b. Trodde i min enfaldighet att jag hade svängiga låtar som skulle funka även där. Men tji fick jag.

Det klagades nämligen på allt, och då menar jag verkligen ALLT jag spelade. Spelade jag givna klassiker som "Beat it" eller "Seven Nation Army" klagade folk, spelade jag hiphop klagade folk, spelade jag gammal skön rock eller 80-tal klagade folk, spelade jag MGMT & Santogold klagade folk, spelade jag "Svennebanan" klagade folk. T.o.m. när jag sjönk så lågt att jag plockade fram några gamla eurodiscorökare så klagade folk. Vad gör man en sån kväll?! Kändes som fyra timmars hopplöshet.

Lily Allens "Fuck You" kändes således som en värdig avslutning...

Gårdagens trevligaste sms:

"Hej! Nu har vi landat i vardagen och kom på att vi glömt att tacka dig för en skitbra spelning på vårat bröllop 16/5. Tack! Mvh Jessica & Calle"

Sånt värmer!

Man vet att det är sommar...

...när man får pressutskick för årets julshower på jobbmailen... Jättekul!

Så ja!

Det dröjde länge, men här är en bokning värd namnet. Dock väldigt tveksam om jag är så sugen på att åka till Hultsfred igen... Hmm, undrar om man kan köpa en "en-spelnings-biljett"?!


Sista passet...

Gör min DJ-avslutning för denna säsong nu på fredag, på sista Sommar-Plaza någonsin. Ska inte sticka under stol med att det kommer bli ruskigt skönt att slippa vara uppbokad under några helger. Sommarens veckoslut brukar ju ha en tendens att fyllas med andra måsten också, så det kommer kännas rätt fint att slippa jobba i alla fall. Även om det är väldigt kul.

Men efter att ha jobbat 90% av vinterns och vårens helger känner jag att jag gjort mig förtjänt av några fria dagar. Om inte så för att få tillbaks lite kreativitet och gnista. Börjar kunna (och bli aningen trött på) många av mina plattor vid det här laget och har inte haft den tid och ork som krävs att nosa upp nya (och gamla) godbitar, som jag vill.

Fast vem vet, det kanske blir något gästspel någonstans i sommar ändå...förfrågningar finns.

Årets sommarhit!

Här har vi sommarens stora plåga, tillsammans med "Svennebanan". Nuff said!

Har allt som krävs; en rätt simpel och svängig melodi, brasiliansk rytm och en ra-pa-pa-refräng som sätter sig som ett klibbigt glasspapper i skallen. Ännu känns den fräsch nog att gå och nynna på. Annat är det antagligen om någon månad när man hört den 20.000 ggr och säkerligen är hyfsat trött på den....

Gäddhäng!

Hyfsad utdelning på dagens fiske- & grilltur i Skattkärr. Årets första firre blev en gädda på 3,5 kg. Inte så illa pinkat på en liten ynklig spinnare. Var också första gången jag fick en såpass stor från land. Naaajs!
Resterande fem fiskar (också det gäddor) var dock för små för vår smak och fick simma tillbaks ner i djupet.

Summa summarum, en grymt skön Kristi Himmelfärdskväll...Ey yo, gädd damn it!

På fredag!!!!

Jag skulle ju fått min nya kyl & frys igår. Fick jag det? Nej. Hörde de av sig, som de sa? Nix. Är jag förvånad? Inte det minsta.

I morse kl 07.30 ringde de. Yes, tänkte jag, men fick dock ett bryskt uppvaknande. Inte förrän på fredag kunde de installera det nya skåpet. En hel veckas väntetid! Ät mina shorts, nu blir det ett argt mail till KBAB. Lite hyresavdrag denna månad är väl det minsta de kan bjussa på.

Hehe, det är rätt gôtt att vara lite gôbbgrinig ibland...

Superkort summering

Första bröllopsspelningen är avklarad. Gick som en dans och det kändes som att musiken gick hem i de flesta läger. Alltid lite knivigt med låtvalen när man spelar för en såpass bred publik, men jag tror de flesta var nöjda och glada. Det var i alla fall känslan när man packade ihop.

Kort vecka = fullt ös med såväl tidning som festplanering under dagarna som kommer.

Fråga: Någon som känner någon singeltjej eller kille som kan bjuda på sig själv och kan tänka sig att ställa upp i vårt Vem tar vem-event under "En galen kväll" på Nöjesfabriken den 5 juni? En romantisk middag för två på Glada Ankan är vad som står på spel.Videosläpp

Kände bara att jag var tvungen att slå ett slag för det här bandet, som för övrigt har releasefest på Ankan på lördag.


Har en känsla av att det kan lossna rejält för dem nu. Vore kul.

Dålig karma?!

Det började i förrgår när vi fick för oss att vi skulle byta däck på firmabilen. Visst, det kostar bara någon hundring att lämna in den och få dem bytta. Och det tar bara max fem minuter. Men vi ville ändå visa oss på styva linan och byta dem själva. Hur svårt är det, liksom?! Sagt och gjort, vi hissade upp bilen och började skruva. Bultarna (eller heter det skruvarna...?) lossnade som de skulle, men när vi kom till petitessen att lyfta av däcken stötte vi patrull. De satt som berget - fastärgade i bilen...
Men efter lite olika tricks och mycket 5-56 lossnade till slut däcken. Framdäcken vill säga. Bakdäcken gick inte att rubba hur mycket vi än slog och sparkade.
Så, efter drygt två timmars slit var det bara att bita i det sura äpplet, inse sina begränsningar och ge upp.

När jag sedan kom hem och satte mig framför datorn för att fixa lite blandplattor till bröllopsfesten kom nästa bakslag. CD-brännaren på datorn funkade inte! Och detta märkte jag givetvis efter att jag suttit och satt ihop olika låtlistor, passande nog. Glad som en lärka gick jag och la mig den kvällen/natten....

Sedan gick det faktiskt ända fram till gårdagskvällen innan nästa trevliga överraskning visade sig. Hade varit och handlat och när jag klev genom lägenhetsdörren kände jag en halvskum lukt strömma från köket. Tänkte att jag glömt slänga soporna och reflekterade inte mer över detta förrän jag skulle lägga in varorna i kylen. Som var varmare än lägenheten!
Både kyl och frys hade nämligen tackat för sig lite snyggt, vilket lett till att allt var upptinat. Det fanns dock några isbitar som trotsat värmen och fortfarande var alive & kicking och fick agera kylaggregat till yoghurten och osten. Gjorde ett lönlöst försök att få tag på bovärden på KBAB, utan att lyckas, och fick sedan puttra ut till syrran med det som fortfarande visade livstecken.

Köper jag en Triss-lott idag är nog risken att jag får betala 25.000 i månaden i 25 år....

Men jag fick i alla fall ett provisoriskt litet kylskåp i morse, så allt är inte nattsvart. Och nu skiner ju solen också och då kan man ju leva med det mesta....

En helt vanlig tisdag

Några dagars bloggsemester igen... Har bara saknats tid och inspiration att skriva något kul att skriva om. Gjorde mina sista DJ-pass på Drott inför sommaruppehållet i helgen. Saknas dock ändå inte arbetstillfällen under veckorna som kommer. Skulle vara skönt med en helledig helg snart. Har inte blivit mycket av den varan under det senaste halvåret...

Årets fjärde fotbollsträningen ikväll. Wohoo! Blir bara roligare och roligare...

Nu ska vi leta utstyrsel till "En galen kväll"... Blir förhoppningsvis också rätt skruvat.

Så där ja!

Nu känner man igen det svenska vädret igen. Blev nästan lite orolig efter flera soliga veckor i rad. Så lång tid utan en enda regnskur kan få vem som helst att börja bita på naglarna och känna sig obekväm. Men dagens cykeltur till kontoret gjorde att man kände igen sig. Iskall och genomblöt - precis som den svenska våren (sommaren, hösten & vintern) ska vara. Mmmmm...

Skönt att det finns låtar som denna att värma sig till:

Svinfluensa...

...varför har inte svensk media börjat kalla den nya flunsan detta?! Ett mysterium....

Har heller inte förstått vad som skiljer den från en vanlig influensa, förutom att man riskerar att stryka med om man har riktig otur. Kan det vara att man ändrar utseende?!

Kanske så här:


...eller i värsta fall så här:Fet frukt...

Vad roligt det är med alla nya forskarrön och undersökningar som visar på olika livsmedels skadlighet eller nyttighet. Några per månad brukar vara standard, oftast med fokus på cancerrisk (eller skydd mot) eller fetma. De flesta brukar gå rätt obemärkt förbi, medan vissa får en att höja på ögonbrynen. Denna har väl inte undgått någon som läst tidningen eller lyssnat på radio idag. En liten skön läsarstorm har den också orsakat...

Enligt överläkare Christer Enkvist kan fruktoset i frukten orsaka bukfetma. Det som dock inte framgår lika tydligt är att mängden ren fruktos man måste klämma i sig för att ligga i riskzonen motsvarar 28 bananer om dagen, något som inte ens en frukterian som jag kommer upp i under en vecka. Bananen är ju för övrigt ett nödvändigt ont på frukternas interna topplista, mer ett mellanmål än en "riktig" frukt...

Fin dag

Blev några timmar i brassestolen ute i Wennbergsparken idag. Syns och känns nu. Solbrännan anno 2009 börjar ta form...

Inte många själar på Drott idag. Med finfint väder och Kungsgatans uteserveringarna som hägrar är det givetvis svårt att locka in folk...

Nu blir det natta! Tjo!

RSS 2.0