Lusse-Lelle

De första lussekatterna är bakade:



Mmmm, kittlade dödsskönt i kistan...

Fredagskväll

Helgens första DJ-pass närmar sig med stormsteg. Hoppas verkligen att den ena skivspelaren är fixad tills idag, så man slipper freestyle-varianten.

Premiär av På Spåret idag. Grymt bra fredagsunderhållning som funkar i alla väder och sinnesstämningar...

Nu är den här!

Precis enligt planerna låg den här godingen och väntade i brevlådan när man kom hem:


Jag är så grymt stolt, glad och nöjd över vårt jobb med den här! Resultatet blev faktiskt exakt så bra som vi hoppats på (om inte bättre).
Om du inte har "Reklam - nej tack" på lådan så borde du ha fått den idag också. (Förutsett att du bor i Karlstad, Arvika, Årjäng, Säffle, Sunne, Kil, Grums, Charlottenberg eller Kongsvinger med omnejd).

....och så vann Luleå med 7-3 på bortais mot Modo! Kommer somna med ett leende på läpparna idag!

Hundbesök

Tryck-redax fick oväntat besök idag.


Ännu mer käk...

Mycket mat nu.... men det här blev riktigt gott.

Ugnstekt (& egenfångad) abborre med kryddstarka linser. Enkelt & smarrigt!

Grammis 09

De första nomineringarna till Grammisgalan 09 är klara. Kolla in dem här.

Själv håller jag en extra tumme för Detektivbyrån, Lykke Li, Juvelen & Miss Li. Men som vanligt när folket ska utse vinnarna så blir det väl säkra (och en smula tråkiga) kort som drar det längsta strået....

Utförsäljning

Magasin 61 (outleten i Brunskog) firar 1 år med utförsäljning på Nöjesfabriken i Karlstad under fredag och lördag. Upp till 70% på märken som Elvine, Cheap Monday, Svea, Jenny Hellström etc.
De kommer husera uppe vid golfsimulatorerna ovanpå restaurangen.

Ska bli kul att se om de kommer att ha med några schyssta plagg. Har ju hittat några riktiga godbitar där tidigare, men som med alla outlets kan det ju skilja mycket från gång till gång. Har dock hört att de kommer ha med en hel del kläder, vilket bådar gott.

London calling

Har börjat kika på en snabbvisit i London innan jul. En dryg tusenlapp för flygresan tur och retur (med Ryan Air, vad annars!?) är fullt överkomligt. Och när man äntligen bestämt sig för att växa upp lite smått så har vi valt att plussa på vuxenpoängen lite extra genom att boka hotellet genom Coops MedMera-kort. (ja, jag har faktiskt ett sånt...) Verkade ju vara helt ok hotell i hyfsade lägen. Gäller väl bara att passa på innan rummen blir fullbokade.  

Egen företagare

Från och med årsskiftet tar jag steget. Äntligen. Efter några år av velande och ren seghet att få tummen ur är det nu dags. Eget företag. Ska bli en kul utmaning. Papprena (de första) är inlämnade till Skattemyndigheten, så nu är det väl bara att invänta resten. För det känns som att det kan bli en hel del av den varan en tid framöver...

Åtta raka

Tappad seger i sista perioden, igen. Men ändå åttonde matchen i rad utan förlust. Alltid något....

Rätt kul att det är en såpass jämn Elitserie i år, ynka åtta poäng mellan andra och elfte plats, och att t.o.m. FBK (kors i taket) är inblandade i den kombinerade botten/toppstriden.

Och mmmm, dagens rätt på matsedeln blev grym! Bra start på vuxenlivet med andra ord... 

Var och snackade med Peter på Nöjesfabriken om det nya Leklandet som ska öppna där på annandagen. Fick en liten rundtur i den forna gokart-hallen, där den gigantiska lekställningen börjar ta form. Väldigt imponerande och genomtänkt! Kommer tydligen att bli Europas största och modernaste när det står klart. Alla barnfamiljer i Karlstad och Värmland lär inte ha svårt att välja helgsysselsättning under de närmaste månaderna....

Och just ja, givetvis kan ni läsa allt om bygget i det nya numret av Tryck.... ;) 

Dagens i-landsproblem

Borstarna till min eltandborste börjar sjunga på sista versen, så jag begav mig i slutet av förra veckan ut på jakt efter nya. Eftersom det är första gången jag byter ut dessa hade jag ingen aning om vad man skulle behöva pynta för d små plasttingestarna. Kan säga att jag blev smått förskräckt när priset för två ynka tandborstar låg på 90 spänn. 45 kr/st för en tandborste!!! Hade förväntat mig att priset skulle ligga snäppet över "vanliga", men inte SÅ mycket över. Sedan är ju frågan om de håller så mycket längre. Grrrr....

Matsedel v. 48

Denna vecka serveras följande rätter på Jungmansgatan (sjukt intressant läsning, jag vet, men ett stort steg för undertecknad):

Måndag: Spenatpasta med oliver & fetaost

Tisdag: Rårakor (alt. blodpudding - beroende på humör)

Onsdag: Ugnsstekt abborre med kryddstarka linser

Torsdag: Spansk kycklinggryta

Fredag: Svamprisotto

Känns rätt gött faktiskt...

Bloggfritt

Helginlägg på bloggen är inte min starka sida. Känns rätt skönt att vara datafri åtminstone två dagar per vecka.

Det blev en sväng upp till julmarknaden i Brunskog idag. Lite snö och några minusgrader gjorde faktiskt att en smula julstämning infann sig.

Är i full gång att sammanställa min första matsedel någonsin....

Andra chansen

Glada Ankans lunchbuffé fick en andra chans idag. Första gången för ett halvår sedan var under all kritik, och förhoppningarna var att kocken då hade haft en halvtaskig dag på jobbet. Men, inte. Antingen har vi tajmat in de sämsta dagarna eller så är det inte bättre än så här. För bra var det inte. Lär dröja ett tag innan man äter där igen...

Matångest - igen

Den ständiga matproblematiken fortsätter. Varför ska det vara så förbannat svårt att komma på vad man ska äta till middag. Jag älskar att laga mat, men efter en dag på jobbet är kreativiteten i köket nära på noll.
Detta färgar dessutom av sig när man pallrar sig ned till mataffären, i mitt fall (9 gånger av 10) Pekås i Viken, som förövrigt måste platsa på listan över stans tråkigaste affärer. Man traskar runt till samma hyllor och köper i stort sett samma grejer vilket i sin tur leder till att man lagar ungefär liknande rätter från vecka till vecka. Visst, ibland smyger det sig in en och annan outsider, men oftast är det den gamla hederliga köttfärssåsen, pannkakorna, thaiwoken, strömmingen, köttbullarna, fiskgratängen, korven...

Det tråkiga är ju att när man väl sätter sig för att botanisera bland kokböckerna så har man ju sällan eller aldrig alla ingredienser hemma. Och just därför slutar det allt som oftast med att man slevar ihop något säkert kort. Känns som att det enda är att lägga någon timme av helgen på att välja den kommande veckans mat och skriva inköpslistor efter detta. Vuxet, men det verkar vara enda lösningen på problemet...

Idag blir det nog pannkakor. Det är ju ändå torsdag. Mmmm, känns väldigt nytt och fräscht.

Fußball

Gårdagens träningslandskamp mot Holland var ingen direkt fröjd för ögat. Visst, det var en betydelselös match där vi saknade flera av de ordinarie spelarna, men ändå. Det blev lite fart i spelet efter bytena i paus, men annars var det inte mycket att hänga i granen. Men vi möter ett av världens bästa lag och borde kanske en gång för alla inse att vi inte är bättre än så här. I alla fall inte just nu.
Det var trots allt kul att såpass många nya ansikten äntligen fick chansen (kors i taket, Lagerbäck) och att Kim ser ut att vara på väg mot storformen igen...

Skriv på!

Jag vet inte hur lång tid det kan ta för Karlstad Kommuns beslutsfattare att komma fram till om de ska lägga pengar på en bandyhall eller inte. År av diskussioner och ältande måste väl rimligtvis mynna ut i någon form av beslut någon gång.

Personligen tror jag att de drar på det enbart för att bandyn ska hinna självdö helt på egen hand. För visst känns det som att det just detta de vill? Men det är klart, kidsen spelar väl nästan enbart curling nuförtiden...

Vi som bryr oss bandyn kan ju alltid skriva på en gammal klassisk namninsamling för att försöka påverka politikerna i frågan. Skriv på du med vettja!

Ny frisyr?

För att visa att man är ett äkta fan som stöttar sitt lag i vått och torrt är det väl bara att boka in en tid hos frisören. Jag behöver ju ändå klippa mig, så varför inte? Anders Burström är ju dessutom en trendsättare av rang.

Foto från aftonbladet.se.

Träningsvärk

Vad roligt det är att känna att man har lite tillstymmelse till muskulatur under den softa ytan. Innebandyn har jag dock lyckats undvika träningsvärk av de senaste gångerna, men däremot av det lilla armhävnings- och skivstångspasset jag körde i måndags. Eller pass och pass, det var väl mer att man pressade ur sig några hävningar och bicepslyft (är dåligt bevandrad i träningsterminologin) för första gången på flera månader. Det känns nu. Det mest positiva är väl att det visade sig att jag trots allt hade några bröstmuskler överhuvudtaget...

Polis-SM i porr?

Dagens roligaste notis på Aftonbladet måste ändå vara den här. Visste faktiskt inte att polisen hade sina egna tävlingar och rekord vad gäller porrsurfande, men nu vet man det. Det måste ju även vara en extra fjäder i polishatten att kunna kalla sig "Sveriges mest porrsufande polis". Men en sån här artikel väcker ju en hel del frågor:
  • Vilka kammade hem silvret och bronset i denna tävling?
  • Vem innehade det förra svenska rekordet och hur löd det?
  • Finns det ett EM och VM? Och i så fall, hur står sig Sverige internationellt sett?
  • Vilka är hans mål i framtiden, nu när han slagit rekordet?
  • Finns det liknande tävlingar för andra yrkesgrupper? Prästerna är väl en given... Och vilka yrken är de bästa snusksurfarna i landet?

Zlatopramen

Det blev väl som alla förväntat sig på fotbollsgalan igår. Vi har EN spelare som står i absolut särklass och som kan mäta sig med de bästa i världen. Känns väldigt meningslöst att ha en hel gala för att hylla denna enda spelare. För jäklar vilken totalt bortkastad timme det var. Sämre måndagsunderhållning får man leta länge efter.

Men Zlatan är och förblir kung!

Lurad!

Testade så äntligen Blossa 08 i helgen. Kände mig dock rätt lurad. För var någonstans var blåbären? Hade förväntat mig en "glögg-möter-blåbärssoppa"-dryck men fick helt vanlig glögg (i stort sett). Ansträngde man sig kunde man säkert ha sniffat sig till en viss nyans av de blåa bären, men annars var det inte mycket som skilde den traditionella varianten. Den var god, men man känner sig ändå en smula blåst på konfekten...

Veckostart

Det känns rätt befriande att sätta tänderna i kommande nummer av Tryck nu när jultidningen är ivägskickad. Lunchmöte med Arvikafestivalen blev dagens första anhalt. Ska bli kul att se om vi kan hitta något bra samarbete.

Vad ska man säga om Boltics start på säsongen? Var inte där, så jag kan inte ge någon analys av matchen, men det verkar inte bli en lätt promenad tillbaka till bandyns finrum. Men det var det väl kanske ingen som hade trott heller. Kan ju alltid hoppas att de kommer vara med och slåss i det övre skiktet i alla fall.

Vad har egentligen varit roligast, tråkigast, snyggast och bäst 2009? Det är dags att börja fundera på årets "best-of-lista" vilket är precis lika svårt varje år. Brukar sällan komma ihåg vad som hände i januari-april...

I'm waiting for my Walkman

Kände mig ruskigt high tech igår med min Sony Walkman på bardisken och hörlurar som börjar sjunga på sista versen. Men det gick vägen trots allt, fick bara uppskatta låtarnas längd på ett ungefär eftersom freestylen saknade nedräkning. Enda tråkiga igår var väl att folk droppade hemåt lite väl tidigt.

Nu blir det en sväng ut i solskenet och brunch på Legends...

Freestyler

Blir ett  intressant pass i båset ikväll. Den gamla cd-freestylen verkar bli räddaren i nöden i väntan på att den trasiga cd-spelaren har lagats. Kan gå hur som helst. En utmaning blir det i alla fall.

Nu är blåbärsglöggen inhandlad också. Den fanns visst på Systemet i stan också...

Dygnsrapport

Mitt dygn såhär långt:
  1. Jobbar till 03.00 med "Jul i Arvika" (som nu ÄNTLIGEN är ivägskickad).
  2. 03.30 lägger mig i sängen och försöker somna. Går sådär.
  3. 09.00 klockan ringer. Snoozar några gånger. Masar mig in i duschen.
  4. 10.30 kommer till jobbet. Förbereder lite frågor till intervjun med Andreas efter en grymt omfattande research...
  5. 11.15 börjar fundera på om det blivit några missuppfattningar i tid och plats för intervjun. Har dock inget nummer att ringa och dubbelkolla. Avvaktar.
  6. 11.30 svarar i telefonen och får en dunderutskällning för några rader text, som till råga på allt jag inte ens har skrivit. Till saken hör att det inte var några större ändringar som behövde göras. Men eftersom tidningen redan var det bara att återkalla den sida det gällde, göra ändringarna och skicka tillbaka den.
  7. 12.15 antar att Andreas nog tagit fel på tid, och att han kommer dyka upp kl. 13.00 (vilken var den första tiden vi satte). Går på lunch.
  8. 12.30 avnjuter en smaskig kycklingwrap på Maché. Första wrapen där faktiskt, har ätit de flesta andra rätterna dock.
  9. 13.00 tillbaks på kontoret.
  10. 13.10 kollar mailen och ser att Deathstars pressansvarig har meddelat att Andreas har haft "problem med transporten till Karlstad" tjugo minuter tidigare.
  11. 13.15 Drott mailar och säger att ena cd-spelaren lagt av lagom till kvällens DJ-pass.
Och där är vi nu...

Dödsstjärna

De sista skälvande timmarna innan ivägskickning och det ser rätt bra ut. I alla fall i textväg. Men någon kassako blev inte den här tidningen, tyvärr... Så på det viset känns det rätt ruttet just nu. Men inget dåligt som inte för nåt bra med sig, eller vad säger man. Är väl bara att hoppas på det i alla fall.

Måste börja planera lite frågor till morgondagens intervju med barndomskompisen Andreas "Whiplasher Bernadotte" Bergh från gruppen Deathstars. Vi flyttade till Hammarö samtidigt för hundra år sedan, han från Strömstad och jag från Kronoparken. Minns att vi var ett litet gäng som körde cross i Hammar-skogen. Han var den enda med BMX, så vi var lite avis. Själv körde jag på min gamla limpsadel-hoj. Rätt ball, men kanske inte den bästa off-road-bajken...

Blåbär

Den senaste tidens julfokusering verkar ha satt sina spår. Har blivit grymt sugen att testa Blossas nya blåbärsglögg.


Shit, vad jag skriver intressanta inlägg för tillfället! Det är nästan så att man går från klarhet till klarhet... Vågar dock lova att det kan komma att bli något bättre inom kort...

Arvika upp över öronen

Sitter(!) och laddar för det fjärde innebandypasset. Har haft hyfsat flyt med texterna idag, och fått bort en hel del. Mycket kvar, men någonstans långt borta i horisonten börjar den färdiga tidningen skymta... Och det är ju alltid något.

Det är sjukt vad insnöad och avskärmad från omvärlden man är just nu. Allt är bara Arvika, Arvika, Arvika... Men, om man ska se det positivt så kommer jag ha en grym koll på var man ska shoppa sina julklappar, vilka julkonserter man ska se och vilka julmarknader man ska gå på om man kommer hänga i "Värmlands största småstad" i december. Så, om det är någon som behöver lite guidning så är det bara att höra av sig....

Plattinköp

Var ett tag sedan jag köpte plattor, men jag känner att det är dags snart igen. Måste komplettera och fylla i lite hål i samlingen. Finns fortfarande vissa plattor (eller rätt många) jag hellre har en plastbit och ett konvolut av än enbart i burken. Blir alltså åter en botaniseringstur till Ginzas (och CDONs) fanatstiska värld. Kanske till och med i de gamla sköna papperskatalogerna - för att vara riktigt old school och nostalgisk.

Småstressigt

Får se hur mycket jag hinner (och orkar) blogga denna vecka. Känner mig minst sagt småstressad över alla texter som ska bli klara innan fredag, så all kreativitet måste läggas på detta under den närmaste tiden. Allt jag vet just nu är att det kommer vara så sjukt skönt när den är ivägskickad...

Gillar Tele2's nya fårreklam...

Filmbevis

Här kommer en liten återblick från fredagens spelning.


Igår var det Jack & Jones 10-årskalas på Nöjesfabriken. En riktigt kul kväll, mycket trevligt folk och bra stämning. Lite mör idag bara.

Svärmande mördarbin

En smula surrealistiskt var det att stå på ett klibbigt Arena-golv, smutta på en öl i plastmugg och titta på GZA(!). Jag tror att det kommer att ta en tid att smälta den upplevelsen. Märkligt och mäktigt på samma gång.
Och han levererade! En skola i mikrofonlyrik. Finns inte många av dagens rappare som knäpper honom på fingrarna gällande texter.
Jag tror tråkigt nog att 50% av de som var där egentligen inte hade en aning om vem den svarte mannen på scenen var, en stor del var ju dessutom småbarn när "Liquid Swords" kom. Hur som helst kommer den här kvällen leva kvar - länge...

Lägger upp en videoinspelning senare idag.
PEACE!

GZA-kväll

Efter mycket velande ser det ut att bli en sväng till Arena. Är ruggigt trött, men det är ju varje dag det kommer en hiphoplegendar till stan. Då är det bara att bita ihop!

Det är viktigt att äta rätt


Skulle velat hitta den här själv, men måste erkänna att jag snott den från den här bloggen.

Vad tar ni för hunden där i fönstret?

Vissa tar skyltningen till en ny nivå. Lite otippat att det skulle vara just en symaskinsaffär (eller vad det nu är) på Hamngatan som tog det vågade steget att börja skylta med levande djur. Men vad gör man inte för att locka kunder i dessa tider.

Det skulle inte förvåna mig om hunden inte får ett öre för besväret...

Igelkott?

Jag blev lite sugen på att köpa ett husdjur när jag läste detta i dagens Metro. Under uppväxten har jag haft leguan, katt, hund, fiskar, fågel m.m. Men alla dessa känns lite torftiga i jämförelse med en fräsig afrikansk pyméigelkott.

Vore iskallt att knalla gatan fram med en liten igelkott i släptåg...

Man lär sig något nytt varje dag



Kan tyvärr inte säga att jag kände till den här växten. Ett extra plus för den målande beskrivningen....

Bloggtorka

Jag vet faktiskt inte vad jag ska blogga om idag. Fingrarna har gått varma på tangentbordet och telefonen har ringt nästintill konstant. Dock har denna dagen gått något smidigare än gårdagen, vilket är ett fall i rätt riktning. Men man är ju helt tom i skallen just nu...

Wohoo, Obama vann. Jag varken vill, orkar eller kan bry mig mindre. Hoppas i alla fall att det blir till det bättre för det landet. Valet var dock självklart, jämfört med en 72-årig konservativ gubbe med tveksamma prioriteringar. Nuff said!

Tung dag

Det har varit en dag när mycket gått snett. Strul för gänget som åkte till Arvika för att fota modet och andra grejer till jultidningen och bristande kreativitet hos mig själv. Allt har känts väldigt tungrott just nu.

Ibland blir man väldigt trött på människor och företag. Har alltid trott att missunnsamheten och den fina jantelagen har försvagats med åren. Att människor börjat tänka i lite nya banor och kan unna andra framgång. Men INTE - tror nästan att denna genomsyrar samhället precis lika mycket nu som någon gång tidigare.
Och det där med att samarbeta för att det ska kunna gynna fler är tydligen också väldigt farligt. Väldigt många företag verkar enbart se om sitt eget hus och skulle aldrig kunna tänka sig att satsa pengar och tid för att det ska gå bra för fler. Givandet och tagandet är tydligen något helt otänkbart. Tråkigt nog. Just detta tror jag kommer sänka många företag....

Ja e int bitter, bara rätt trött...

Numret på nätet

Nu ligger nya numret av Tryck uppe för allmän beskådan på vår hemsida. Mycket nöje!

Home of the free - land of the racists

Natten till onsdag ska USA välja en ny president. Vet inte riktigt vad jag ska säga om det. Jag vet i alla fall vem jag vill ska vinna. Men det känns som en petitess i sammanhanget. Enligt "experter" kommer denne person ändå inte kunna åstadkomma några större förändringar. Vilket ju är väldigt tråkigt, för vad det landet behöver är förändring.

Ett land som förtrycker stora delar av sin befolkning, som lägger ofantliga summor på armén, vapen och meningslösa krig istället för att ta hand om sin befolkning, varav en stor del lever i fattigdom, behöver förändring. Ett land som ignorerar vad resten av världen beslutar i form av miljökrav, minskade utsläpp och andra överenskommelser behöver tänka om. Ett land, där pengar verkligen styr allt, som i alla lägen tycker sig stå över resten av världen behöver....förändring.

Och vad är grejen med frågan "om USA är redo för en svart president"? Nej, vänta nu, de har bara bott här i 400 år och redan ska de börja kandidera om presidentposten?! Vi skeppade hit dem för att de skulle slava på bomullsplantagerna - inget annat. Räcker det inte med att de får vara med och rösta?
Sjukt att man ens har den diskussionen 2008.


Arvika & Luleå

Heldag i Arvika idag. Blir full fart med den tidningen i några veckor nu när novembernumret av Tryck är ivägskickat. Känns som att det kommer bli hyfsat skönt med lite ledigt vid jul i år.... Känns som att jag inte gör annat än att skriva och spela skivor nuförtiden.

Fan, nu missade jag Färjan, igen... Får nöja mig med Two and a half men. Och Luleås 5-3 borta mot Rögle...

Städardag

Dammråttorna har återigen invaderat lägenheten. Det är fortfarande lite av ett mysterium var de kommer ifrån och att de kommer tillbaka så fort efter att man jagat bort dem. Så idag blir det en balkong- och lägenhetsstädardag....urk! Kanske en promenix innan solen går ner också.

Zigenarliv dreaming

Det var lapp på luckan igår. Tokigt mycket folk, bra stämning och en Håkan i toppform (trots förkylning och en blixtvisit hos läkaren innan spelningen). Bästa förutsättningarna med andra ord. Vet inte hur många gånger jag sett honom nu, det överstiger nog lätt tio gånger, men jag rankar ändå denna spelning på den övre halvan. En besvikelse var att han inte spelade mer låtar från nya plattan, något jag trodde att han skulle göra. Hade varit kul att höra dem live.

Och DJ-passet gick riktigt, riktigt bra. Förvånansvärt många stannade kvar och dansade efter spelningen, vilket inte är det vanligaste. Sen är det alltid kul att spela när så många gillar musiken. Det är ju lite därför man lirar. Givetvis kom de vanliga Britney Spears, Lady Gaga & Rihanna-önskningarna samt kommentarer som att "man inte kan dansa till rock", men det kan man ta en kväll som denna.
Så det var med ett stort leende på läpparna man lufsade därifrån i vinternatten (för jävlar vad kallt det var...).

RSS 2.0