Råddarkväll

Det är tydligen en stor "välkomstfest" för alla nya och gamla studenter på Nöjesfabriken ikväll. På scen står inga mindre än Amanda Jensen och Petter. Sug på den kombinationen en stund...
Hursomhelst tackade jag ja till att hjälpa till med utlastning och som scenvakt. Borde väl inte bli en alltför arbetsam kväll, men man vet ju aldrig. De 20-åriga Amanda Jensen-fansen kanske är värsta vilddjuren framme vid scen...

Roadtrip

Nu bär det av till Arvika. Måste passa på att njuta lite av vädret också... Kan nog bli en fredagsglass nere vid Kyrkviken om det är lika najs i östvärmland som här just nu.
Tjo!

Färdig!

Det blir inte bättre än så här. Nja, alla texter är klara i alla fall. Bara lite korrning sen är detta nummer klart för ivägskickning. Puh, det blev en tidning denna månad också.

Nu blir det några riktigt näringsrika varma vackor! Mmmm, mumma!

Tuff september

En sak är säker, det är inte lätt att vara en annonsbaserad tidning vid den här tiden på året. Vi vet ju att det av tradition är väldigt tufft att sälja under januari, men frågan är om inte augusti är en minst lika svår månad. Lite konstigt kan man tycka eftersom alla höstnyheter just kommit till klädaffärer och dylikt och därför borde marknadsföras rejält. Men inte!
Det späder säkert på att regeringen nu hotar att vi är på väg mot en ny lågkonjunktur också... Men, som alltid så är det väl bara att bita ihop och köra på.

Är din blogg med i matchen?

Här är tydligen de populäraste artisterna att blogga om just nu enligt hypem.com:

1. Bloc Party
2. MGMT
3. Radiohead
4. Santogold
5. Digitalism
6. The Ting Tings
7. Lykke Li
8. Of Montreal
9. My Morning Jacket
10. Ra Ra Riot
11. The Deer Tracks
12. TV On The Radio
13. The Faint
14. Beck
15. Bob Dylan
16. Mr. Oizo
17. The Walkmen
18. CSS
19. Franz Ferdinand
20. Stereolab

Så, om du har en blogg och känner att du verkligen vill komma in i matchen så bör du, i alla fall en gång per vecka, skriva något om dessa artister. Detta oavsett om du tycker att de verkligen är bra eller inte. Mest för att vara rätt just nu. Gör du inte det är det bara att beklaga...

Fuckar du med Mackan och Fattaru?

Passa micken och stick len och lämna den där fattiga blicken - blir det säkert på Arena den 19 september. Fan, att man inte är 18-årig hiphopare längre.

Magasin 61

När tidningen är ivägskickad på fredag morgon blir det en sväng upp till Arvika för att träffa den nya centrumledaren där. Såg att outleten Magasin 61 i Brunskog hade stor rea, så risken är överhängande att det även blir en sväng in där. Riktigt schysst outlet med en hel del najsa kläder. I alla fall när jag varit där. Gäller ju att ha lite flyt på di där outlettarna.

Pål vs Airtours - Rond 10

Nu har de äntligen kommit med ett förslag på ersättning. Det blev till slut ynka 25% av resans pris tillbaka. I runda slängar ca 2.500 pix. 2.500!!! Inte per person, utan för båda! Det är ju ingenting. Sista ordet är inte sagt i den här soppan.

Kollade dock ARN's hemsida för att se om det fanns några liknande fall. Fanns väl inget som var samma, men några liknande låg väl tyvärr på en ersättning motsvarande 25% eller något mer. Men, men, kampen går vidare...

Framstupa skäggläge

Så här såg jag ut när jag gick ur sängen i morse:

Ingen vacker syn!

Mondegreenare är vi allihopa!

De tio vanligaste feltolkningarna av texter listas på aftonbladet.se idag. Jäkligt kul fenomen, men jag saknar de sköna fraserna "rädda alla laxar" (Re-la-la-laxa - Just D), "I've got my first real sex dream" (I've got my first real six string - Bryan Adams) och "Maxwell, jump! (Might as well jump - Van Halen).

För dig som är obekant med det fina "musik-handikappet" Mondegreen kommer en liten länk just precis här.

Har ni några "felhörningar" på lager?

Vart tog Nickel vägen?

Jag läser just nu den här boken, en nostalgisk resa genom den svenska godis- och glasshistorien från 40-50-talet till idag. Jäkligt intressant och kul att återuppliva alla minnen från förr. Men jag har upptäckt en stor (hyfsat i alla fall) lucka. Nickeln saknas! Är det ingen som minns den? Enda gången man åt den var på bion, när man skulle välja nåt i godisautomaten (som för övrigt var den enda chansen att köpa biogodis förr).
Förpackningen var en avlång rulle och de fyrkantiga godisbitarna fanns som "vanliga", med några tveksamma smaker, samt en fruktvariant som var mycket godare. Finns den kvar nuförtiden eller dog den ut med godisautomaterna? Har inte sett eller ätit nån sedan dess...

Så här såg de ut:

Bloggfri helg

Kände helt enkelt inte för att skriva nåt i helgen. Skulle visserligen kunnat plita ner något om att jag byggde staket på Hammarö eller (äntligen) storstädade lägenheten.  Ja, jag vet att jag skrev att jag skulle gjort det förra helgen, men som så ofta tidigare så hittade man roligare saker att göra. Men nu är det rent i alla fall.

På fredag skickar vi tidningen, så nu blir det några textstinna dagar. Närmast ska Värmlandsoperans nya musikal Spring Awakening och sista Erotikmässan på Nöjesfabriken behandlas...

Airtoursprocessen går vidare...

Fyra veckor har snart gått sedan jag skickade in reklamationen till Airtours. Har jag fått nåt svar? Nix! De skrev visserligen att det skulle ta 2-6 veckor innan de ens skulle börja behandla ärendet. Men man kan ju tycka att det borde ligga i deras intresse att lösa det snabbt när det säkerligen varit över 20 personer som klagat på ett och samma hotell.
Det är väl bara att stålsätta sig och slå en arg pling på måndag...

Fast i spelträsket

Har under uppväxten inte spelat speciellt mycket tv-spel. Det har blivit lite då och då. Men nu, som 30-åring, har jag lyckats bli helt hooked på den här lilla mojängen:

Har bara ett spel än så länge, men det har gått varmt under kvällarna den senaste tiden.

Hatten av...

...för den här killen:

Kvartsfinal i OS vid 42 bast är respektingivande.

Sextips?

Såg ett kul klipp på aftonbladet.se. Det är rätt intressant att man alltid måste vara övertydlig när det gäller sådana tips. Det känns som att man underskattar folks uppfinnelserikedom. Sen kan man ju fundera på hur många tjejer som verkligen kilar ut och börjar rota i kylen eller drar fram den elektriska tandborsten när lusten faller på? Men vad vet jag, det kanske är vanligare än man tror...

Fotbollskväll

Det är nästan så att träningsmatchen mot Frankrike ikväll kommer som en räddande ängel i den svenska OS-misären. Och man kan ju hålla en tumme eller två för att Lagerbäck äntligen börjar låta lite nytt folk spela. Men det är klart, han har ju inte direkt gjort sig känd som en chansare som vågar satsa på nåt nytt och fräscht.

Apropå OS så kan det inte vara kul för de som valt att tävla i 100 och 200 meter under de kommande åren. Aldrig har man sett nån liknande uppvisning och nån som varit lika överlägsen som Usain Bolt. Skönt kaxig attityd också. Var definitivt behållningen från detta OS. Det och Aras medaljfimpning...

Instämmer i hyllningskören

Var på Happy Kitchen igår för att snacka med Gujje och skriva lite om restaurangen. Hade inte blivit att man kommit iväg och käkat under någon av de tre veckor stället har haft öppet. Men nu var det dags. Och damn, det är bara att hålla med alla som hyllat sushin. Fick testa lite olika sorter och jag kan utan att överdriva säga att Happy Kitchen knäpper samtliga sushirestauranger jag ätit på på näsan. Ett litet tips är Spider roll'en som var hur god som helst. Blir fler gånger på det stället under hösten.

In i det vilda

Såg, långt efter alla andra, "Into the Wild" igår. Är du en av de få som fortfarande inte sett den - hyr den ikväll! Tänkvärd och riktigt, riktigt bra. Får lite perspektiv efter att ha sett den filmen.

En fin liten sång

En sång om soppa på huvudet.

Klart grabbarna ska få sig en öl

De svenska herrsimmarna kände för att fira sina fina insatser i detta OS och gick på dubbelfinalen i tennis och svepte några bägare. Inget vidare tyckte SOK's sportchef Glenn Östh som bad dem avlägsna sig. Om festen fortsatte på annan arena eller kinakrog förtäljer inte historien.

Skäggapa

Det blev bara två små abborrar igår, inget att ta upp. Nappade som fasen i början, sen var det stendött plus att det började regna.

Börjar tröttna på skägget nu. Har inte rakat mig sen mitten av juli och det har kommit upp i en rätt ansenlig längd på några centimeter. Tänkte se hur länge man orkar spara, är ju rätt tråkigt att raka sig varje dag. Men fan vad skägg kan klia när det blir lite längre. Är väl bara att bita ihop antar jag...eller raka av det. Avgör det under dagen.

Målet! Gillar den där sköna hårkakan som ser ut som en mindre räv bitit sig fast i skallen.

Och ja just det! Finalen på 100 meter var det häftigaste jag sett i sportväg på länge. Håller tummarna för att han inte är dopad, för det där var fan det kaxigaste 100-metersloppet någonsin. Krossa världsrekordet och motståndarna och jogga avstannande in i mål är respekt.

Söndag i sängen

Nja, det blev en lång sovmorgon efter gårdagens DJ-pass på fabrikens Bali Bar. Förvånandsvärt bra med folk, även om det inte var jättefullt. Var dock tvungen att, kvällen igenom, tjata med ett extremt Ramones-fan som enbart ville höra Ramones (eller Sex Pistols) HELA kvällen. Tror dock övriga gäster var rätt nöjda med musiken.
Fick lite kul tips på afrikansk reggae som jag ska kolla upp under dagen.
Dagen som kommer i övrigt att fördrivas med ungefär det här:
  • Diskning
  • Fiskning
  • Matlagning
  • Städning
  • Strykning
  • Filmtittning
En grymt inspirerande dag med andra ord.... Var tvungen att väga upp måste-aktiviteterna med lite roligt också.

En höna av en kyckling

Tänkte att jag skulle laga en smarrig kyckling i lergryta häromdagen. Lade den hela kycklingen på upptining och fixade alla grönsaker som skulle vara med. Blandade med vitlök och en massa färska örter och hivade in den i ugnen.
Efter 40 minuter var den klar (trodde jag i alla fall) och skulle avnjutas med quinoa. Det visade sig dock relativt snabbt att den stackars kycklingen som agerade bas i anrättningen i själva verket var en höna, och därmed seg som gummi. Gjorde ett försök att tugga i mig lite, men övergick snabbt till enbart quinoa och grönsaker. Inte så illa i och för sig. Men jag kommer vara lite extra noga nästa gång jag köper hel kyckling. Eller helt gå över till vegetarisk kost ett tag. För det här var ingen höjdarupplevelse.

Jag förstår honom!

Men här är en svensk som verkligen förtjänade en guldmedalj. Bortdömd under tveksamma former i förra OS och nu upprepar sig historien. Jag skulle gjort exakt samma sak om jag var i hans kläder (fast det vete fasen om jag skulle passa i trikåer...). Fatta att ha tränat som ett djur i fyra år för att sen förlora på ett felaktigt domslut. Surt är bara förnamnet.

Att man aldrig lär sig

...att Sverige faktiskt inte är bättre än så här. Jag snackar givetvis om OS (och för den delen alla stora mästerskap). Media har ju en ful ovana att ständigt höja alla svenskar som gjort bra ifrån sig vid någon eller några tillfällen till skyarna och skriva upp dem som guldhopp.
Visst, man ska inte förakta dessa idrottsmän och kvinnors prestationer, men internationellt sett så är vi ju ett lilleputtland som är helt beroende av några få stjärnors prestationer. Medan vi lägger all tilltro och press på några få duktiga personer har länder som Kina, USA, Tyskland, England och många andra en uppsjö exakt lika duktiga medaljhopp i samma discipliner. Fan, Kina och USA har väl lika många deltagare i OS som vi har befolkning. Och det är därför stort, jäkligt stort, om vi någon gång lyckas få fram någon som kniper en medalj vid ett större mästerskap. All heder åt dem. Men det är absolut inget vi kan ta för givet och förvänta oss, som media gillar att tuta i oss.

Puh, jag klarar mig...

...sånär som på en punkt i listan över mäns tio största modemissar som publiceras på aftonbladet.se idag. För jag kan faktiskt tänka mig att kränga på mig en fotbollströja (eller Lule Hockey-tröja med för den delen) vid passande tillfällen. Resterande missar på listan skulle jag dock ha lite svårare att beblanda mig med...

Doh!

Ja ja, det var ju inte så hemligt längre... Idag gick nämligen Håkan ut med höstens spelschema.

DJ på stort golv

Har just tackat ja till ett DJ-pass i stora nattklubben på Nöjesfabriken den 31 oktober. Blir premiären på ett så stort golv. Blir hur kul som helst, även om folket som är där den kvällen antagligen kommer vara där med anledning av den som kliver upp på scenen vid tolvsnåret. Vet dock inte om jag kan skriva vem det är eftersom jag inte vet om de har gått ut med det än. Avvaktar lite. Ska nog se till att det blir hyfsat drag innan och efter spelningen i alla fall...

Den här tjejen är det tyvärr inte. Stod lite taskigt till, men ljudet blev rätt ok.

Wet t-shirt

Eftersom jag bor i ett pensionärskollektiv (nästintill) med en exklusiv rullatorparkering i trapphuset precis utanför min dörr är det väl på sin plats att klaga lite på bolaget jag hyr av.
KBAB har haft två månader på sig att laga torkskåpet i min nya high tech-tvättstuga med ett ofantligt flashigt och digitalt bokningssystem. Jag börjar tröttna på att bära blöt tvätt hela vägen upp till lägenheten på första våningen. Har man riktig otur tvingas man ibland stå och vänta på hissen i flera minuter. Och till råga på allt har de fixat så att man måste pröjsa för varje maskin man tvättar. Det minsta man kan förvänta sig då är väl ändå torr tvätt? Grrr... Måste ta upp det på nästa stavgång eller syjunta med "gänget"...

Första mogna tomaterna på balkongen:Sommaråterblickar

Visst den är inte riktigt färdig än. Och jag tror fortfarande att sommaren -08 har en liten värmebölja till i rockärmen. Men mitt jobb just nu är att sammanfatta festivalsommaren till kommande nummer av Tryck. Eller i alla fall de tre jag besökt under den senaste månaden, resten får andra förmågor beta av. Blir dock lite halvsvårt att sålla bland alla intryck och musikupplevelser, men det ska väl gå.

Matlåda för första gången efter semestern. Känner att jag måste hålla igen på utgifterna ett tag nu. Har blivit lite mycket ett tag nu. Men det har det definitivt varit värt.

Way out best

Medierna varnade för hällregn och allmänt väderkaos under hela helgen. Det blev växlande molnighet, en hel del sol och två helt ok dagar vädermässigt. Musikmässigt var det toppen!
En Håkan på hemmaplan kunde inte ha bjudit på en mer euforisk spelning. Hans forna band Broder Daniel (med vilka han dock ej stod på scen med nu) med Mattias Bärjed på gitarr bjöd på en minst lika minnesvärd spelning, som för övrigt var den sista någonsin. Kelis sken ikapp med solen medan Lil Kim var ganska skrattretande (och därmed kul på sitt sätt). NERD tog upp halva Slottskogen på scen, uppmanade till publiksurfning och "mosh-pits" och var på skönt partyhumör. Franz Ferdinand var bra, men rätt tråkiga, och Grinderman kändes bara konstigt. Sahara var tajta men ganska trötta. Frida Hyvönen var smäktande, men skulle nog passat bättre på en mindre klubb.
Med risk för att få skit. Jag dissade merparten av Neils spelning till förmån för Lykke Li. Ett val jag inte ångrar en sekund (såg ju "den gamle" nere i Danmark). Lykke Li kunde inte ha avslutat festivalen på ett bättre sätt. Total lycka!

Här är lite bilder för den som är nyfiken på hur det såg ut:

Broder Daniel Franz Ferdinand Neil Young N.E.R.D.


Håkan                 Frida                     Kelis                     Lil Kim                 Lykke Li

Looptroop            Lite folk var det...             Här är en på en stubbe

Foto: Pål Johansson

On the road again

4.30 stod klockan på. 5.20 kom man ur sängen. 6.03 skulle tåget mot Götet gå. Okristligt tidigt för en som har kämpat med att pallra sig upp i lagom tid till jobbet den första veckan efter semestern. Men vi hann, med hela 2 minuters marginal innan tåget rullade ut från perrongen. Nu väntar två dagars dans, dans, dans. Men först två timmars sömn, sömn, sömn...

Trött

Det spelar ingen roll hur mycket eller lite man dricker om man går ut mitt i jobbveckan. Man är nästan alltid ett trött vrak dagen efter. Inte så bakis, mest trött. Och inget kaffe hade vi på kontoret heller...puh!

Det var väl ganska hyfsat på Koriander (eller ska man säga "Kori" för att vara rätt?! ;P ) igår. Några bekanta ansikten, men förvånansvärt mycket folk man aldrig sett. Men det blir väl med alla hemvändare.

Ispremiär för Lule...

...slutade med en liten nätt förlust med ynka 11-4 mot dream teamet Icebreakers, med Foppa, Zäta, Öhlund & Co. Fyra gjorda är ändå en fjäder i hatten efter en sommar på de norrländska playorna. De elva insläppta kan man ju prata lite tystare om. Det tar ju ett tag att vänja sig vid den hala isen, speciellt för målvakterna...

Bärsnight

Lutar åt att det blir några bärs och en utgångssväng ikväll. Den första i Karlstad i sommar för övrigt. Koriander ligger väl bra till, föga förvånande... Hörde något om att det tydligen var sista Sommarplaza också, men det lockar inte så jättemycket om jag ska vara ärlig.

Emmas 25-årskalas

Just det, glömde visa ett litet smakprov på hur ofantligt kul vi hade på Rätö i helgen. ;D
 

Blött veckoslut

Det är visst fler som har haft dåliga erfarenheter av det trevliga bolaget Airtours...

Givetvis var jag bara tvungen att svänga förbi SMHI och kolla in helgens väder i Götet. Olyckskorpar hade kraxat att det skulle bli riktigt blött där nere lagom till helgen. Men en titt på sidan och man blev ju med ens mycket gladare. Va fan, det här ser väl inte så pjåkigt ut?! Visst lite moln, men inget ösregn (förutom fredag förmiddag, och det kan man ju ta). Men, men det kan ju svänga fort. Men just nu ser det bra ut...och blött lär det ju bli i vilket fall som helst.

What a mäss?

Ärligt talat, Persmässe marknad. Är inte det en företeelse som överlevt sig själv med typ 15-20 år? Handlarna tycker inte om det och det är väl rätt så tveksamt om folket gör det heller. Men det verkar i alla fall dra människor till stan, konstigt nog.

Och visst, det är en bra chans för butikerna att bli av med gamla grejer och kläder som legat på lagret och samlat damm under de senaste åren. Men är det så mycket till marknad egentligen?

Vardagslyx

Årets första kräftor (tyvärr ej egenfångade...) står på kvällens meny. Baguetterna med solros- och linfrön ligger på jäsning och får agera sidekick till de små röda djuren här nedan.

Mumma!

Tillbaka igen...

...på kontoret. Lite tragiskt är det. Jag ger det max en dag, sen kommer det kännas som man aldrig har varit ledig. Det är sjukt hur snabbt man brukar komma in i lunken igen.

Men, i och med att vår server inte riktigt är med i matchen idag och man inte kan gå igenom mailskörden, så får man roa sig med andra grejer. Som att kolla in spelschemat till WOW t.ex. Måste dock krypa till korset och erkänna att detta års upplaga av festivalen inte innehåller lika många personliga guldkorn som fjolåret. Visst ska det bli kul att många av banden och artisterna, men flertalet (i alla fall av de svenska) har man ju redan sett ett gäng gånger och känns av naturliga skäl inte lika intressanta som exempelvis Erykah, Kanye och Manu Chao ifjol.

Men det är klart, NERD, Franz Ferdinand, Neil Young, Sonic Youth, Yeasayer, Broder Daniel, Kelis, Håkan, Lykke Li, Frida Hyvönen, Lil Kim och José Gonzales m.fl. funkar ju alldeles ypperligt att fördriva en helg med...

Sista semesterkvällen

Har nyss kommit tillbaka från en toppenhelg på ön Rätö utanför Västervik på östkusten. Mysig 25-årsfest med en massa god mat, dryck och kul folk.

Annars njuter jag för fullt av de sista skälvande timmarna på denna sommars semester.... Lite tragiskt känns det. Skulle lätt kunnat vara ledig en månad till utan några som helst problem. Tror dock att detta kan bli en rätt lugn uppstartsvecka. Har en konstig tendens att alltid bli så, haha. Och på fredag väntar ju WOW...blir ganska så najs.
 

RSS 2.0