Kort & gott

Var svårare än jag trodde att hålla igång bloggandet under julhelgen.... Nedan ser ni några av anledningarna.

Här kommer i alla fall några små oansenliga kort från dagarna som gått:

Pepparkaksbygge är ett måste.


Kanske världens bästa tomte. Just då kändes lite tråkigt att man inte kunde stoltsera med ett eget skägg...


Systersonen Melkers nya krokodil, Leif.


Min egen julklapp till mig själv. Tack ska jag ha! Definitivt mest beroendeframkallande just nu....och under lång tid framöver.


Hann med ett DJ-pass på Drott och en humpar-/scenvakt-session på NF och Mustasch i mellandagarna också. Riktigt bra spelning och hyfsat mycket folk. (Stjärnorna visar när vi skulle passa oss för eld och fyrverkerier från scenen - ingen spelning med Ralf & Co utan pyroteknik...)

Och ja, jag fimpade Kroggalan igår. Stod hemma och strök en gigantisk tvätthög istället, spiknykter. Har aldrig haft roligare faktiskt....eller jo kanske.
Har dock hört att galan var precis som den alltid varit, d.v.s. Igge & Kerry Jörmar som konferencierer och "spektakulär" dansuppvisning med Dansstudion (vilka annars..?). Känns dock som en fjäder i hatten att inte vara med i eftersnacket detta år...

Julsång

Tänkte att man skulle börja fila lite på en julsång, med potential att bli en radio- & tv-plåga. En blivande internationell julklassiker helt enkelt. Borde ju inte vara så överjävligt svårt...

Man behöver ju bara skriva en för att trygga inkomsten under några år framöver. En ynka låt med lite bjällerklang och klyschigt jultjafs. Tror det får bli ett av nyårslöftena till nästa år...

God Jul på er!!!


Julen är påbörjad

Efter en grymt trevlig helg med Tryckfest (med en hel del dryck, kul folk och Rock Band) och födelsedagsfirande med flickvännen (mycket god middag och drinkar på Drott Bar....kan inte hålla mig borta från det stället även när inte jobbar) bar det igår upp till mor & far. Julen kan börja. Lite tråkigt att all snö smält bort, även här, men håller tummarna att det hinner komma några flingor inna jul i alla fall.

Ska bli riktigt skönt med ett par veckors välbehövlig ledighet nu känner jag. Ska försöka plita ned några fler inlägg än de senaste dagarna också...

Nu blir det knäckmakeri...

Tjo!

God Jul önskar KBAB

Hos många hyresvärdar är det kutym att ge en liten present till de boende, som ju kanske trots allt betalat överpriser för skabbiga lägenheter, väntat halvår på service och stått ut med skumma grannar etc. Vissa ger väskor, husgeråd, biobiljetter eller presentkort.

Mäktiga KBAB tycker att ovanstående är lite fisiga presenter så här i juletid och ger istället:


Voilá! En disktrasa!

Hur kunde de veta att just detta stod högst på min önskelista i år? Mycket märkligt.... Får hoppas att någon annan redan har hunnit köpa en likadan. Då blir det riktigt jobbigt...

Long time no see...

Tillbaks i Svedala efter tre intensiva dagar i den brittiska hufvudstaden. Vi hann med en del - men ändå inte... Svårt att hinna se och göra allt det man vill på så kort tid. Det mesta kretsade kring Oxford Street, men vi hann dock med avstickare till Camden, Piccadilly, Harrods, London Aquarium och en ekorrmatarsväng i Hyde Park. Turistiskt så att det förslår, jag vet, men kul ändå.

Primark var ett grymt bra tips, kände inte till det stället innan. Det var bara att knäppa upp jackan, bege sig in i den tryckande värmen bland de tusentals andra besökarna och börja botanisera bland de tokigt billiga kläderna. Hittade en hel del av kidsens julklappar här och även några till mig själv. Känns helt ok att köpa riktigt schyssta skjortor och tröjor för 50-60 pix/st.

I Camden hade jag velat spendera mycket mer tid. Tog bara en sväng upp dit under tisdagseftermiddagen och hann bara se en liten del av virrvarret av småbutiker. Känns som att man inte riktigt hann hitta guldkornen. Blev en kall på puben "The World's End" också...najs ställe. Tackar för det tipset.

Allting flöt på ovanligt smidigt under resan, med transporter, boende etc. Men lite dramatik blev det trots allt, konstigt vore ju annars. Vi tyckte nämligen att två timmar var lagom för incheckning, säkerhetskontroll och lite taxfreeshopping. Det var det inte visade det sig! Det var nämligen några till (läs: några tusen) som tänkt sig resa med Ryan Air just denna dag, och området runt incheckningen var minst sagt fullproppad med mer eller mindre stressade människor. Och när vi så äntligen kom fram till incheckningsdisken fick vi beskedet att vi var tvungna att checka in själva i en av automaterna. Väl där, lite mer stressade än innan, visade det sig att jag av någon anledning inte kunde få ett boarding-pass och att vi därför skulle kontakta personalen.
När vi hittat en av dessa hänvisades vi vidare till biljettförsäljningsdisken, med en om möjligt än mer gigantisk kö. En snabb koll på klockan visade att vi nu hade ynka 45 minuter innan planet skulle lyfta. Med lite hjälp kunde vi dock smita före i kön, få våra boarding-pass, checka in väskorna och ställa oss i nästa milslånga kö, den till säkerhetskontrollen. Vi hade nu en knapp halvtimme kvar.
När vi äntligen tragglat oss igenom, var det FEM(!) minuter innan planet skulle gå. Till saken hör att gaterna på Stansted ligger en bit bort från säkerhetskontrollen, närmare bestämt 12 minuter (enligt skyltarna). Så det var bara att börja röra på de småtrötta benen och tokspringa mot gaten (så gott det nu gick). Då hade man faktiskt så smått börjat bereda sig på det värsta... Men! När vi joggade fram till gaten såg vi till vår glädje att det fortfarande var kö och att vi som de sista personerna kunde stega in på planet... Ibland har man tur.

Ready to go!

Passet är framletat och väskan upptagen. Blir ju inte så överjävligt mycket grejer man behöver ha med när man bara är där så kort tid. Frågan är om man inte klarat sig med bara handbagage på en sån här tur. Men det lär väl bli en och annan julklapp, så en väska är nog inte fel trots allt....

Ser verkligen fram emot en riktigt dryg och mörk bilresa till Skavsta inatt också. Flyget går 07.30 imorgon, så det blir väl bara puttra iväg från K-d nån gång runt småtimmarna. En eftermiddags-/kvällslur är nog det enda rätta för orka med det....

Bloggtorka

Det har varit några dagars idé- och bloggtorka, kombinerat med tidningsutdelning vilket resulterat i få inlägg. Vet i ärlighetens namn inte vad jag ska skriva nu heller....

Jo, kanske förresten... Vi fick en grymt bra respons på tidningen "Jul i Arvika" från annonsörerna där. Väldigt kul att höra att det vi arbetat så hårt med uppskattas. Tjoho!

Kul

Jag var bara tvungen att lägga upp den här skruvade filmen om historiens mest omtalade franska skalle:


Mellanperiod

Sista tidningen är ivägskickad och har ännu inte dykt upp i Karlstad. Den kommer dock inom kort finnas här för alla er som inte kan vänta tills på fredag (alt. förhoppningsvis imorgon, om vi har tur).
Dessa mellanperioder kräver dock annan sysselsättning att just tidningsmakeri. Just nu har vi tagit oss an våra ställ, som ska få sig en uppfräschning. Ny färg och ett försök att limma fast löpsedelshållarna på ett bättre sätt. Två släta metallytor som ska fästas på varandra är dock inte det lättaste....

London-tips

Jag behöver alla era bästa tips på kul affärer (kläder, plattor, grejer), restauranger, krogar etc som man inte bör missa i London. Allt är av intresse. Har ju bara varit där en gång innan, och då blev det mest korvstoppning vad gäller sevärdheter och inte så mycket botanisering bland roliga affärer.
Har fått lite kul tips i Camden och Soho, så de områdena känns givna i nuläget. Men vill ha mer förslag på ställen man inte får missa under dessa intensiva dagar.

Panik

Upptäckte under gårdagen, till min fasa, att jag tappat plånboken under lördagskvällen. Första gången detta har hänt. Skyller allt på de nya brallorna med fickor i minsta laget.
Hursomhelst var det bara att vända upp och ned på lägenheten, ringa runt till folk och krogar som kanske hittat den, cykla runt och leta - allt utan resultat. Började fundera vilka kort som borde spärras, men avvaktade med detta innan jag visste om plånkan låg kvar på Koriander eller fanns hos polisen.

Började dagen med att ringa till hittegodsavdelningen. Blev gång på gång satt i långa telefonköer för att sedan kopplas bort. Fick reda på att Koriander inte hittat någon och var minuter ifrån att ringa runt och spärra korten när det plötsligt ringer. Det var från polisen, som sa att de hade mitt körkort, VISA-kort, MedMera-kort och resterande innehåll + medföljande plånbok och 40 kr i kontanter!!! Jag är evigt tacksam att det finns ärliga människor. Tack, tack, tack, tack, tack....

Ledig lördag

Känns lite overkligt att inte jobba idag, när man kört nästan samtliga lördagar under hela hösten. Blir första utgångskvällen på länge med andra ord, om man bortser från Jack & Jones-kalaset och diverse after workar...och det gör man ju. Lutar nog åt en sväng till gamla hederliga och tillförlitliga Koriander. Varför bryta mönstret?!

Nu är den iväg!

...flygandes genom cyberrymden på väg mot Estland, årets sista nummer av Tryck. Känns som vartannat av mina inlägg handlar om att vi precis skickat iväg tidningen. Uppfinnelserikedomen och kreativiteten är allt som oftast rätt körd i botten under de här perioderna.
Lite läskigt vad fort en månad går förresten.... Det gör inte så mycket om kommande tre månader kan flyta på i samma takt, så det kan bli lite vår. Är redan trött på mörker och slask.

Gör mitt sista pass på Drott på några veckor ikväll. Blir några helger med födelsedagsfirande, Tryck-fest och mys fram till jul. Det lutar åt att det blir comeback i DJ-båset den 27 december. Blir rätt skönt med några jobbfria helger nu när det är fullt upp med andra grejer.

Fan!

Det sket sig...trots en heroisk vändning från 0-2 till 3-2. Det är märkligt att vi aldrig kan ha marginalerna på vår sida när vi möter Färjestad borta. Några onödiga utvisningar sänkte oss den här gången (..också).

Men det är bara att repa mod och köra vidare. Vi kan väl gissa att det lutar åt elva raka utan förlust igen. Eller tills vi möter FBK borta igen, dvs i slutet av januari...

Nu ska jag avsluta kvällen med att korrläsa tidningen... Tjoho!

FBK Idol?!

Dagens mål är att hinna med de sista texterna + korrläsning av hela tidningen tills kl. 18.00, då det ju bär av ut mot LLA. Borde nog inte bli några problem, även om det kommer bli några hektiska timmar. Men vad gör man inte för att få se Luleå spöa Färjestad...

Hade hört det ryktas om att det skulle vara audition för något som kallades "FBK Idol" på matchen ikväll. Såg reklamen själv på fyran igår. Haha, se själva här... Jag blir mest nyfiken på syftet. Är det att spela in en ny "Vargatjut" (eller vad den där supporterplattan heter) eller att sjunga i omklädningsrummet i paus? Och framförallt, vilka som sitter i juryn? Jag gissar på Loob, Glennert och Clas Ericsson...

Volcom ears

Börjar alltid ana lite oråd och bli lite misstänksam när en artist eller grupp hyllas av exakt alla. Undantagslöst. Eftersom smaken är som baken så brukar det ju alltid finnas folk som stör sig och ogillar musiken. Hur creddig och rätt artisten/gruppen än är.
Själv känner jag så för exempelvis Kent, som jag nog aldrig riktigt kommer ta till mitt hjärta. Tro mig, jag har försökt. Visst, de är duktiga musiker och många av låtarna sätter sig. Men det är ändå något som gnager när man hör den gruppen. Kan inte riktigt sätta fingret på vad det är. Kan vara Jocke Bergs irriterande röst och pårökta texter. För ärligt talat, hur många kan med handen på hjärtat säga att de förstår många av texterna och att de kan relatera till dem? Kan vara något fatalt jag missat, jag vet inte...

En grupp som just nu inte får motta annat än hyllningar är Volbeat. Finns det någon som inte gillar den gruppen eller kan säga att de läst något negativt om dem? Jag har det inte i alla fall, och kan inget annat än att stämma upp i hyllningskören. "Guitar Gangsters & Cadillac Blood" har en given plats på min lista över årets bästa plattor.
Men vad är det då som gör att deras musik tilltalar en så stor målgrupp, som innehåller alltifrån inbitna och kräsna hårdrockare till medel-svennar? Jäkligt intressant är det hursomhelst...

Konstigt

Konstig bugg på blogg.se. Jag kan inte se vilka som kommenterat Get-inlägget och därmed inte svara dessa. Jag kan däremot läsa dem om jag loggar in... Så jag svarar här istället:

Gunnar: Självklart kommer vi på matchen imorgon! Visste inte att det fanns en Norge-sektion av Lulefans....men det är väl så att bra lag har anhängare överallt. ;) Vi ska försöka få med oss några kul banderoller/affischer också....hehe.
Mary: Haha, jag trodde att du blivit inspirerad av Trycks julhälsning... ;P

Elfte raka!

...matchen utan förlust för Luleå (nytt klubbrekord). Frölunda blev som väntat en munsbit (2-1 och 18-33 i skott) och nu väntar 12:e raka på torsdag, då vi tar oss an Färjestad i LLA.
Borde bli lätt som en plätt....

Falafelbandy

Tyngsta innebandyträningen hittills. Att klämma en falafelrulle en halvtimme innan var nog inte det smartaste jag gjort. Till råga på allt var den inte speciellt god heller.
Det blir dock allt bättre spel, vilket är jäkligt kul. Men med konditionen finns det fortfarande en hel del att jobba med....

Djuriskt kul



Den här förmågan kan ju inte vara så väldigt praktisk i det vilda...

Kul sajt

Det känns som att den här sajten kommer användas en hel del i jul.

Här kommer en liten för-julhälsning från oss på Tryck.


Bokat!

Det blir julhandling i London i år. Resa till den brittiska huvudstaden är bokad och den 15-17 december kommer man flanera på Oxford Street, Camden, Notting Hill, Soho och Harrods.



Här kommer man slagga några timmar. Ligger vid Hyde Park, nära en tunnelbanestation, och verkar rätt najs.


RSS 2.0