En dag i gröngräset

Det blev en heldag i Wennbergsparken idag. Solbrännan börjar sitta där den ska nu. Men som den badsucker man är, är det lite surt att det inte är varmt nog i vattnet än. Håller vädret i sig tror jag dock att det kan bli ett dopp inom kort ändå...

Bra spelning trots tråkigt lite folk. Kul att se artister som bjuder till trots att de bara spelar för en halvfull lokal. Det var tydligen deras turnéavslutning också, så det var ju lite synd att det inte dök upp mer folk. Men det känns man varit med om det tidigare i den här stan...
image100

Folköl i solen

Äntligen är den ivägskickad, tidningen. Nu hägrar några kalla folköl nere vid älven. Är nog de mest välförtjänta bärsen på hur länge som helst. Mmmm...sunkigt och somrigt på samma gång!

Olagligt bra väder

Det borde vara lagstiftat mot att jobba såna här dagar. Istället för att ligga på en filt nere vid någon strand, bättra på brännan, dricka någon kylväskkall folkis, lyssna på lite reggae (och då menar jag riktig reggae typ UB40, Ace of Base, Inner Circle, Markoolio..haha) så tvingas man sitta inne hela dagarna.

Men, nu är det ju inte många timmar kvar till helg! Ikväll blir det fest i Timo på fabriken...

Här kommer lite uppladdningmusik.

Slutkläm

Nu börjar man se slutet på Tryck # 5 2008. Ledaren och lite småtjafs ligger i pipelinen. Är så grymt svårt att vara kreativ och fyndig med tidspress bara. Hursomhelst ser det ut att bli ett bra nummer. Igen. Börjar bli tjatigt det här... ;)

Här är den, låten jag drömde om:

Zigenarliv

Dagen så här långt:
  1. Jag vaknade med Håkans "Zigenarliv Dreamin" i skallen. Var tvungen att lufsa till stereon (jo, jag har faktiskt kvar en sån apparat, hur uråldrigt det än kan låta) och sätta i skivan (jo, jag är en av de få som fortfarande köper skivor). Humöret var på topp.
  2. Ramlade dansande in i duschen och vidare till garderoben, där jag drog fram min nyinköpta pickadoll och började flasha lite. Kändes bra.
  3. Åt honungsyoghurt med banan och müsli.
  4. Skrattade mig själv till jobbet.
Visst låter det som en hyfsad start på vilken dag som helst?!


Lååång dag

Puh, en lång arbetsdag är till ända. Äntligen! Hyfsat hungrig är man.

Mycket fotboll just nu. Och givetvis kör vi en EM-special i tidningen också. Konstigt vore ju annars. Blir mycket detektivarbete för en sån text dock.

Nu blir det mat!

Tjo!

Monsterfisk och fotbollstorsk

Vilket monster! Först fick han en laxjäkel på 17,4 kg (bara det är grymt imponerande), och sen klämmer han in en 21,1-kilos bara några veckor senare. Visste inte ens att de blev så stora.

Själv kan man bara stoltsera med några gäddor och gösar på ett par ynka kilo. Inte så mycket att hänga i granen, men jag räknar kallt med att storfångsten kommer i sommar.

Fotbollsträningen igår var en dundersuccé. Gassande sol, nyklippt matta och tre(!) glada spelare på planen. Nä, vi blev inte fler tyvärr. Blev lite svårt att spela två-mål, men straffträning och två mot en var rätt kul det med. Slår tråkig gymträning alla dagar i veckan i alla fall. Vet inte om jag någonsin kommer tycka att det är kul att gå in i en svettig gymlokal och lyfta skrot eller ställa sig på ett rullband. Jag har försökt länge, men kommer aldrig över den där spärren att det fortfarande är fruktansvärt tråkigt och oinspirerande. Enda positiva är ju att man trots allt känner sig rätt så bra i kroppen efteråt. Men varför ska det vara så jävla tråkigt?

Nu börjar den...

...uppladdningen inför fotbolls-EM. Säsongens första fotbolls-session kommer att äga rum på planen bakom gamla Vårdgymnasiet ikväll kl. 19.00. Och intresset är av förståeliga skäl mycket stort. Tidningar, radio och TV kommer att finnas på plats när 4-6 mer eller mindre otränade personer kommer att göra upp om de åtråvärda platserna i startelvan.
Eller ja, alla som kommer dit är garanterade en plats på plan. Precis så länge man orkar också. Vi är emot gallring i ett för tidigt skede av säsongen.

Hursomhelst ska det bli så jäkla skönt att springa efter den där lilla bollrackar'n igen.
image98

Syrebrist

Presstoppsvecka, strålande sol och sommarvärme och syrebrist på kontoret. Kan det bli bättre?! Jag tror faktiskt att det kan det, men det är väl bara att bita ihop.

En dryg månad kvar till semestern nu. Någon som har något bra tips på resmål? Är lite inne på Kroatien, men det verkar bli svårt nu när det är så jäkla poppis... Blir väl någon sista-minuten-resa till Grekland till slut i alla fall.

Magmatch

Första träningspasset på riktigt länge ikväll. Var säkert ett par-tre månader sen nu.... Ja vet, illa som fanken. Och det märktes tyvärr på vågen. Men nu ska den bort, den där lilla mesiga pösmagen som kommit smygande. Eller ja, den ska få en rejäl match i alla fall.

Landskampen tidigare gav inte så väldigt mycket mersmak...Men det vore ju kul om vi nån gång kunde gå in i ett EM- eller VM-slutspel utan att den svenska pressen tror att vi ska vinna guld bara genom att ställa in skorna.

230 kg bläckfisk

Det skulle kunna vara en svensk buskisgrupp med töntiga texter och prutthumor. Men det är det inte. Nej, fiskare nere i Australien lyckades för nån dag sedan fånga denna monsterbläckfisk. Vilket i och för sig inte borde varit en alltför svår match eftersom den redan var död...

Och plötsligt blev jag väldigt sugen på friterad kalamari med vitlök och lite pressad citron...mmmm!

Morsans dag

Ni har väl inte missat att fira mamsen idag? Själv har man tillbringat dagen ute på vischan hos päronen och haft en riktigt najs dag i solen.

Och vad säger man om gårdagens ESC, som jag av någon outgrundlig anledning såg hela av? Är ju ganska ironiskt att det land som lägger störst vikt vid, analyserar och haussar upp tävlingen mest alltid kommer bland de sista. Tycker Sverige gjorde sig förtjänt av den platsen. Folk i Europa har ju visat gång på gång atrt de inte gillar vår trötta schlagermusik. Inte ens Norge, Danmark och Finland gillar ju skiten.
Folk verkar ju hellre vilja ha plojlåtar eller grannländernas taffliga produktioner på usel engelska. Nej, lägg ner skiten eller satsa enbart på den svenska melodifestivalen, där schlagerälskarna kan frossa i världens bästa musik....urk!

Men Sebastian Tellier var i alla fall kvällens behållning, med tävlingens utan tvekan bästa låt.

Här kommer lite "riktig" musik tillägnad mamma:

Lyckad fest

Det blev en lyckat sexårskalas på Koriander igår. Vi misstog oss dock på att tro att folk skulle börja trilla in redan kl 18 när vi drog igång. För fint väder är ju = grillning och hemmafest. Men folket kom allt till slut och det blev en riktigt kul kväll.
Tackade i ett svagt ögonblick ja till att vara med på en intervju till SJs nya reklamkampanj också. Blev ett litet inslag som kommer visas på deras kampanjsajt framöver.... Kan ju bara hoppas att det inte blir alltför jävla pinsamt.

Nu måste jag försöka masa mig ut i solen....

Välkomna på fest!

Visst känns det som att en liten fest inte vore helt fel ikväll? Visst känns det som du helst av allt skulle vilja partaja med Värmlands bästa (och största) nöjestidning?

Jag tänkte väl det! Från kl. 18.00 idag kommer vi därför att finnas på Koriander i Karlstad, bjussa på lite käk och dryck, spela lite plattor och förhoppningsvis bidra till en riktigt skön kväll. Kom förbi du med vettja!

Inte ens lite "fricky-fricky" hade hjälpt denna!

Dagens engelskalektion hålls av denna lilla ryss vid namn Dima Bilan. Tydligen är låten producerad av Jim Beanz, som bl.a. har jobbat med Timbaland och Nelly Furtado. Men det är det nog slut med nu....

Fula bebisar?

Jag vet inte hur man tänker som förälder för jag har inga barn. Än. Vad jag vet. Men måste man tycka att ALLA bebisar är gulliga?!

Visst, 9 av 10 är jättegulliga där de ligger inbylsade med överdimensionerade kläder, täcken, mössor och gosedjur. Men inte alla. Vissa ser mer roliga och konstiga ut än bebissöta. Vissa ser ut som väldigt, väldigt gamla men små människor. Små miniatyrpensionärer med taskig hårväxt och talsvårigheter. Hu!

Ser föräldrarna till dessa små varelser att deras barn faktiskt mer liknar gammelmormor än de andra barnen i gruppträffarna? Självklart är det väl så att man älskar sitt barn oavsett hur det ser ut, det fattar ju jag också, men jag tycker ändå det är en liten intressant tanke.... Typ, finns det några föräldrar som sagt att: "fan, tycker du inte att han ser lite knepig ut?" Skulle vara roligt att veta, eller är det något man vägrar att erkänna att man tycker?
image97

Hyllning till Glenn

Köttfastan är bruten! Några kycklingbitar från Amigos (f.d. Systrars) lunchbuffé blev för svåra att motstå. Eller egentligen inte. Det blev mest bara att de slank med av gammal vana. Så här i efterhand kan jag dock säga att spenatlasagnen hade klarat sig alldeles ypperligt på egen hand.

Igår var det Glenn-kväll. Varje kväll då det vankas stormatch i fotboll tillägnas nämligen kontorets husgud Glenn Strömberg. Och efter vår träff med Mr Fotboll himself på Ica Maxi strax innan jul, då hans kokbok inhandlades, kände vi det som vår skyldighet att hylla denne ikon. Inför varje stormatch lagar nämligen en av oss en valfri rätt ur nyss nämnda (signerade!) kokbok. Jättenördigt och lite gay, men jäkligt kul!

Hjälp, en mus!

Det har legat och gnagt länge, men visst är det dags för lite Eek-a-Mouse nu?! Jo, jag tänkte väl det.

Här är en rackarrökare, inspelad livs levande och direkt:

Nya lunchmoderater

Blev påhoppad av en tant från de "nya" moderaterna när man satt på V:a Torggatan och glassade i solen på lunchen. Hon hade minsann åkt "ända från Stockholm" ("en resa på tre timmar") för att höra vad vi i Karlstad tycker om alliansens första 1,5 år vid makten. Det var första gången hon var här, kanske första gången hon var utanför den kungliga hufvudstaden också, vad vet jag. Det blev dock inte så mycket till undersökning, eftersom hon pratade mest hela tiden. Med en fruktansvärt oinspirerande stämma bör tilläggas. Somnade till där i solgasset. När jag vaknade pratade hon om att de nu hade ghetton i Stockholm.

Hmmm, vad kan det bero på tänkte jag. Kan det vara för att vi bor i ett rasistiskt land som vägrar att släppa in välutbildade nysvenskar (eller läs: alla som heter något konstigt och inte ser ut som oss) på arbetsmarknaden?! Kan kanske ligga något i det...

Winnerbäck bokad

Har precis ordnat ackreditering till sommarens enda (ja, nästan) konsert i Värmland värd namnet, om man bortser från Arvikafestivalen. Och det gör man ju!

Lars Winnerbäck & Co kommer till Ransäter den 18 juli. Men det är faktiskt "& Co" som är mest intressant. Med sig har den käre LinköpingsLars inga mindre än Maia Hirasawa, Miss Li, Emil Jensen och Cissi, Nour & Maud.

För att ni ska förstå vad jag menar, och få en bra start på denna soliga onsdag så kommer här en riktig sköning...

Va fan, Karlstad Kommun!

Läste just denna artikel på vf.se. Blir man förvånad? Nej, tyvärr inte ett skit.

Det jag tycker är konstigt är att kommunen inte är ärliga och säger som det är direkt: Att de inte vill ha någon bandy i Karlstad! För det är ju ganska självklart att det är detta de vill. En hall behövs för att ungdomar och elitspelare ska kunna utöva sin sport nu när vintrarna blir allt sämre. Det är också ett måste för att bandyn ska kunna överleva, locka fler utövare, besökare och sponsorer och dessutom förlänga säsongen. Vilket många andra orter redan insett.

Sedan är det lite som att spotta bandyn i ansiktet genom att på kort tid slå upp och baka in Tingvalla Isstadion i alltifrån innebandy-, skate- och curlighall(!). Ärligt talat, jag kan vara ute och cykla, men inte fan är det väl fler som skejtar och spelar curling än de som spelar bandy?!

Men enligt Karlstad Kommun finns det bara plats för EN SPORT och, framförallt, ETT LAG i den här staden. Färjestads BK ska, i alla lägen, komma i första rummet, särbehandlas och ges fördelar. Visst, laget gör mycket för Karlstad, men det måste ju finnas plats för andra sporter i en stad av Karlstads storlek också. Men ett lag som dominerat sin sport under ett helt årtionde och tagit tio(!) raka SM-guld är tydligen inget att prioritera i Karlstad. Tråkigt tycker jag.

Har någon Halebop?

Eller Tango? Eller DJuice? Eller Parlino? Känner ni någon som ringer med dessa operatörer? De lägger ut miljoner och åter miljoner på marknadsföring, men man hör aldrig någon som har dessa abonnemang. Har folk synat bluffen, eller knallar det runt en massa ljusskygga personer som fallit för reklamen och ringer tokbilligt till varandra men dyrt till alla andra?!
För deras reklam är ju verkligen superbra och man får ju verkligen lägga band på sig för att inte byta abonnemang på stört. Man blir ju så enormt sugen varje gång...
Hmm, en klurig gåta att lösa...

En köttlös vecka

Sådär, en vecka utan kött var inte svårare än så.... Känns dumt att avsluta nu, speciellt som man inte känner något direkt sug efter kött och korv just nu. Fisk och skaldjur har det blivit ett par gånger, så så jäkla imponerande är det ju inte. Men det känns ändå gött, även om hamburgersuget säkert kommer göra sig påmint inom en snar framtid....
image96
Lockar ingenting..... Men jävlar vad hungrig jag blev...måste äta.

Vilken avzlutning!

Znyggare avzlutning får man leta efter! Han kunde lika gärna ha avzlutat zäzongen på bänken eller mållöz. Nej nej, han går in och avgör matchen och zkjuter på egen hand hem guldet till Milano och Inter. Hur ztort zom helzt! Vilken lirare!

Förhoppningarna att det kan bli ett riktigt roligt EM trots allt växer sig allt starkare. Ett drömscenario vore ju att få se Zlatan tillsammans med Elmander på topp, med Henke som en släpande forward och länk mellan mittfältet och anfallarna. Men det kommer nog antagligen bara stanna vid en önskedröm tyvärr...

Äckelkänselmusik

Det finns vissa låtar som man bara inte klarar av. Det kan börja med nån konstig hatkärlek för att övergå till någon typ av avsky. Låten i sig kan vara helt ok, men det är något i den man stör sig på. Det vanligaste är att det är texten, rösten eller helt enkelt artisten i sig som man irriterar sig på. Kent och Lasse Lind är akter som undantagslöst lockar fram dessa "äckelkänslor". Jag vet inte varför, det bara blir så.

En sådan låt just nu är Markus Krunegårds "Jag är en vampyr", som av nån konstig anledning har en tendens att tajmas in till tiden när man ska gå upp eller äta frukost. Markus är säkert en hyvens kille, och jag har ju hört att resten av hans skiva ska vara kanon, men just denna låt klarar jag inte av. Urrrk!

Ommöblering

Det blev en ommöblering av lägenheten istället för en balkongpimpning. Sätter nog tänderna i balkongen i morgon. Det var ju inte direkt så att man blev jätteinspirerad av att ge sig ut i hällregnet direkt.

Såg min första match i hockey-VM igår. Jo, faktiskt. Blev ju rätt spännande till slut. Men ishockey i maj känns fortfarande inte som det hetaste man kan titta på...

Pimp my balkong

Det blir helgens uppgift. Känns som en överkomlig och välbehövlig utmaning. Har dock inte kommit på något tema än. Funderade lite på west coast & gangster, flöt över till indiskt & orientaliskt och vidare till helsvenskt & råklyschigt. Svårt det där. Japanskt & feng shui är ju ruskigt hett.... Kanske norskt är det nästa stora? Får nog bli en improviserad Weeken Stylee med en liten skön twist.

Men jag kan tydligen göra det om jag bara lägger manken till säger Ice Cube just nu genom högtalarna, så det låter ju tryggt. Kan vara ett tecken. Kanske ska köra på gangstertemat trots allt.
image95

Coolheten personifierad

Tänkte börja dagen med en skön bild på världens skönaste tjej (Erykah Badu) som jag tog i Slottskogen ifjol.
Håll tillgodo!
Erykah
Pick your afro daddy!
image94

Risottokväll

Det blev svamprisotto med lök och svarta bönor ikväll. Hade ingen parmesan tyvärr, så jag fick köra en svensk variant med "vanlig" ost. Men det blev bra. Den vegetariska resan närmar sig det femte dygnet.
Lägesrapport: Känner mig faktiskt lite piggare, men det kan ju i och för sig vara vårsommarens förtjänst.

Har lite dåligt samvete att man inte gick och stöttade Carlstad United, som hade storfrämmande ikväll i Svenska Cupen. Allsvenska Malmö FF stod för motståndet och Carlstad gjorde tydligen en bra match, vad det verkar men fick se sig slagna med 0-2. Lite tråkigt, men ett fall framåt för fotbollen i Karlstad i alla fall.

Visst är det skönt med undersökningar?

Det görs verkligen undersökningar om precis allt. Är det inte vilka maträtter, tandkrämer, hudvårdsprodukter och frukter som ger eller skyddar mot cancer så är det definitivt hur du ligger på rätt sätt, med rätt person eller hur länge det optimala sexet är.
För visst är det skönt att kunna förlita sig på att man är "normal" baserat på vad 250 blekfeta britter svarat på i en undersökning gjord av tidningen The Sun?! För säger dessa undersökningar att utbildade tjejer har sämre sex, att det optimala ligget är 3,5 minuter eller att tjejer föredrar killar med ballefjongar över 15 cm så är det väl så? Eller?!

Kaffe-kaffetåren den är bra!

Mmm, dagens första kopp kaffe. Sedan man slutade snusa blir kopparna java än mer värda. Speciellt den första.

Även om vi fimpat "riktigt" kaffe och istället kör helhjärtat på den frystorkade pulvervarianten på kontoret så är den här stunden på dagen ändå något speciellt. Att den sedan hade varit ännu godare med en liten prilla under läppen kan man dock inte komma ifrån eller sticka under stol med. Men det är väl bara att härda ut antar jag. Om ett par år kanske snussuget är borta.

Jag går in på den fjärde vegetariska dygnet nu. Känns väldigt bra. Fuck meat, säger jag och strajkar en egenhändigt komponerad straight edge-pose.
image93

Vi vill ha ål, ål, ål...

Nu får vi verkligen hoppas att Henke inte glömmer fisken i sommar...

Roskilde strör lite socker på oss

När man trodde att programmet nästan var spikat dunkar Roskilde in ytterligare några sevärda akter. Cocorosie, Solomon Burke, Lupe Fiasco och Bullet For My Valentine är dagens nytillskott. Kan dock inte påstå att jag är något stort fan av de sistnämnda, men det är väl säkert skojigt för emokidsen.

Vilket påminner mig om att jag måste kolla över campingutrustningen. Är väl ingen vågad gissning att den kan vara lite trött (och inte helt fräsch) efter fjolårets behandling....
image90
Kändes lockande...
image92
Oj, det regnar inte...

Någon som vet?

Eller som hört den låten? Hela kvällen har nämligen gått åt till att leta efter en jävla låt som samplat Europes "The Final Countdown" och var aktuell omkring 10-15 år sedan. Inte hela (tror jag) utan bara det första riffet. Sedan svävar det iväg. Tror det var nån jäkla dance-låt, eller nån sån skit. Det är

Och grejen eller anledningen till att jag letar efter den är inte att jag tycker att den är speciellt bra, utan mer att den gnagt mig under flera år + att det verkar som att ingen annan har hört den. Är ni med?
Gaaah, hjälp!!!

Här kommer en betydligt bättre låt.

Han är tillbaka....igen!

Han har visat att, för honom, är aldrig ett nej alltid ett nej. Och ett definitivt nej var tydligen inte heller definitivt. Han rör till begreppen, den käre Henke Larsson som nu tackat ja till landslaget. Igen!

Men jag är övertygad om att det är bra för det svenska landslaget, med alla skadeproblem. Annars så innehåll väl inte truppen några större överraskningar. Men frågan är om man trots allt kan börja hoppas på ett rätt kul EM i alla fall?!

Festplanering

Lunchen gick åt till att planera Trycks sexårsfest på Koriander fredagen den 23 maj. Allt verkar vara på banan. Det blir vi själva som kommer stå bakom skivspelarna och bjuda på lite sköna toner under kvällen.

SÅ, inga modevisningar eller dansshower - bara en skön fest med riktigt bra musik!
image89
En eller flera av de här killarna kommer antagligen att bjuda på fina toner.

Salt i sol

Om det är någon som är lite osäker på hur solglasmodet såg ut ifjol så kommer här en liten återblick.

image88

Kött- & korvdiss!

Fan vad jobbigt! Nu kan man inte lägga in bilder från min jobb-mac igen. Det verkar vara ett lotteri när det funkar eller inte. Tråkigt eftersom ni nu gick miste om en riktigt rolig liten bild som definitivt skulle kickstartat den här dagen...grrr!

Gårdagens kvällspaj blev "perfa" (vart tog det uttrycket vägen och finns det någon som använder sig av det idag? Har aldrig varit någon favorit för mig, men kändes helt rätt nu). 
Tänkte om man skulle ta sig en vegetarisk period nu. Eller i alla fall dissa kött och korv ett tag. Känner att jag måste ge den begynnande göbbmagen en ärlig match innan den sticker iväg också. Hittills har jag varit köttfri i 1,5 dygn. 

Apropå det. Är det något jag kan störa mig på i den här stan (det finns mycket iof) så är det att det är så svårt att få tag på bra färsk fisk. Visst, feskhandlarn står på torget två gånger i veckan (oooh...) och har man tur lyckas man pricka in nåt kul på city-Konsum. Och har man inte tillgång till bil får man ofta nöja sig med tråkiga frysblock. Inte så jäkla rockigt!


I like paj

Det blev middag idag också till slut. Fuck att man inte ska äta middag efter kl 21.00.

Kände mig lite pajkreativ och slängde ihop den här lilla skapelsen. Broccoli, purjolök, soltorkade tomater och ost fick agera fyllningen denna gång. Återstår att se hur den smakar....kan vara en vinnare faktiskt.
image87
Vete fan om den ser så smaskig ut på bilden...men skenet brukar ju bedra!

Titta han snackar!

Det här klippet har förgyllt många sega eftermiddagar på kontoret det senaste året.

Chatta med kines!

Alla som drömt om att få chatta med en kinesisk familj har chansen att göra detta om 20 minuter på aftonbladet.se. Familjen Wang sitter då redo på andra sidan jordklotet för att svara på lunchlediga svenskars spännande frågor om hur det egentligen är i det stora landet i öst.

Det har löst sig med Roskilde också. Gamle barndomskompisen Niklas kom till undsättning och hakar på. Nu är det bara att boka in tåget och pipa iväg. 

Och du, missa nu inte kineschatten!
image85

Tröttfull

Fest hos Värmlands mest besökta privatbloggare med familj stod på menyn i lördags. Kul som fanken, även om undertecknad antagligen skulle övergått till alkoholfri dryck efter halva kvällen. En full bag-in-box och bjudwhisky är ingen bra kombination. Lägg därtill några veckors hårt jobb och resultatet blir ganska uppenbart. Förenklat skulle man kunna säga att jag blev en aning trött där framåt tolv. Men vad gör man inte för att underhålla folk?!

Gårdagen avnjöts med familjen uppe hos päronen på landet. Lugnt, skönt och soligt.


Harrys?!

Det blir lite tjatigt, men jäklar vilken dag! Igen. Känns overkligt med så här många soliga dagar i rad....

DJ-möte, bärs och Harrys var gårdagens begivenheter. Harrys var en upplevelse i sig... Konstigt hur kul det kan vara att titta på folk ibland. Speciellt där. Lite kul är det också att gå på ett ställe där man knappt känner eller känner igen en enda kotte. Nu blir det hemmafest i grannkommunen.

Trevlig älg!

Varning för discomusik!

Senaste nytt: Det nya påfundet discomusik tar död på våra kära svenska dansband. 
Passa er jäkligt noga för denna typ av musik!

Jag vill inte!

Man vill inte gärna gå in när det är så här. En kvart i solgasset på lunchrasten är förrädiskt. Varenda cell i kroppen skriker att de helst av allt skulle vilja växa fast i parkbänken. Det skulle inte göra något alls, tycker dom.
Så det är med tunga steg man tvingades lämna sol och blå himmel i sticket och bege sig in i ett potthett kontor igen. Men man kan i alla fall skymta några förskrämda solstrålar som lyckats leta sig in på vår lilla innergård och genom vårt öppna fönster....

Fulaste jycken

På metro.se kan man idag rösta på den absolut fulaste hunden. Kolla in det. Riktigt kul varelser faktiskt. Av någon konstig anledning är det bara nakenhundar på bilderna... Vill ha en sån.

image86


Ny inriktning?

Jag funderar på att ändra inriktningen på min blogg till att enbart skriva om vad jag har på mig varje dag. Visst skulle det vara jättespännande att läsa om?! Har tittat runt lite och det har visat sig att det verkar vara det absolut häftigaste och intressantaste man kan skriva om. Folk verkar ju vara ofantligt nyfikna på vad andra personer har på kroppen under olika dagar i veckan. 

Har ju en ganska imponerande samling t-shirtar som säkert skulle göra sig alldeles ypperligt i detta forum. Jag tror säkert att ni knappt kan bärga er innan ni får reda på vilken av dessa jag matchade med mina Cheap Monday-brallor och röda skor? För det är ju verkligen sånt som är kul att läsa om, analysera och diskutera, är det inte det?!

Barnsliga företag

Vad trött man kan bli på företag som beter sig som om de går på dagis. 

Vi gör ju, som jag redan skrivit om, en sommartidning på uppdrag av Föreningen Aktiva Arvika. En tidning som kommer skickas ut till 165.000 hushåll i Värmland och sydöstra Norge i slutet av maj. Rätt häftig satsning tycker vi och många av företagen i Arvika centrum. 
Det tycker dock inte tidningen Arvika Nyheter. Nej, de är sura och bittra att inte de fick göra denna tidning. 100 år (eller mer..?) av monopol i en ort är tydligen inte nog. Därför vägrar denna tidning (som föga förvånande är en del av NWT-koncernen) att skicka butikernas loggor till oss. Loggor som vi behöver för att göra dessa företags annonser, eftersom de valt att annonsera hos oss och inte Arvika Nyheter.

Jag trodde, naiv som jag varit, faktiskt inte att vuxna människor och företag betedde sig som små barn i sandlådan. Får inte jag leka med din hink så får minsann inte du låna min spade...

Tack & hej Ljungberg!

West Ham har tröttnat på att ha Fredrik "Har-jag-varit-skadefri-det-senaste-årtiondet?" Ljungberg i laget. Han har därför fått följande erbjudande: Försvinn härifrån och inkassera 35 friska miljoner rätt i näven. Bara vi slipper se dig något mer. Typ.
Eftersom han har tre år kvar på kontraktet kan han dock välja att stanna där han är (d.v.s. i sjuksängen eller på avbytarbänken) och se hur den nätta summan 138 miljoner lägger sig tillrätta på kontot. Knivigt beslut han står inför, den käre kalsongkungen. 

Vardagsunderhållning

Vad intressant folk tycker det är när det händer saker som är lite antivardagliga. Och det sjuka är att folk blir som förstenade, och bara står och glor. Det är rätt fascinerande vad spännande det kan vara när någon ramlar, höjer rösten, dansar eller varför inte bråkar.
Det sistnämnda var det tydligen några som gjorde på andra sidan älven på vägen hem. Och vad stod längs Älvgatan om inte en prydlig folksamling på en rad och tittade med ögon stora som tårtbottnar. Vardagsunderhållning när den är som bäst tänkte den glass- och korvmumsande folkmassan.

Men allt sånt här måste ju bero på att folk har ett sånt uppdämt behov efter att nåt kul ska hända. Det händer helt enkelt för lite annorlunda och kul saker på dagarna. Folk är genomuttråkade helt enkelt. Just därför blir någons gräl eller bråk roligaste saken som hänt på länge. För att inte tala om vilket samtalsämne de har att triumfera med på morgondagens fikarast...

Sommaren på Bryggan är räddad!

Det blir en sommar på Olssons Brygga i Arvika, trots den anlagda mordbranden för någon månad sedan. Jäkligt skoj för bröderna och stadens befolkning (och resten av Värmland också för den delen). 
Bryggan kan i år presentera ett artistline-up som knäpper alla andra värmländska nattklubbar och krogar på näsan. Detta, kombinerat med grymt god mat, gör stället till ett givet utflyktsmål i sommar. 
Forza Olssons!

Urbangare

Sevärdheter i Arvika står på menyn denna förmiddag. Vi är inne på slutklämmen på vår tidning "Sommar i Arvika" och de sista texterna måste bli klara inom kort. 

Resesällskapet till Roskilde bangade ur i vanlig ordning igår. Det har hänt förr, så det kom inte direkt som en chock. Krocken med Bruce-spelningen blev för svår och festivalen var den som fick stryka på foten. Naturligtvis. 
Så nu är det bara att börja lägga ut nya krokar efter nån som vill haka på till den roligaste festivalen. Gratis. Kan bli knivigt...

Det går bra nu!

För allas humorälskling Björn Gustafsson. Framgångssagan det senaste halvåret har lett till att han idag kan casha in upp till 50-70 lax per kväll. Inte så illa pinkat för en 22-åring som var nästintill totalt okänd för ett år sedan.

Själv siktar jag på att göra en liknande raketkarriär det kommande året. Har dock inte riktigt bestämt vilken av mina talanger jag ska fokusera på...
image84
Om jag kommer in?! Jag kommer knappt ut...

Dagens lista!

Topp fem sommarlåtar som definitivt får en på bra humör alla dagar i veckan (eller i alla fall just nu):
  1. Mora Träsk - På zoo
  2. Bikstok Røgsystem - Penge på græs
  3. Dogge Doggelito - Softa med din guzz
  4. Sizzla - Thank you mama
  5. Sugarhill Gang - Apache
Har du några tillägg? Listan är långtifrån komplett, utan gäller endast idag kl 13.30 - 14.30. 
Det finns tusen och åter tusen som passar in, men det vore kul att få en liten inblick i vad ni spisar för tillfället.


En glad skit!

Doften av nyklippt gräs är faktiskt aldrig fel när man lufsar till jobbet. Det gör inte att man blir på sämre humör direkt, snarare tvärtom. Så nu är man rätt glad, trots att det är tisdag, man har jobb upp över öronen och man är trött.



Missa inte!

Såg just att en av USA's bästa stå-uppare Pablo Franciscos show Ouch! börjar strax på Kanal 5. Så, valet är enkelt om du vill få en kul avslutning på måndagen.
Här är ett litet smakprov:

Mmmm, turkisk peppar

Eller tyrkisk peber... Fick en påse i helgen. Vet inte när jag åt det senast, men damn va gott!
image83
En kompis från förr.

So you think you can dance?

Vill ni vara hetast på golvet i helgen är det bara att studera denna käcka instruktionsvideo och börja öva. Kungen/drottningen av varje dansgolv med självaktning torde vara given efter detta. Själv kommer jag köra hårt med pingisdansen. Bara så ni vet!

Och glöm aldrig: Alla som inte dansar är våldtäktsmän!

Bra tv, om man ska vara ärligt!

Kan inte sluta att fascineras av tv-programmet "Sanningens ögonblick" på 5:an, Sveriges just nu mest omtalade, bloggade och utskällda program. Visst, det är ett tveksamt och diskuterbart upplägg och idé. MEN (även om det tar emot att säga det), shit vilken grym tv det blir! Och sen verkar det ju uppenbarligen beröra VÄLDIGT mycket folk. Och då kan det ju inte enbart vara genomuselt. Eller?!

Program som tänjer på gränserna är alltid kul. Vem vill enbart se slätstrukna program som följer den inkörda mallen? Jag menar, deltagarna har ju ändå anmält sig och valt att deltaga av egen fri vilja. Det är väl knappast någon som tvingat dem? Och man får ju hoppas att i alla fall någon berättat för dem vilken typ av program de ska vara med i, innan de sätter sig i studion.
Att sedan en rutten kille, som stulit pengar från och bedragit sin egen flickvän, väljer att erkänna detta inför svenska folket är väl bara en del av spelet, eller? Självklart är det tråkigt för hans tjej och ett jobbigt sätt och ställe att få reda på det. Men samtidigt är det ju ett ypperligt ställe att få reda på det. För det är ju inte direkt så att han stärkte sina aktier i programmet. Han blir ju inte direkt hetast på marknaden efter en sån grej.

Bäst musik just nu

Av nån anledning så känns denna låt väldigt passande just nu. Eller alltid, snarare.

Sol i sinne

Kroppen (främst överkroppen) inkasserade idag sina första soltimmar. Förhoppningsvis ändras nu färgen från likblek till en betydligt mer behaglig beige nyans.

Sverige vann tydligen öppningsmatchen ishockey-VM också. Finns det någon som bryr sig, egentligen?! Tveksamt. Det roligaste i sportväg under helgen som gått är i alla fall Carlstad Utds avancemang i Svenska Cupen i fotboll. Allsvenska Gefle var en munsbit och nu väntar inga mindre än Malmö FF i nästa omgång. Kan bli en något tuffare nöt att knäcka. Men det vore ruggigt kul om det äntligen kunde lossna för fotbollen i den här stan. Behövs verkligen en motvikt till Färjestad.

Lördagsdekadens!

För att satsa det sista på mirakel....
image82
Två gaylords slogs under min balkong när man avnjöt kvällens sista glas. Var rätt underhållande... ;-)

Äntligen!!

Finns det någon man har saknat i bloggvärlden så är det väl denna tjej. Hon kommer skriva om sitt intressanta och glamorösa liv i och utanför rampljuset. Vad skönt att man äntligen får klarhet i vad hon egentligen gör på dagarna. För visst har vi väl alla legat sömnlösa på nätterna och undrat?!
Och det bästa av allt, det blir "privat"....

Edsvalla - Värmlands Compton

Eller nja, inte riktigt kanske. Men väl Värmlands egna lilla Ullared. Mycket skit samlat på en liten yta.

Jag minns att man åkte dit när man var liten med päronen på väg upp till stugan. Då var det en upplevelse i sig. Nu, när vi gått in i Ö&B-åldern, är det mer att man tar chansen att köpa shampoo och duschcreme för 10 istället för 25 spänn. Menjag kan faktiskt inte påstå att jag varit där så överjävligt många gånger sedan man var liten. Men idag var ett undantag.
Och ja, det var fortfarande en upplevelse.

Tredagars bondekur

Det blev en helt alkoholfri Valborg (kors i taket). Jäkligt skönt faktiskt! Kändes ruggigt trevligt att vakna obakfull för en gångs skull.
Ingen brasa blev det heller, men väl en grill med en massa mums.

Nu styr man snart kosan ut på landet för att agera bonde (eller i alla fall djurvakt) i ett par dagar. Päronens hönor, ankor och katter ska stå under mitt beskydd under de närmaste dagarna. Eller snarare, det är jag som släpper in och ut dem och ser till så att de får lite käk då och då. Ska bli riktigt gott att få andas lite lantluft ett tag, var länge sen jag var där. Och fiska lite om man har tur, och vädret på sin sida.

Here´s some mood music for ya!

RSS 2.0