Håkan är tillbaka!

Hörde just Håkan Hellströms efterlängtade nya singel "För en lång lång tid" på P3. Och jag tycker att det bådar gott för framtiden! Ska faktiskt bli riktigt intressant att höra fullängdaren (producerad av Jocke Åhlund) som släpps i mars. En klockren flipp!

Misär!

Det blev som hade fruktat. Luleå torskade sexpoängsmatchen mot bottenkonkurrenterna SSK och nu kan bara ett smärre mirakel ta klubben till ännu ett slutspel. Men skam den som ger sig...men huvudsaken just nu känns som att undvika kvalspel. Sedan får vi se hur många spelare vi får behålla till nästa säsong. Färjestad, Linköping och Frölunda kommer väl av tradition att ta de mest talangfulla. Sedan får väl vi fylla laget med nya juniorer och fler avdankade finnar, slovaker och tjecker....

The greatest & best song in the world

Tenacious D can't beat the feeling. En grymt skön låt, som trots några år på nacken fortfarande är lika bra...



Lunchdilemma!

Varför är det alltid samma sak varje dag?! Om man inte har lyckats vara ambitiös och tagit med en matlåda är det ständiga dilemmat var ska man äta. Man tror att den relativt restaurangtäta staden Karlstad ska vara som ett inbjudande smörgåsbord varje lunch. Men icke! Har man betat igenom utbudet några gånger känns det rätt så beige och ointressant med fläskytterfiléer, pastasallader och ärtsoppa. 
Men idag blir det i alla fall mongoliskt. Var ett tag sedan...

Forza Boltic!

Ikväll drar kvalet till Elitserien i bandy igång! Boltic möter Gripen hemma och Tryck-redaktionen kommer givetvis vara där och stötta vårt lag. Väl mött på Tingvalla kl 19.00!
image21


Så här glad blir man när tidningen är ivägskickad!

image20
Man känner sig rätt nöjd faktiskt. Att sedan Luleå spöade skiten ur Frölunda i Scandinavium igår, och därmed tog sig upp på lite säkrare mark, gjorde inte saken sämre. Men att våga tro på ett 13:e raka slutspel (eller det kanske är mer...?) är kanske att hoppas på för mycket. Men man ska ju aldrig ropa hej.

Ny favorit i repris!

Med risk för att bli tjatig, här är ännu en klassiker från arkiven....Priceless!

"Jag kallades Putte som barn, va..."

Klurigt värre!

Rumpa eller pekfinger? 

Något att klura på under lunchen.... (ursäkta den vääääldigt suddiga bilden, men det gör ju bara att det blir ännu knivigare)
image19


Presstopp & fisksoppa!

Nu är det presstoppstider på kontoret. Alltid lika kul! Men texterna är faktiskt klara redan nu...Jihoo! Tänkte att jag skulle fira detta med lite fisksoppa och hembakad chiabatta med soltorkade tomater. Jo, jag tackar. Tack ska jag ha! Mmmmm...

Festivalsommaren närmar sig...

Urk säger vissa, mumma säger jag!
Det är alltid lika intressant att se när de olika festivalerna vässar klorna och börjar tampas om musikälskarnas gunst. Ofta blir det ju en artistklick som betar av de flesta festivalerna, men ibland lyckas de vaska fram riktiga guldkorn. Minns Way Out West ifjol! 
Som en fin gest till er tänker jag här ge er min högst fördomsfulla lägesrapport från de mest intressanta, tänkbara festivalutflykterna och deras nuvarande line up:

Hultsfred
Fjortisfyllans högborg ser inte så märkvärdig ut på pappret i år heller tråkigt nog. Jag kan i alla fall inte säga att jag blir speciellt sugen. Visst finns det akter som man skulle vilja se, som t.ex. The Donnas, Rage Against The Machine och Rufus Wainwright, och sådana man gärna ser igen, som Håkan, Hives, Timo, Miss Li och Hästpojken. Men dessa kommer med största sannolikhet spela på de flesta festivaler med självaktning i sommar. Och ärligt, Linkin Park....? Bajs. Babyshambles - Tror nån på allvar att de kommer komma?

Roskilde
Har man varit där blir andra festivaler rätt så fjuttiga i jämförelse. Det gäller även efter fjolårets misär och lerpsykos. Jag kan dock inte säga att någon av de första bokningarna leder till att jag redan nu bokar en biljett. Radiohead, My Bloody Valentine och The Chemical Brothers hör inte direkt till mina husgudar. Slayer skulle dock vara rätt kul att se. Men av tradition kommer nog de intressanta akterna som ett brev på posten framöver.

Way Out West
Förra årets friskaste och mest välkomna festivalfläkt återkommer till allas glädje! Eller i alla fall min... Och visst lutar det åt att det blir en sväng ner till götet även i år. Har bokarna bara hälften av den fingertoppskänsla som de hade ifjol så kan det vara läge att boka in den 8-9 aug redan nu. NERD, José Gonzales, Håkan och Yeasayer är några intressanta namn just nu.

Arvika
Flera kul namn så här långt. Lykke Li, Familjen, Slayer, Saul Williams, The Go! Team, Looptroop, Deathstars, Håkan och Timo (naturligtvis...). Kanske blir en sväng västerut även i år. Om man orkar efter Roskilde....


Svensk filmhistoria på fyran

80-talsnostalgi när den är som bäst. Filmen "G - som i gemenskap" går nu på TV4. Lysande skådespelarinsatser (bl.a Ulf Brunnberg, Magnus Uggla, Niklas Wahlgren och han den där "rätt glas och rätt bågar"-snubben), fantastisk handling, bra musik och en oklanderlig dialog med en massa odödliga citat . Haha, ett kul sätt att fördriva en lördagseftermiddag i alla fall!

Saturday night's alright for fighting!

Städning, diskning och strykning....finns det nån bättre lördagssysselsättning? Tur att en Arvika-utflykt och några välförtjänta bärs är belöningen.
Annars har jag typ inte gjort ett skit idag. Känns rätt så gôtt fåktiskt! Tracks på P3 förgyllde frukosten. Måste varit 10 år sedan (nja kanske) jag lyssnade på ett helt program av det. Kaj Kindvall lät precis som han gjorde för 20 år sedan, när man satt vid bandspelaren och spelade in favoriterna.
Ja, det kan låta märkligt för er som är för unga för att ha ägt en kassettbandspelare, men man kanske kan beskriva det som 70-talisternas sätt att "ladda ner från nätet" så kanske ni förstår.... ;-) Haha, vi kunde också vara busiga och snatta musik. Enda kruxet var att vi var tvungna att vänta till ett speciellt program på radion en gång i veckan och dessutom oroa oss för att Kaj inte skulle prata mitt i låten eller att han inte spelade hela....

(Rubriktexten är namnet på en Elton John-låt (hör och häpna) och inget annat. De som gillar att slåss ska ha stryk!)

Fridens & trevlig helg!

Fredagsmys!

Jaaaaaa! Fredagströttheten sköljer över kroppen, huvudet känns som ett utskitet russin och tankeförmågan är en spillra av sitt forna jag. Är det lika skönt för er som för mig!? 
Man vet i alla fall att man inom kort får knäppa på sig jackan och ge sig ut i den ofantliga fredagsrusningen i Karlstad centrum....haha. Nja, får nog kanske vara nöjd om man ser någon på vägen hem.

Ikväll står man bakom spakarna på Drott för att leverera lite skön loungemusik, i mitt fall soul. Just nu känns sängen mer lockande, men det brukar ordna upp sig.

Här är lite underhållning för alla er som som gillar Pablo Francisco. Om inte så är det hög tid nu. 


Roliga italienska skyltar

Eftersom det gick som det gick i gårdagens omgång i hockeyn så måste man ju roa sig med något. Så jag letade fram fyra småroliga skyltar från sommarens semester i Italien. De är för roliga de där sydeuropéerna. Enjoy!


Vilken jävla pannkaka!

0-4 efter en period, borta mot HV71. Just nu är det riktigt tungt att vara Luleå-supporter.

Bilden symboliserar det rätt bra. (Tack för ordvitsen Arne Hegerfors!)
image14

Satan i gatan vilket tjat

Ni har säkert inte läst om dem någon annanstans...men satan vad det tjatas om bröderna Schulman. 

- Ja! Det är jättehäftigt att de bloggar för en liten landsortstidning som VF. 
- Ja! Visst är det fräckt att de gör det gratis!?
- Ja! De gör och säger allt en massa tokiga saker ibland och retar gallfeber på folk.

Men! Är det inte ett väldigt intressant fenomen att man måste skriva och hylla sönder allt som är hett för stunden?! Eller betyder detta bara att resten av Sveriges tusentals bloggare är rätt så ointressanta och usla? Beats me!


Sveriges bästa komiker!

Det finns många bra svenska komiker, men det bästa just nu är utan tvekan Björn Gustafsson (och då menar jag inte den gamle skådisen). Ja, jag vet, alla hyllar honom, men han är roligast just nu helt enkelt!

Här är ett klipp (också det från Parlamentet tokigt nog...):


Return of the kaffe

Mmmm, torsdagsmorgonen är räddad. Pulverkaffet har återvänt till kontoret efter några dagar på vift. Den hade inga som helst förklaringar på vad den gjort under den här tiden, men verkade i alla fall ångerfull. 
image13

TV4-klassiker

...som är värd att uppleva igen. Skulle faktiskt behöva lite tips från coachen just nu. Kreativiteten tryter och onsdagströttheten gör sig till känna. Kaffebristen på kontoret är outhärdlig också. Abstinensen är svår.



Bra K-d Kommun!

Karlstads Kommun går från klarhet till klarhet! Nu har man valt att satsa skattebetalarnas pengar på... talande soptunnor i form av björnar och grodor. 
Vilket lysande initiativ! Är det någonting vi har saknat i den här stan så är det väl i alla fall pratande grodsoptunnor. Känns skönt att det finns en kommun i Sverige som verkligen ser till de riktiga problemen och löser dem! En eloge till beslutsfattarna som fått igenom detta. 

Här ser ni hur de kommer se ut! Visst är den fin?
image12

Lunchen smakade sådär!

Akta er jäkligt noga för gammal lunchbuffé. Man blir helt stel i ansiktet!

image11

Ynnes är det nya svarta!

...eller "skiten" om man så vill. Jag tänkte att ni nog behöver lite öron- och ögongodis så här en gråmulen tisdagsförmiddag. 
Svensk/värmländsk hiphop när den är som bäst! Lyssna och njut!



Evil Sjögren

Visst är det något läskigt med Christer Sjögren? Eller överhuvudtaget alla som framställs som så där överjävligt trevliga, ständigt leende och klämkäcka i alla kontakter med media. Det är något lurt med dem...

Jag tror och är övertygad om att han har något riktigt mörkt och icke rumsrent lik i garderoben. Hela hans utseende utstrålar att han har något ont som ligger där och pyr under den polerade ytan. Vem vet, han kanske går igång på att misshandla riktigt små och försvarslösa djur. Kanske rycka av vingarna på insekter och fåglar eller peta in pinnar i ögonen på hamstrar och små kaniner. Eller så kanske han bara ligger med dem...huh, hemska tanke!
Carola har lite samma utstrålning, även om jag tror att hon mer är genuint osympatisk och falsk än elak mot djur...
image10


Gudarna måste vara tokiga!

Inget regn på typ en vecka! Och sol flera dagar i rad.... Är det nån som skämtar med mig aprilo? 
Från att ha gått från att ha sett solen i runda slängar 10 minuter på två månader så blir det nu en solchock modell större. Inte mig emot på något sätt, men man hade ju vant sig att den normala väderleken i Sverige såväl vår och sommar som höst och (framförallt) vinter är REGN 24 h om dygnet.
Så nu blir det att slänga av sig alla kläder och riva av en liten spontan soldans på stadens gator. Eller jag kanske nöjer mig med en glass....får se.
image9 

Svar: Ja!

Hoffmaestro & Chraa var precis så bra som man hoppats på. Sveriges svar på Manu Chao & Radio Bemba Soundsystem fick hela Debaser Medis att dansa och le.
För det slog mig under konserten att de verkligen har anammat hela Manus grej. Men fuck it, vad gör det när det är ös, energi och glädje. Ingenting i mina ögon i alla fall. En grym kväll! 

IT-mongot behöver assistans!

Yes I admit it.... Kalla mig gärna datarookie eller IT-junior. För som den ruggiga blogg-gröngöling jag är skulle jag faktiskt behöva en hjälpande hand med det tekniska:

Hur i h-e lägger jag in YouTube-klipp utan att det bara blir en länk?? 

En pedagogisk beskrivning, värdig en femåring, hur jag går tillväga uppskattas å det grövsta.

Tack & bock på förhand!

Hitta Duracell-kaninen!

I denna låt gömmer det sig en kanin. Jo, jag lôver! Se om just DU kan höra Duracell-kaninen....

Kan vara hur kul som helst, om du bara lägger manken till!

http://www.youtube.com/watch?v=cwz1Gu32G0k

Mer kul konst åt folket!

Sitter just nu och skriver om konstnären Jesper Löfvenborg till nästa nummer av Tryck. Ett reportage och en konstnär väl värd att kolla in lite extra!
image8

I am a highway man.

Biljett är inhandlad. Fredag kommer att bli dans, dans, dans. Tokdrag på Debaser Medis. Behöver jag säga mer? Herrarna nedan kommer stå för underhållningen.

image7

Veckans topplista!

Jag har fått tonvis med brev och hemgjorda vykort från personer som undrat var veckans topplista tagit vägen. Men eftersom jag har haft fullt upp med tidningsutdelning, tidningsplanering och tidningsskrivande så har listan tyvärr hamnat lite i skymundan. Tyvärr!
Vadårå, det är ju första gången du skriver en lista tänker du för dig själv. Och mycket riktigt observerat, men haha, i ditt fejs, tänker jag. Här är hur som helst veckans topp 3:

1. Skidskytte-VM
Jösses vilken rafflande sport! Och totalt meningslös. Ja vet, vi behöver en sport för de som inte åker skidor bra nog, men som är grymma på att skjuta prick när de flåsar som en häst och har snor i hela ansiktet. Och som vanligt är Sverige bäst när det gäller! Känns alltid lika tryggt.

2. Att det går att blåsa SJ
Fick tips av en kompis att det gick att boka billigare biljetter med SJ genom att boka en längre resa. Ja, ni läste rätt! har precis bokat en resa till Stockholm, som blev 130 kr billigare genom att en biljett till Eskilstuna via Sthlm istället. Hahaha, I'm on to you railway muthafukaz....

3. Schlagerfestival
 Jag trodde väl ärligt inte att det skulle ha ändrats, men man kunde ju alltid hoppas.... Men nej, schlagerfestivalen är fortfarande något som får en att önska att man inte vore svensk. 20 delfinaler, 12 andra, tredje och fjärde chansen, jokrar, avdankade och totalt ointressanta "artister" som alla bjuder på låtar som inte borde fått lämna inspelningsstudion eller Ingela "Pling" Forsmans skrivblock. Urrrrk!

Sådär, där var den! Skönt va?!


Varför ser alla ut så här på Facebook?

Är det inte konstigt att nästan alla strajkar värsta "blue steel"-posen på sin presentationsbild på Facebook? Och det absolut värsta är att jag inte tror att speciellt många är ironiska när dom gör det....

OBS!
Lägg gärna märke till att mitt ena öga kan tyckas vara en aning större än det andra. Visst är det märkligt?!

image6

Svårt att vara originell

Många strävar efter att vara det, men väldigt få är det. Det är bara att acceptera och inse att det inte är så enkelt att vara det. Originell.
Folk vill gärna tro och pracka på andra att deras stil och åsikter bara är deras. Men rent krasst så är det ju så att det är någon annans stil, åsikter och ord de anammat och vill få cred för. Folk lånar och snor från andra och har väl så gjort i alla tider. Inget fel i detta i sig. Alla gör ju det och det är en del av livet.
Men glöm aldrig källan och försök alltid credda den du fått det ifrån! Speciellt om det är någon i din närhet. Folk är ruggigt dåliga på det...


Vilket TRYCK på stan!

Ber om ursäkt för rubriken. Men nu är den här, tidningen ni väntat så länge på. Tryck #1 2008 kom från tryckeriet i morse och finns nu i varje butik, frisörsalong och restaurang etc med självaktning i Karlstad. Resten av Värmland får dock vänta tills på måndag.

Apropå tryck så kan det väl inte vara någon som missat att det är rally i stan. Eller? Karlstad Kommun har verkligen inte snålat på krutet för att göra de här dagarna till en riktig folkfest... Shit, de vet verkligen hur man sparar pengar och gör det minsta möjliga. Pinsamt!

Nu ska jag spela skivor!
Fridens!

Dagens sidtips!

Att man inte kommit på den idén tidigare. Fan! Vem är inte nyfiken på i vilken buss Arvingarna gökar på sina fjortis- och/eller tantgroupies. Svaret får man i alla fall på följande hemsida:

http://hem.bredband.net/dansbandsbussar/

image5

Ett öga stort

Har ni tänkt på att de flesta har ett öga som är lite större än det andra? Eller kanske inte större till storleken, men i alla fall lite stirrigare och mer uppspärrat... Kolla gärna efter själv! Jag kan lova att du kommer träffa på en hel del.

Hur som helst ett relativt outforskat och bortglömt område som förtjänar mer eftertanke och utrymme i såväl media som i folks medvetande.

Kuriosa:
"One Eye Q = Young Wisdom" var namnet på en av pionjärgrupperna inom svensk hiphop på början av 90-talet. En duo, där ena halvan One Eye Q, även känd som One Eye Red eller Ayo, gjorde ett halvlyckat försök till solokarriär i slutet av samma årtionde. Minns evergreens som "Betongdjungelboken" och "Det spökar".
image4

Känns själlöst...

...och fruktansvärt surt att missa Angie Stone, som spelar på Berns i Estocolmo ikväll. Grrrr! Lite skön soul hade varit mums för själen en sketen slaskdag som denna.

Men, men, det är väl bara att bita ihop och rikta in sig på ett fruktansvärt ös nästa helg istället. Om man lyckas lägga sina håriga lovikkavantar på en biljett vill säga. Hoffmaestro & Chraa har nämligen releasespelning på Debaser. Ett band att uppleva, för er som tråkigt nog inte upptäckt denna superba grupp ännu.

http://www.youtube.com/watch?v=scvkKKr-ecg

Ett unikt tillfälle!

Missa för guds skull inte denna fantastiska möjlighet att få svaren på alla dina frågor. Ta chansen och chatta live med mig idag kl. 14.00! Jag kommer sitta vid min dator.

Fetisarnas dag?

Fettisdag. Semmeldag. Äckligt-bakverks-dag. Meningslös dag har många namn...som det ju så fint heter.

Men är det inte dags för ett litet ansiktslyft för den kära fettisdagsbullen? Känns det inte som att den feta grädden och slemmiga mandelmassan har gjort sitt? Jag skulle i alla fall vilja slå ett slag för några alternativa innehåll i bakverket. Eller vad sägs om:
  • Smultron eller andra skogsbär
  • Chokladpudding
  • Citronsorbet

Eller varför inte en lite matigare variant med:
  • Rattatouille
  • Gravad lax
  • Renskav
  • Stångkorv
Mmm, mumma....
image3

Nummer 23

Såg filmen Number 23 med Jim Carrey häromdan. Småkul och fyndig idé tyckte jag, tills jag bläddrade i reklambladet från Pekås och till min förskräckelse märkte att priset på fiskgratängen med citron- & dillsmak var 15.98 kr. 
Hajar ni?! 1 + 5 + 9 + 8 = 23 Huh! Blir svårt att gå till Pekås i fortsättningen...


Sedär!

En tax.image1

Hittade ingen tax!

Var inne hos grannen och frågade om jag fick ta en bild av hans tax, men fick kalla handen. Hade varit trevligt att kunna publicera en skönt tjock tax så här i starten av denna blogg. Men, får bita i det sura äpplet och leta vidare i morgon. 

Apropå tvätt...

...så skulle jag kunna skriva nåt jättekul och fyndigt om vad tokigt det är med de där strumporna som alltid försvinner nere i tvättstugan eller när man har bokat tvättid och nån har tagit den mitt framför näsan på en, men det tänker jag inte göra.
Vad jag däremot tänker skriva om är taxar, denna intressanta hundras. Är inte detta naturen när den är som allra bäst och fyndigast? Inte nog med att de är så proportionerliga och vackra, de har en skön tendens att lägga på sig också. En liten hund som man får så mycket mer av. Ska man ha hund, ska man ha tax. Så enkelt är det!
Återkommer snart med en bild på en tax.

Boyakasha!

Haha, jag har börjat blogga. Eller ja, jag vet inte...vi får väl se.
Känns i alla fall konstigt att haka på något man ogillat så länge. Så här sent oxå.... ;-)

Men, men här är den! Det totalt meningslösa, oförklarliga men förhoppningsvis lite underhållande bloggen om ingenting! Eller precis allt, det avgör ni. Det är väl just det blogging går ut på?! Ni kommer känna Er som hemma, jag lovar.

Nu ska jag hämta tvätt!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0