Fjortisfyllborg

Valborg. Smaka på det ordet. Visst smakar det väldigt mycket fulsprit, fjortis och första fyllan? Lite samma känsla som lucia faktiskt.

Svårt att riktigt lista ut vad vi "vuxna" ska göra. Kanske grilla lite engångsgrill, dricka tysk importöl som man köpt ur en bagagelucka på Willysparkeringen, gå till en brasa och slänga sparade påsksmällare i elden, göra bort sig och sen däcka i gräset. För visst är det så man firar Valborg?! Eller var det bara för 15 år sedan...?

Trevlig Valborg på er!
image81
Vintern rasat ut....


Ännu mer Beck! Gaaaah!

Läste just att det planeras två nya Beck-filmer, som dessutom (givetvis) får miljoner i stöd. Javisst, känns det fräscht och nytt?! Det är ju verkligen en aldrig sinande källa som man kan mjölka hur länge som helst. För folk verkar ju aldrig tröttna på att se samma personer försöka lösa samma typer av brott om och om igen. 

Är det bara jag som inte tycker att polisyrket är något intressant yrke?! Är det bara jag som struntar gött i vem som har mördat den eller den? Är det bara jag som, i 9 fall av 10, tycker att deckare är ganska ointressanta? Detsamma gäller läkare, sjuksköterskor och andra som jobbar på sjukhus. Lite tråkigt att 90% av alla TV-serier handlar om just dessa yrkesgrupper.
Jag menar, det är ju alltid samma sak. Nån har dött och det gäller att hitta mördaren. Ja, och?! Har man inte sett liknande serier och filmer till förbannelse? Är det inte alltid samma intriger, good vs bad cop etc? 

Jag vet inte, det kan säkert vara så att det är jag som är kräsen och konstig. Poliser och läkare kan säkert vara de mest intressanta jobben som finns. Och det kanske inte finns något mer spännande att titta på än när nån löser ett mord eller opererar en svårt skadad. Men för mig är det inte så mycket underhållning....

Är det nere med Tryck? You bet - ett gäng!

Tänkte illustrera hur man har det en helt vanlig dag på jobbet.

På är på och av är av!

Röd hårboll?

Jag hörde nånstans att de skulle hissa upp Jörgen Jönssons hår i taket på Mitt I City.

Ett fint initiativ för att hylla en stor spelare, tycker jag.
image80

Orrar i trapphuset?

Är det inte väldigt mycket orrar på väggarna i hyreshusens trappuppgångar? Eller är det bara jag som råkat irra in i de stackars trapphus som förärats med dessa käcka väggmålningar?! 

Känner ni till grejen i alla fall, när man kommer in i ett flerfamiljs-, hyres- eller bostadsrättshus med självaktning så möts man nästan undantagslöst av någon form av dekoration på väggen. Tanken är väl att målningen ska liva upp och skapa en hemtrevlig känsla i den annars rätt tråkiga trappuppgången. Urusla är de dock definitivt inte, bara lite enahanda och fantasilösa. 

Det jag undrar är om det verkligen blir så mycket roligare med målningen?! OCH, kanske framförallt, VEM är det som åker runt och målar dessa skapelser? Har bostadsbolagen utbildade trapphusmålare som enkom åker land och rike runt och målar orrar på alla beige väggar som hyresvärdar vill ha något trevligt djur på? OCH, är det något speciellt med djuret orre som gör att det passar bra i anslutning till trappor och hissar?

Jag vet inte om man nånsin kommer få svar på dessa världsomvälvande frågor, men jag gör ett försök...
image79
Bobby Orre med vänner.


Onödigt pålägg

Jag vet inte om det finns något mer illasmakande pålägg än kaviar. Totalt onödig uppfinning. Inte nog med att det smakar fruktansvärt äckligt, personer som nyss klämt en kaviarmacka luktar som de kört upp hela huvudet i en häströv (eller torskröv kanske...nån röv luktar det i alla fall). 
Att de under de senaste åren gjort krampaktiga försök att pimpa upp det stackars pålägget, ser jag dock som ett fall i rätt riktning. Ja menar, det är ju verkligen ingredienser och smaker man gärna förknippar med saltade fiskägg. För vem av oss har inte dragit en sträng kaviar över bananen, när denna känts lite tråkig och sliskig?! Och ost är ju svår att äta utan några lager äckelägg.

Här kommer några nya kaviarkombinationer som jag definitivt tycker att Abba bör satsa på inom kort:
  • Kalles Kaviar - nu med smak av skumsvampar
  • Kalles Kaviar - nu med smak av Loka päron
  • Kalles Kaviar - nu med smak av toalettborste
  • Kalles Kaviar - nu med smak av sirapslimpa
Listan kan göras hur lång som helst. Glassigt jobb att vara produktutvecklare på Abba...
image78
Världens äckligaste pålägg!

Majblomster

Visste knappt att de fanns kvar längre. Hade inte sett någon och än mindre köpt någon på många år. Tills i söndags. Brorsans döttrar sålde och givetvis kunde man inte stå emot det ofantliga grupptrycket som sänkte sig över mig. Det var bara att hala fram den kvittofyllda plånkan och pilla fram de sista överblivna mynten.
10 pesetas var dock ett överkomligt pris för den lilla blomman, som tydligen tillverkas i papper nuförtiden. Lite dassigare utseende än den forna plastblomman, som jag minns. Men färgkombinationen var en vinnare.
image77
Softish!

Smakfull reklam

Varför är det så mycket reklam för konstiga (och rätt äckliga) åkommor på TV? Speciellt när man sitter och äter av nån konstig anledning.
Är det inte medel mot illaluktande flytningar eller svamp i underlivet så är det vårtor på händer och fötter. Andra favoriter är fotsvampsmedicinen, dålig andedräkt och tandsten, sura uppstötningar, diarré, mjäll eller varför inte lite hederligt urinläckage och vuxenblöjor. Men den absoluta höjdaren när man sitter och avnjuter middagen måste ju ändå vara reklamfilmen för nåt medel mot analklåda.
Visst är det skönt att sitta och bli köpsugen på sådana här fina preparat? För visst blir man det, hela tiden?

Kul lapp på Konsum

Såg denna på affären för ett tag sedan...
image76
Hahaha....

Svarta stjärnor

Att lufsa hem med detta i öronen gör en skönt nostalgisk och glad. Perfekt eftersom jag har tvättstugan ikväll. Urrrk!

För er som missade denna låt när det begav sig så kan jag berätta att det är gruppen Black Star (med Mos Def & Talib Kweli) och låten "Definition". 


Vidrigt!

Ibland undrar man om inte satan finns bland oss. 
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2363891.ab(Kan inte göra länk från Mac tyvärr) 

Tänker naturligtvis på den 73-årige österrikiske gubben som har hållit sin egen dotter instängd i en källare. I 24 år!!! Och till råga på allt gjort henne gravid sju gånger. Hur ond kan en person bli?! Ibland känns dödsstraff alltför lindrigt...

Lasse Nilsen tolkar Lionel Richie

Han avslutade med denna på CCC i fredags. Väldigt kul, även om detta klipp är lite halvtaskig kvalitet.

"Hello" har aldrig varit roligare.

Födelsedagskalas

Syrrans ungar hade födelsedagskalas idag. Då vill man ju gärna spexa till det lite....
image75

Som vi undrat!

Nu är det slut på sömnlösa nätter och år av undran. Läste den här artikeln i Aftonbladet idag. Visst är det skönt när man får svar på så viktiga saker?

Apropå humor så var jag på Big Comedy igår. Helt okej även om det inte riktigt var lika bra som ifjol. Men André Wickström, David Batra och Magnus Betnér var definitivt värda biljettpriset.
Ikväll blir det sista DJ-passet på Drott innan sommaruppehållet.

Var ni där?

Har fått tillbaka rullen med kamerabilder som jag lämnade in på framkallning efter helgen. Här är en.
445497-74
Såg ni de här tjommarna på Arena i lördags? Om inte så kommer här en kort resumé: 
Som vanligt en rätt gedigen Caesars-spelning. Som en jämn fin popsmet utan några direkta bottennapp och med en hög lägstanivå. Men man saknar ju ändå det där lilla extra. 
Och Jocke Åhlund är fortfarande en mer naturlig frontfigur än César. 
Och det känns fortfarande inte helt avslappnat att gå på Arena när man fyllt gubbe. 

Nu är den här!

Det rykande färska numret av Tryck har nått Karlstad. Två dagar innan planerad utgivningsdag! En vilsen estländare med 24-metersbil ringde vid hemgångstid igår och undrade var han skulle göra av tre pall med tidningar. Det blev lite hett om öronen ett tag, men till slut lyckades vi lösa det. 
Under dagen är förhoppningen att de första exemplaren kommer nå de värmländska butikerna och köpcentrumen. Så håll ögonen öppna!

Extrabuss?!

Det känns skönt att se att Swebus tar platsgarantin på allvar. Är bussen man ska åka med full, kör de helt enkelt bara fram detta rymliga fordon. Rymmer nog säkert upp till 20 pers, med lite tur. Bra va?!
445497-73
Express är det också...

Kommer ni ihåg de här rackarna?

Garbage Pail Kids. Klingar det någon klocka av igenkänning? Jag vet ju inte hur gammal just du är, men för oss i min mellanstadieklass på Hammarlunden var dessa små samlarbilder "skiten" någon gång på 80-talet.  Korten föreställde bilder av obskyra, fyndiga och roliga små figurer. Namnen var dessutom rätt kul. 
Av en slump upptäckte jag lite kort på Tradera, och nörden satte sina klor i mig. Eftersom jag gav bort eller klistrade upp hela min samling som liten tänkte jag att det skulle vara kul att köpa några som en ren nostalgitripp. Och 20 spänn kan det ju faktiskt vara värt att få lite 80-talsrevival.
445497-72

Visst är det skönt med ironi?!

Visst är det skönt att aldrig behöva bry sig?
Visst är det kul att göra sig lustig på andras bekostnad?
Visst är det skönt när folk inte riktigt vet om man är seriös eller allvarlig?
Visst är det en skön känsla när folk tror att man ger dem en komplimang, trots att man egentligen bara dissar dem?
Visst är det skönt att säga att nån har en snygg tröja när man egentligen tycker att han/hon lika gärna kunde ha haft på sig en tröja man just kräkts på?
Visst är det trevligt när man knappt själv vet vad man får eller inte får tycka för att vara "rätt"?

Visst känns det nytt och fräscht? 
Ironi tror jag att det kallas. Så jävla fräckt! Jag tror att det är det nya svarta!
Lycka!

Sånt här vill man hitta varje dag i brevlådan. Blir en fröjd att jobba idag med andra ord. Vad man ska läsa efter "The Secret", som jag läser nu (läs den om du inte gjort det), är också kirrat.

Fridens!
445497-71

Dagens intervju

Dagens intervju ägde rum över en kopp kaffe på Carstens uteservering. Grymt trevliga jazzsångerskan Sofia Pettersson stod för sällskapet. Resultatet får ni dock vänta ända tills den 5 juni på att läsa. Men det var en bra intervju, så artikeln borde bli läsvärd. Förhoppningsvis...
Men tills dess får ni nöja er med en liten bild. Varsågod!
445497-70

It's all coming back to me now

Jag vet, det finns hur många optimala sommarlåtar som helst. Men jag tyckte att denna var som klippt och skuren för tisdagen den 22 april av nån konstig anledning. En av anledningarna kan vara för att solen återigen gassar utanför de smutsiga kontorsfönstrena och att det är en av de bästa hiphoplåtarna som väcker många sköna minnen från tider som flytt... Räcker bra för mig.Tvättid!

Åkte till Stockholm och hängde ut lite tvätt på tork.
image69

Varför skyltas det inte så här i Karlstad? Kanske för att husen bara är typ två våningar höga... Men visst är det kul med annorlunda marknadsföring.

Fiskeabstinens

Intervjun löste sig fina fisken! Han visade sig vara en riktigt trevlig prick att måndagstjôta lite med. 

Nu blir det Arvikatidning för fulla muggar ett tag framöver. Känns rätt så gôtt faktiskt!

Fiskeabstinensen börjar komma smygande nu när vädret har hyfsat till sig. Känns som att det var åratal man svingade spöet och försökte krokade gammelgäddan. Med betoning på försökte... Men kul är det.

Intervjuångest...

Varför är det så jävla svårt att vara kreativ och komma på bra och fyndiga frågor när man är stressad och har tidspress. Det är ju inte direkt så att man haft jättelång tid på sig att förbereda sig heller.... Har intervju med enmansbandet A Beautiful Friend om någon timme och frågorna vill inte riktigt komma till mig. Är nog inga problem när man väl kommit igång, men man ju gärna krydda upp de vanliga rutinfrågorna med lite fyndiga och smarta frågor också. Är väl bara att bita ihop antar jag. Helt ok skiva förövrigt, kan nog växa ännu mer skulle jag tro (släpps den 14 maj). Det kryper i kroppen

Repris av programmet Talang 2008 på tv nu. Har aldrig sett det förut och vet inte riktigt hur jag ska förhålla mig till det än. Det är nån skräckblandad förtjusning. Visst är det kul och imponerande att se folk som har en grym talang för något, men lika smärtsamt är det att se folk som saknar detta. Det kryper liksom i kroppen. Vilken freak show. Imponerande vad folk gör för att få några minuter i rampljuset.

Månadens klipp i lådan

Så här glad blir man när man hittar det nya numret av Sonic i brevlådan.
image72

Jag är ett lördagsbarn

Jag står i valet och kvalet om jag ska försöka hitta min lägenhet under all disk, damm och stryktvätt som samlats under presstoppsveckan eller gå upp till fabriken och försöka komma med i Idol. Hmmm, knivigt beslut. Blir nog det förstnämnda tyvärr, eftersom jag antagligen är lite för överkvalificerad för den tävlingen. Och det känns ju jobbigt att behöva vinna den, eftersom det alltid går bättre för tvåan...haha.

Ett annat alternativ är att snitsla upp en bana i lägenheten och leka skeppsbrott eller Fångarna på fortet i lägenheten. Damn, det blir bara svårare och svårare. Årets första uteserveringsbärs är också en, nästintill givet, eftermiddagssysselsättning.

Näst sista DJ-passet på Drott igår. De kör bara denna satsning fram till den 1 maj och har ett uppehåll över sommaren. Känns lite vemodigt att sluta nu när folk börjat få upp ögonen för konceptet och det är hyfsat med folk. Men men...

Nu sjunger Kent att dom har rätt och jag har fel på radion. Då är det väl så antar jag.

Trevlig helg!
image70
Det är sommar på balkongen!

Trött!

Jobb in på småtimmarna och en minst sagt seg morgon.... Reportageresa upp till Sunne nu är inte direkt det man drömde om i natt, men det är väl bara att bita ihop. Skulle dock helst dra fram brassestolen, lufsa ut i parken och sätta sig i solen.

Är det nån som vet vad som hänt med Scatman John?! Hörde nåt ryktesvägen om att han var död, kan det stämma.

Påvemobil

Jag trodde nyss de drog en liten skön vits på nyheterna förut. Påven har ju tydligen varit i USA, visat upp sig och snackat lite till de kristna amerikanerna. Grejen, eller vitsen om man så vill, var att han till och från "högmässan" på basebollarenan åkte i sin PÅVEMOBIL. Jo, han har tydligen en sån. Det är lite humor. Så här ser den ut!
image69
Vem vill inte ha en sån här!?

Montenegrer?

Har funderat länge på vad befolkningen i Montenegro kallas. Det mest logiska, och roligaste, vore ju om de kallas för "montenegrer", men jag vet inte. Nån som vet?!

Så, då var numret klart! Jihoo! Bara korrning av texterna kvar, så man borde ju bli klar framåt midnatt....

Puck out!

Tro fan att det skulle bli mulet när man väl tog paus och begav sig ut på stan för en välbehövlig glassrackare. Lyckades dock lapa i sig några små solstrålar innan monstermolnet kom och slukade det stackars eldklotet...
image68
Bra pris på god glass. 

Bra pris är det även på flygbiljetter till New York. Och eftersom dollarn är så låg borde man ju boka in en resa över Atlanten. 
Annars lutar det åt Kroatien i sommar. Frågan är bara vilken ort det blir.... de nyinskaffade resekatalogerna får fälla avgörandet.

Sol i sinne - brun inne!

Det är parollen (känd från klassikern "Sunes sommar, om jag inte är ute och cyklar)  jag får köra under idag tyvärr. Borde vara lag på att slippa jobba, dagar som dessa. 

Idol-tåget har tydligen dragit in i stan. Gäääsp! Men det blir säkert TV-underhållning att titta på de som inte kan sjunga denna gång också. Speciellt som chansen att känna igen någon är rätt överhängande. Men hela idén känns fortfarande ruggigt ointressant och man kan ju alltid hoppas på att den sjunger på sista versen...

Hörde en av de mest uttjatade samtalsämnena som finns under lunchen. Personerna bakom vårt bord snackade nämligen om "att det alltid är roligast på förfesten". Har man hört den nån gång innan måntro?! Hmm... känns ruggigt fräsch. 
Men alla som pratar om det (och tro mig, ALLA har nån gång pratat om det) gör det med sån inlevelse som att de kommit på nåt helt nytt och revolutionerande som ingen kommit på innan. Typ, "jaa, varför är det så egentligen? Man borde ju ha mer hemmafester och inte gå ut, för där tappar man ju ändå bort varandra. Och det blir aldrig lika kul som på förfesten..." Håll med mig om att det är kul?! 

Skivtips i kvällningen

Sitter och lyssnar på nya plattor som vi fått till kontoret och som man måste försöka få med recensioner på i nästa nummer. Blandad kompott, men hittills har en stuckit ut. Gillar ni svenska poptjejer i samma skola som Maia Hirasawa, Jenny Wilson & Lykke Li m.fl. bör ni definitivt spana in Edith Backlunds nya platta "Death By Honey". Riktigt, riktigt bra!

Shit, Maj-Britt!

Det tar sig! Nygifte, pensionären som "opensionsionerade" sig igen, Jay Z kommer OCKSÅ till Roskilde. Jihoo, skriker den lille hiphoparen i mig. Kanske inte direkt för den "dret" han hållit på med de senaste åren (som samarbetet med Linkin "Urrrk" Park) utan för guldkornen från början av hans karriär. H to the izz-O V to the izz-A har gjort så mycket mer än att vara en inhoppande gästartist som idag är mer känd som Beyonces pojkvän. Han, M.I.A, Duffy, Gnarls Barkley och The Streets gör valet lätt i sommar.
image67


Vad var det jag sa?

Det tog bara några timmar från gårdagens inlägg.... Nu är våren här! I alla fall här i Karlstad. Småfåglar och fiskmåsar ger hals på och över vår sunkiga innergård och solstrålarna värmer upp vårt ventilationsfria kontor. Det senare leder dock till värmeslag och syrebrist, men det kan det vara värt. Det är ju trots allt äntligen vår!!!

Dagens roligaste ord

Tog en liten paus i arbetet och spånade fram de roligaste orden just nu. Svenskan är ett rätt ballt språk trots allt. Här är dom:
  1. Käppkines - Visst är det dags för detta ord nu?! Men är det nån som vet vad det betyder eller vad det kommer ifrån? 
  2. Åkersork - Den finaste sorken.
  3. Fulsnygg - Tappar nån placering, men är fortfarande ett rätt kul ord.
  4. Pyspunka - Punkornas Rolls Royce. Ska du skaffa punka så ska det vara en pys.
  5. Skäggbiff - Förklaring känns överflödig.

Slutkläm på tidningen

Ständigt denna vessla! En månad är ingenting. Nu är det åter presstoppstider med tidningen. Ett otroligt djupt och insiktsfullt (nja...) quiz om Värmland och, just nu, ett reportage om Grums-sonen Thomas Denver Jonsson är det som står på menyn för tillfället.
Hörde nyss att våren var på ingång på allvar också. Sweet, som jag hade sagt om jag var 14 år. 

Svinet och dennes vän

Just det, självklart var det hemlagat mos, för att spinna vidare på matbloggstemat.

Här är gårdagens svins kompis. Lyckades fånga dem båda på bild innan de drog på efterfest hos någon get eller nåt.
image66

Det blev firren trots allt!

Jag körde på det säkra kortet; strömmingen. Grymt god! Haha.
image65
Det här håller ju på att bli en ren matblogg nu....

Middagsabstinens

Hungrig som en järv, men ingen som helst idé på vad jag ska göra för middag. Nån som har nåt förslag?
Har en full kyl och frys, så det vore inte så svårt kan man tycka. Det finns lite att välja mellan, med andra ord. Men uppfinnelserikedomen och fantasin är som bortblåst. 

Hmm, stekt strömming och mos. Kan det vara nåt?! Nu kan man mest tänka på hur man ska kunna ta sig hem, vrålhungrig med en djävulsk skoskav av de nya Stan Smith-pjuxen....

Är det någon som vet vad de sjunger?

BWO i den där schlagerfestivallåten? För vad betyder "Bushwasi" (vet ej om det stavas så, men ni fattar...) egentligen? Inte nog med att det är en jobbig låt, man vet inte vad de sjunger om heller.... Hörde nåt om att det kanske betyder "den franska överklassen", men vette fasen. Nån som har bättre koll?

Dagens svin!

Träffade den här grisen under den veckoliga söndagspromenaden i vårsolen. En riktigt trevlig prick för övrigt. Lite lättstött men med ett skönt sinne för humor och slapsticks.
image64

Mmmm, mousaka!

Dagens uppladdning inför kvällens DJ-pass.
image59

Träkeps

Gårdagens firmafest satte sina spår. Mest i huvudet, men det är det värt. Jäkligt kul var det, men man mår som en bäver nu... Är bara att bita ihop antar jag...
image58

Skillnad på 100 spänn och 100 spänn

Har ni tänkt på hur man uppfattar en viss mängd pengar på så många olika sätt? Man betalar villigt en dryg hundralapp för en liter öl på krogen. Det pyntar man upp utan att fundera speciellt länge, liksom. Man står inte direkt och överväger huruvida det verkligen är värt detta. Ponera samtidigt att samma mängd mjölk eller läsk skulle kosta lika mycket när du var nere på Ica och storhandlade. Då känns det med ens lite trögare att hala fram plånkan och betala. Det är ju trots allt samma mängd vätska, som man antagligen kan svälja på samma tid....
Lite intressant.

Såhär går det ikväll!

Vi brukar köra en liten trevlig tipstävling på kontoret inför varje fotbolls- eller hockeymatch av rang. Idag är det sista omgången i kvalet till Elitserien som står på menyn. För övrigt mer intressant än finalserien mellan HV71 och Linköping.... Priset är, förutom den ofantliga äran, även en välsmakande (förhoppningsvis) lunch på någon av stadens restauranger.
Så, om det är någon som funderar på hur det kommer gå i kväll så kan ni ta en titt nedan. Där står nämligen svaret redan nu!

Leksand - Malmö:    2 - 4
Västerås - Brynäs:    2 - 6
Rögle - Mora:       3 - 2

Sådär, nu vet ni!


Urrrk!

Trodde att jag skulle klara mig undan förkylning på ett tag, trots att var och varannan går och snorar och hostar. Men icke. Nu är man fast i förkylningsjävulens klor och får kämpa frenetiskt för att försöka komma ur dem så snabbt som möjligt. Hinner ju inte vara sjuk just nu....
image57
Så här mår jag just nu....pyton.

Fy fan!

Kom till jobbet och möttes av beskedet att bröderna Olsson återigen har drabbats av ett attentat mot sin verksamhet. En av Värmlands mysigaste och bästa restauranger, Olssons Brygga, vackert belägen vid Kyrkvikens strand i Arvika har bränts ned. Ett av stadens, och västra Värmlands, främsta besöksmål sommartid finns inte längre. Allt p.g.a. en eller flera sjuka och totalt hjärtlösa personer som inte klarar av att se att det går bra för andra. Eller vad det nu är som gör att man förstör för några som gjort (och gör) så mycket för orten de bor i.
Mina och resten av kontorets tankar går till Andreas och Mattias en dag som denna!

Dagens iakttagelse!

Hittade detta, väldigt roliga inlägg på Nöjesbloggen på vf.se idag. En skön iakttagelse som i alla fall vi  hade väldigt kul åt.
 http://www.vf.se/Bloggstart/Nojesbloggen.aspx?comment=076c17bb-bf3f-4db0-a591-6d3eae5604f8

Vilken avslutning

...på tisdagskvällen. Spelade tre värdelösa serier i Företagscupen i bowling och har en begynnande monsterförkylning i näsan. Men det är väl bara att bita ihop och köra en egenkomponerad huskur bestående av stroh-rom, echinacea (stavas det så?!) och en mix av grape, banan, kiwi och äpple. Borde ta skruv.

Vilken jäkla dramatik i kvalseriehockeyn. Trodde aldrig man skulle säga det, men jösses vilken rysare. Är dock evigt tacksam att man, som Lule-supporter slipper uppleva det.
Är ju hyfsade matcher i Champions League också....
image56
The rädder in the nöd?

Regnbåge i lådan

Visst låter det som en dröm? Men det var faktiskt det jag hade idag. En liten, men naggande god, ugnsstekt regnbågslax (eller forell...) med lök, tomat och örtkryddor. Serverades med ett lagom fluffigt hemlagat mos och en grymt smaskig sås. Kändes lite fel att slänga in denna fina anrättning i en sunkig microvågsugn. Kändes dock lite mer lockande än att äta den kall.
Hade dock inte fångat den själv... Men snart är det dags för den säsongen igen. Mmm, najs!
image55
Mums med regnbåge!

CBGBs blir museum

Hörde precis att den nedlagda och anrika punkklubben CBGBs i New York blir museum, eller rättare sagt ett punkgalleri. Ännu en anledning att åka till det stora äpplet för oss som missade klubbens storhetsperiod, och till råga på allt bodde tusentals mil därifrån. En chans att få en liten vindpust och få nosa lite på tiden då det begav sig med band som Ramones, Blondie och Sex Pistols, bland många andra.
image54


Måndagens begivenhet

...100 höjdare, snart på femman. Måste bara traggla sig igenom den första SM-finalen i hockey. Riktigt bra spel tidvis dock, men fortfarande inget lag man håller på. Kan kännas sådär kul att titta på...

Var en riktigt intressant middag jag bjöd mig själv på idag. Korv, keso, morötter och gurka är en minst sagt fungerande symbios. Piffas med fördel upp med lite bröd och ketchup, och du får en måltid med delar från hela kostcirkeln. Eller ja, kanske. Nästan. Duger när man saknar ork och kreativitet i köket...

Manu Chao till....Borlänge!

En av mina absoluta musikaliska husgudar, Manu Chao, kommer till Sverige igen. Ifjol var första gången nånsin som den lille fransk-spanjoren med sitt Radio Bemba besökte Sverige.  Och det tre gånger. Jag hade äran, och den ofantliga glädjen att uppleva den euforiska spelningen i en regnmättad Slottskog på Way Out West. En spelning som kommer vara med i ens medvetande under väldigt lång tid.

Och nu styr han alltså åter kosan mot den kalla Norden. Och gissa vilka som lyckas göra sommarens bästa bokning. Är det Hultsfred, Arvika, Where The Action Is eller kanske WOW igen? Nix, Peace & Love i Borlänge av alla ställen. Hmmm, ja Dalarnas skogar har ju alltid känts "tequila, sex & marijuana"....

Apropå Manu Chao så snackade jag i helgen med en gammal roddare på Drott, som  hade jammat med Mano Negra (Manus gamla punk/skagrupp) efter en spelning i Lund i början av 80-talet. Världen är rätt liten ändå...

image53

Måndagar är top notch!

Utan tvekan. Aldrig är man lika pigg, glad och full av arbetsvilja som kl. 8 på måndagen. Eller kanske inte...
Denna veckostart var en aning trög, för att undvika för starka ord. Men, men med jobb upp till öronen ett bra tag framöver så bör det inte vara några problem att få upp ångan.

Just nu är det summering av Frisörkampen som gäller. 

Frisörkamp

Puh! Helt slut efter att ha varit med och arrangerat tävlingen Frisörkampen i Mitt I City. Det blev en succé till slut. Mycket folk och nöjda frisörer.
I och med att det var första året som vi (Tryck) och Mitt I City anordnade tävlingen, där Värmlands bästa frisör skulle koras, så var det givetvis småsaker som kan förbättras till nästa år. Men sett till helheten var det väldigt lyckat, så nu kan man andas ut lite... = ta några välförtjänta pilsner. Mmmm, mumma!

Trevlig helg!
image52
Ingen öl, men väl en frukostsmoothie!

Ny programledare

...på Mitt P3! Jihoo, säger jag. Under tre månaders tid har den svenska befolkningen torterats med Deniz Merdol, som är så långt ifrån en radiopratare som man kan komma. Inget ont mot henne som person, för jag vet verkligen ingenting om henne, men i mediet radio funkade hon inte. Återstår dock att se hur den nya programledaren klarar sig, men det kan ju inte gärna bli sämre.

Här är lite skön fredagsmusik. Bästa videon på riktigt länge!


Allbäck till ÖIS!!!

Visserligen gårdagens nyheter, men sånt där är alltid kul. En av Sveriges bästa anfallare (fortfarande..) Marcus Allbäck väljer moderklubben i Superettan när han bestämde sig för att flytta hem. Inte nån av storklubbarna. Mer sånt vill vi se. Att det sen var Örgryte han valde gör ju inte saken sämre. Nu börjar återtåget!
Fattas bara att Elmander, Paulinho och resten av de gamla ÖIS-lirarna följer i kungens fotspår...

Sitter och funderar på varför jag egentligen tittar på sjätte semifinalen mellan HV71 och Timrå, när jag faktiskt inte bryr mig ett jäkla skit om vilka som vinner eller förlorar. Jag menar, det är ju inte så jättesvårt att sträcka sig fram mot fjärrkontrollen och byta kanal. Fast ibland är det ju det.
Tror faktiskt att jag ska samla lite kraft, byta kanal och poppa lite pocorn, för att spexa till det så här på torsdagskvällen. Kan ju faktiskt vara så att just detta kan vara det lyxigaste man kan göra en dag som denna...

Stay black!

Tjo!
image51

Glassigt i solen

Årets första "sitta-i-solen-och-softa"-glass är avnjuten! Platsen blev, efter noga övervägande, Karl X-statyn vid Pråmen. Den lika noga utvalda iskrämen blev den splitternya Solero-sorten med jordgubbs- och banansmak. Helt ok glass och extraordinär sol!

Äntligen riktig vår!!!

En liten sång till alla dom som aldrig träffat Mauro Scocco!


Gillar man Jack Black så gillar man denna!

Gjorde värsta dealen....skiva på köpet!

Gjorde ett intressant skivköp i Örebro i helgen. Ja, det kan låta konstigt för en del av er unga. Men musik såldes (javisst, tokigt va?!) förr på en liten plastbit tillsammans med en liten "informationsbok" (typ..), även kallad konvolut, där man bl.a. kunde hitta låttexter och annan kul info om albumet. Och än idag finns de några få som envisas med att köpa dessa plastbitar. Jag är en av dem.
Hur som helst så var det rea på cd-butiken NajsPrajs och botaniseringsspröten åkte fram. Och några godbitar nosades faktiskt upp. Guldkornet var Latin Kings spanska platta "Bienvenido a mi Barrio", som jag letat efter i åratal. För er som, av någon anledning, missat denna milstolpe inom den svenska hiphopen är det bara att beklaga eller skicka en förfrågan så spelar jag av den.
För vem vill inte höra "Snubben", "Kompisar från förr" och "De e dej ja vill ha" på spanska?! Hur bra som helst!
image50
En s.k. cd-skiva med musik.

Snälla, förklara storheten

...med bröderna Schulman! Snälla gör det någon. Visst, jag tycker också att de kan vara lite småkul då och då, men hur har de kunnat bli så ofantligt haussade?! Det är inget sundhetstecken för den svenska humorscenen. För det dom gör är ju varken speciellt unikt eller eget. Eller?! Rätta mig om jag har fel, men jag har sett det förr.
Jag var inne på deras, minst sagt, söndertjatade Tusen apor-sida. Det är ju en sämre variant av Killinggängets "Spermaharen"! Och busringa, eller som nu busmejla, känns ju jättefräscht. Folk rackar ned på nyss nämnda Killinggäng, utan att se att Schulmangänget bara återanvänder deras gamla trumfkort.
image49
Kul?


Ännu mer nostalgi

På lördag är det återträff för Hammarlunden klass 9C anno 1993 (och resten av niorna i Värmland, verkar det som). Skulle vara grymt kul att se vad som hänt med alla profiler man inte sett på 10-15 år. Vilka flydde till storstan, vilka knegar på Ica, vilka har fått en handfull snoriga ungar, vilka är exakt som de var då osv...? 
Det tråkiga med sådana här träffar är att merparten skiter gött i vad deras gamla klasspolare gör idag och därför struntar i att gå på dessa. Och visst, många av de gamla "kompisarna" finns det säkerligen en anledning till att man inte har haft någon kontakt med under den här tiden. Man har helt enkelt inget gemensamt, mer än man gick i samma klass en gång i tiden. 
Men det är ändå kul att se vad som har hänt med folk! Tråkigt bara att de lagt vår fest ute på ett cateringföretag på Våxnäs. 400 spänn skulle man pynta också. Jag är med andra ord en av bangarna, som därför satsar på att dyka upp på en eventuell efterfest eller krogrunda.
image48
Klass 9C, Hammarlundens Skola, Hammarö, 1993. Undertecknad hittar ni som nummer sju från vänster på främre raden. Körde lite crossover-stil just då. Klänning was the shit!

Jag är int' skadeglad...

...bara lite. Eller ska jag säga så här; jag gråter inte floder för att FBK spelade säsongens sista match igår. I ett lag utan spelare som lirat i Luleå blir det lätt så. Nä, men skämt åsido så kändes de ju inte intresserade av att vinna på hela säsongen. Lite mätta, lite tillfreds, lite gamla.... Jag tror att det inte är en alltför vild gissning att åtminstone en av Luleås mest lovande juniorer spelar i detta lag nästa säsong. Tyvärr...

Har ni hört Maia Hirasawas version av The Arks "The Worrying Kind"? Grymt avskalad och skön ballad, som snurrar friskt på P3 just nu. Ha på kanalen en dag och du kommer att höra den.

Just det, satt ju rätt bra på Schyffert-showen. Bjussar därför på ett egenhändigt plåtat litet fotografi. Helt utan extra kostnad givetvis!
image47
Det är ett helvete att försöka få till en skarp bild utan blixt, men denna blev väl rätt ok ändå.

Jag är tillbaks....på 90-talet!

Efter en dryg helgs bloggtorka och fel på blogg.se kan man nu åter fila på intressanta inlägg. Tråkigt att man hamnat i en tillfällig mental torrperiod....haha.

Var på Henrik Schyfferts show "The 90's" i Örebro under fredagskvällen. Ojojoj, ni som sett den vet vad jag snackar om. Grymt bra. Tänkvärd nostalgi från årtiondet som kanske betytt mest för den man är idag. Och format en som person. Mycket igenkänning för oss som sålt sin själ till ironin. Hur kul som helst, men ändå med djup och allvar.
Man förstår verkligen att showen rosats och hyllats sedan premiären. För den var verkligen bra. Gå och se om ni har vägarna förbi en stad med självaktning som lyckats boka in en av Sveriges bästa komiker. Naturligtvis är Karlstad inte en av dessa (vore ju konstigt om det var så). Läste någonstans att han kör en ny vända med showen i höst också, och Karlstad är självklart inte med på turnélistan då heller.
image46
Så här såg man ut! Undantagslöst...

RSS 2.0