Home of the free - land of the racists

Natten till onsdag ska USA välja en ny president. Vet inte riktigt vad jag ska säga om det. Jag vet i alla fall vem jag vill ska vinna. Men det känns som en petitess i sammanhanget. Enligt "experter" kommer denne person ändå inte kunna åstadkomma några större förändringar. Vilket ju är väldigt tråkigt, för vad det landet behöver är förändring.

Ett land som förtrycker stora delar av sin befolkning, som lägger ofantliga summor på armén, vapen och meningslösa krig istället för att ta hand om sin befolkning, varav en stor del lever i fattigdom, behöver förändring. Ett land som ignorerar vad resten av världen beslutar i form av miljökrav, minskade utsläpp och andra överenskommelser behöver tänka om. Ett land, där pengar verkligen styr allt, som i alla lägen tycker sig stå över resten av världen behöver....förändring.

Och vad är grejen med frågan "om USA är redo för en svart president"? Nej, vänta nu, de har bara bott här i 400 år och redan ska de börja kandidera om presidentposten?! Vi skeppade hit dem för att de skulle slava på bomullsplantagerna - inget annat. Räcker det inte med att de får vara med och rösta?
Sjukt att man ens har den diskussionen 2008.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0