Matångest - igen

Den ständiga matproblematiken fortsätter. Varför ska det vara så förbannat svårt att komma på vad man ska äta till middag. Jag älskar att laga mat, men efter en dag på jobbet är kreativiteten i köket nära på noll.
Detta färgar dessutom av sig när man pallrar sig ned till mataffären, i mitt fall (9 gånger av 10) Pekås i Viken, som förövrigt måste platsa på listan över stans tråkigaste affärer. Man traskar runt till samma hyllor och köper i stort sett samma grejer vilket i sin tur leder till att man lagar ungefär liknande rätter från vecka till vecka. Visst, ibland smyger det sig in en och annan outsider, men oftast är det den gamla hederliga köttfärssåsen, pannkakorna, thaiwoken, strömmingen, köttbullarna, fiskgratängen, korven...

Det tråkiga är ju att när man väl sätter sig för att botanisera bland kokböckerna så har man ju sällan eller aldrig alla ingredienser hemma. Och just därför slutar det allt som oftast med att man slevar ihop något säkert kort. Känns som att det enda är att lägga någon timme av helgen på att välja den kommande veckans mat och skriva inköpslistor efter detta. Vuxet, men det verkar vara enda lösningen på problemet...

Idag blir det nog pannkakor. Det är ju ändå torsdag. Mmmm, känns väldigt nytt och fräscht.

Kommentarer
Postat av: Lena

Uppe på skolan fick vi verkligen pannkakor varje torsdag, var samma sak på gymnasiet! Tänk dig, 4 år av mitt liv med pannkakor varje torsdag! Men det finns ju värre rätter att äta varje vecka..

Jag håller med Pekås i Viken är verkligen trist, kan du inte sticka in huvudet på Hemköp på vägen hem någon gång ibland då? Det är förvisso mycket dyrare, men en rolig omväxling & faktiskt en väldigt fräsch affär nu för tiden! :)

2008-11-20 @ 18:17:42
URL: http://moeller.blogg.se/
Postat av: Monopaul

Ja, jag gillar också Hemköp, men det är väldigt sällan man är där. Får nog ändra på det för att få lite matinspiration... ;)

2008-11-20 @ 21:10:19
URL: http://monopaul.blogg.se/
Postat av: sara p.

jag äter makaroner varje dag. och ketschup.

det blir alldrigt tråkigt!

2008-11-20 @ 21:47:23
URL: http://sarapersson.blogg.se/
Postat av: Martin

Jag har faktiskt börjat med matsedel för en vecka i taget och försöker handla på helgen så att jag har varor hemma. Väldigt vuxet men det har gjort att jag både äter bättre, handlar billigare och slipper tänka så mycket på vad jag ska äta för mat när jag kommer hem från jobbet (eller till lunch dagen efter). Sedan kan man ju självklart göra avsteg från matsedeln om man känner för det. Men man slipper stå där vrålhungrig i affären och komma till kassan med fryspizza...

2008-11-21 @ 08:59:50
URL: http://hellvis.blogg.se/
Postat av: Monopaul

Haha, den berömda MK-dieten alltså? Låter som det i alla fall måste bli liiite tråkigt efter ett tag... ;)

2008-11-21 @ 09:00:54
URL: http://monopaul.blogg.se/
Postat av: Martin

MK? Nu fattar jag ingenting...

2008-11-21 @ 09:56:00
URL: http://hellvis.blogg.se/
Postat av: Monopaul

Haha, satt och svarade på Saras inlägg... MK= Makaroner & ketchup...Ja, matsedel och helghandling får det nog bli för min del också. Då slipper man ju den ständiga beslutsångesten och de tråkiga hungerinköpen på Pekås.

2008-11-21 @ 10:34:16
URL: http://monopaul.blogg.se/
Postat av: Martin

haha. Jag tänkte väl. Det var något som inte stämde. :)

2008-11-21 @ 11:25:27
URL: http://hellvis.blogg.se/
Postat av: sara p.

Nej!

Aldrig tråkig. Och på fredag kan man pimpa den med parmesanort. Lite lyxigt sådär.

(Studenten i mig har inte riktigt velat flytta ut än...)

2008-11-21 @ 21:31:43
URL: http://sarapersson.blogg.se/
Postat av: Terese

Känner igen det där...vi har faktiskt börjat äta lite mer varierat nu. Förut var det samma rätter hela tiden. Men som du skrev, det här med matlista. Det är faktiskt skitbra. Vi skriver ner kanske 6-7 rätter varje vecka också handlar vi hem till det. Det må vara vuxen men på så sätt blir det ju väldigt varierat och ingredienserna finns hemma. Dessutom är vi ju faktiskt på 30+ sidan och då ska det väl vara lite vuxet! ;-)

2008-11-23 @ 00:02:47
URL: http://terese.wordpress.com
Postat av: Monopaul

S: Haha, ja lite parmesan livar ju upp även den tråkigaste rätt... ;)T: Ja, det slog mig också att man snart är 31 och att det kanske är hög tid att unna sig att vara lite vuxen... ;)

2008-11-23 @ 20:14:45
URL: http://monopaul.blogg.se/
Postat av: Anonym

vegetarisk kokbok, sen kan man välja att addera fisk eller kött. en bra inspiration. Lite mer wild än bonniers klassiska.

2008-11-25 @ 15:09:06
Postat av: Monopaul

Ja, brukar faktiskt kika en hel del i min stora vegetariska kokbok. Har väl inte lagat så mycket än (främst för att jag saknat ingredienser) men det kommer definitivt bli mer vegetariskt framöver.

2008-11-25 @ 22:15:37
URL: http://monopaul.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0