Va fan, Karlstad Kommun!

Läste just denna artikel på vf.se. Blir man förvånad? Nej, tyvärr inte ett skit.

Det jag tycker är konstigt är att kommunen inte är ärliga och säger som det är direkt: Att de inte vill ha någon bandy i Karlstad! För det är ju ganska självklart att det är detta de vill. En hall behövs för att ungdomar och elitspelare ska kunna utöva sin sport nu när vintrarna blir allt sämre. Det är också ett måste för att bandyn ska kunna överleva, locka fler utövare, besökare och sponsorer och dessutom förlänga säsongen. Vilket många andra orter redan insett.

Sedan är det lite som att spotta bandyn i ansiktet genom att på kort tid slå upp och baka in Tingvalla Isstadion i alltifrån innebandy-, skate- och curlighall(!). Ärligt talat, jag kan vara ute och cykla, men inte fan är det väl fler som skejtar och spelar curling än de som spelar bandy?!

Men enligt Karlstad Kommun finns det bara plats för EN SPORT och, framförallt, ETT LAG i den här staden. Färjestads BK ska, i alla lägen, komma i första rummet, särbehandlas och ges fördelar. Visst, laget gör mycket för Karlstad, men det måste ju finnas plats för andra sporter i en stad av Karlstads storlek också. Men ett lag som dominerat sin sport under ett helt årtionde och tagit tio(!) raka SM-guld är tydligen inget att prioritera i Karlstad. Tråkigt tycker jag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0