Varför ska allt listas?

Varför måste man alltid lista allting? Är det inte årets bästa artist eller film så är det årets bästa kallskänka med funktionshinder eller årets mest välrakade rottweiler. 
Varför denna fascination och besatthet att lista saker och berätta för folk vad de ska tycka och tänka? För visst är det lite det listorna handlar om? Några få, eller i vissa fall fler, utser en film, artist, platta, restaurang eller ogräsfri rabatt som ska få skina lite extra just för stunden.
Själv tycker jag att det är extremt svårt att enbart välja EN av någonting, oavsett om det är fråga om favoritfilm, favoritmat eller dylikt. Inom musiken finns det hundratals plattor som är hur bra som helst. Det är oftast frågan om vilket humör man är på. Du slänger liksom inte på en Smiths-platta när du är på värsta partyhumöret (mer om man är sugen på rödtjut) eller Rage Against The Machine om du ska softa i soffan med en god bok. Det är ju väldigt sällan man endast kan välja en enda av vad det än handlar om. Håller du med?

Aftonbladet ska nu (med anledning av och lagom till den Internationella Kvinnodagen nu på lördag, tror jag) utse Årets Kvinna. Är inte det lite humor? Det finns ju bara 4,5 miljoner kvinnor i Sverige, så det borde ju räcka med en kategori. Eller hur?

Här är dagens lista:
  1. Solen - Dra på trissor. En hel dag med sol. När hände det senast? Tråkigt att man tillbringade den på ett kontor bara.
  2. Inget kött - Har ännu inte ätit någon form av kött (eller 'likdelar' som veganen skulle uttryckt det) denna veckan. Att det sen bara har gått 16 timmar är något vi kan tala lite tystare om. 
  3. Ingen snus - Efter en prillfri helg är det nu dags för ännu ett "sluta-snusa-försök". Jag är hoppfull och extremt fylld av tillförsikt inför utmaningen.

Kommentarer
Postat av: apan

jag håller med! Fan, jag blir skitnervös när någon ny bekant drar till med "fem bästa filmerna?" Eller "fem bästa banden". Gah!

2008-03-03 @ 19:24:18
URL: http://sugarmonkey.blogg.se
Postat av: Monopaul

Haha, ja visst är det svårt? Går ju inte...

2008-03-03 @ 20:52:17
URL: http://monopaul.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0