Mardrömssemester...

Long time no see... Bloggmöjligheterna har varit begränsade under den senaste veckan. Nedan kan ni se lite varför....

Är just hemkommen från en av de värsta semesterveckorna jag varit med om. Det mesta som har kunnat gå snett har, just det, gått snett. Eller snarare kanske det bara är frågan om en tråkig slump kryddat med en grym otur....

En sak har man i alla fall lärt sig. Det var första, och antagligen också sista, gången jag åkte med bolaget Airtours. Maken till oproffsigt bemötande och arrogans får man leta efter.

Hursomhelst, här kommer en kort genomgång i punktform:
  • Ankomst till Preveza. Börjar ana lite oråd när den velige reseledaren Jens har fullt shå att placera och klämma in ett  15-tal ospec-gäster som ska till Lefkas i två serbers privata bilar. Infobladen om stället vi skulle hamna i ("ett lägenhetshotell i den jättetrevliga hamnstaden Sivota") tog passande nog slut lagom till att vi kom fram.
  • Efter en timmes lång, gastkramande resa i beckmörker längs slingriga bergsvägar kom vi fram till den lilla, lilla orten. Ingen av våra s.k. guider visste vart vi skulle och skrattade åt den byggnad de fått beskrivet som vårt hotell. Ett luggslitet och nedsläckt gammalt kråkslott utan skylt eller personal i närheten.
  • Efter en halvtimmes väntan kom så en liten grekiska, som passande nog inte kunde ett enda ord engelska och visade oss vägen in i kråkslottet, som skulle vara vårt hem under den kommande veckan. Ja, det var det! Och det visade sig inte vara så svårt. Byggnaden saknade nämligen ytterdörr. Ingen reception eller tillstymmelse till information om någonting fanns tillhands och vi fick själva hugga ett rum som vi tyckte såg ok ut. Inget gjorde det kan jag säga.
  • Vi drog den absoluta nitlotten. Ett ostädat och skabbigt rum med hur många äckliga ingredienser som helst (allt finns dokumenterat för den kommande klagoprocessen som ska påbörjas omgående. Finns inte en chans i helvete att vi pröjsat över 5 lax för att bo i en svinstia)
  • När vi vaknar upp efter en ångestfylld natt på stensängarna, väntar nästa chock när vi går ner i byn. Det fanns ingen strand!!! Byn, som låg inklämd mellan bergen, var ju för fan en gästhamn för seglarfolk. Visst det fanns en liten stenstrand/vändplats för bilar, som fick duga första dagen när vi inväntade besked om byte av hotell.
  • För det var 10 fly förbannade gäster (el. en lynch-mobb)som mötte reseledaren när han till slut dök upp. Det fanns dock, enligt honom, ingen möjlighet att hitta något annat hotell på hela ön som vi kunde byta till! Enda möjligheten att ta sig till en "riktig" strand var att hyra bil eller vespa (vilket det blev för oss) från Avis, där han passande nog jobbade halvtid och därför kunde "fixa ett schysst pris"... Skojare!
  • Lagom till halvtid på veckan drog vi dessutom på oss en skön semestermagsjuka också, vilket förstörde några fina dagar. Frågan är också om detta inte också berodde på rummet. Lite knivigt att bevisa dock....
Ja, ja, tänker inte skriva mer skit. Tär på krafterna. Just det, som en skön avslutning var planet ett halvt dygn försenat och vi tvingades gå ner och tanka i Malmö(!) på vägen hem....

Lite positivt var det ju också trots allt. Det var en fin ö, med flera riktigt fina stränder och najs turkosblått vatten. Sen har man ju hunnit bli lite brun i alla fall och läst ut The Dirt.

Puh! Nu bli det kamomillte och bingen....
Lite bilder kommer framöver.

Kommentarer
Postat av: Louise

Ajdå. Det där lät som semestern från helvetet..

2008-07-28 @ 12:17:58
URL: http://mslolo.blogg.se/
Postat av: Monopaul

Det var det också, milt sagt. Skulle behöva en återhämtningsvecka till direkt...sitter med "krav-på-ersättningsbrevet" nu...grrrr! ;)

2008-07-28 @ 13:07:09
URL: http://monopaul.blogg.se/
Postat av: Terese

Usch, det där lät inget vidare. Tråkigt! Måste kännas ännu tråkigare också när Sverige hade så fint väder förra veckan...

2008-07-28 @ 19:10:06
URL: http://terese.wordpress.com
Postat av: sofia

usch och blä, tråkigt att det blev så illa.. Hoppas verkligen att ni får ersättning!

2008-07-28 @ 20:12:46
URL: http://sofipitt.blogg.se/
Postat av: Louise

Jag läste det här..

http://www.aftonbladet.se/resa/article2990866.ab

2008-07-29 @ 12:59:23
URL: http://mslolo.blogg.se/
Postat av: Monopaul

T: Nej, det var det inte heller. ;P Fast det var skönt väder att komma hem till i alla fall...S: Ja, nu väntar vi med spänning på vad de har att säga och erbjuda för kompensation...hehe.L: Ja, det är vårt hotell! Eller ska man kalla det spökslott...

2008-07-29 @ 17:34:56
URL: http://monopaul.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0